Извор: Блиц архива вести 09.05.2019

Трамп: "Џенерал моторс" продаје фабрику и улаже 700 милиона долара

Блиц 09.05.2019
Амерички произвођач аутомобила "Џенерал моторс" планира да прода једну фабрику компанији која производи електричне камионе и да уложи 700 милиона долара за унапређење друге три фабрике, изјавио је председник САД Доналд… »

Напад у Кабулу: Страдало најмање четворо људи, рањене 24 особе

Блиц 09.05.2019
Најмање четворо људи погинуло је, док је њих 24 рањено у нападу талибана, чија је мета била непрофитна организација "Каунтерпарт интернешенел" у области Шар Нав у Кабулу, саопштили су безбедносни званичници. Портпарол… »

Рим критикује Европску комисију због пројекција италијанског дефицита

Блиц 09.05.2019
Спор између Италије и Европске комисије поново се захуктао након што је италијанска влада критиковала економске прогнозе Европске комисије, називајући их "неприкладним" и "нетачним". Европска комисија је јуче представила… »

Упозорење САД: "На сваки напад Ирана одговорићемо силом"

Блиц 09.05.2019
На сваки ирански напад на Сједињене Америчке Државе или савезнике одговориће се силом, изјавио је специјални представник САД за Иран Брајан Хук. Сједињене Америчке Државе не желе рат са Ираном, али ће наставити да врше… »

У Русији припреме за посету америчког државног секретара

Блиц 09.05.2019
Руско Министарство спољних послова саопштило је да су у току припреме за радну посету државног секретара САД Мајкла Помпеа Русији, која ће на захтев Ваштингтона бити организована 13. и 14. маја. У саопштењу се наводи да ће… »

Трамп пркоси свима: Како је један његов ризичан потез цео свет довео у велику опасност

Блиц 09.05.2019
Однос администрације према Ирану могао би да има смртоносне последице по читав свет. Свеж подсетник на то је дошао изјавом Ирана да више нец́е у потпуности испуњавати нуклеарни споразум који је постигао са САД и Европом… »

"Не склањам се неким клинцима": Стравично паљење породичне фирме у Врању организовала конкуренција, а сада је откривен и…

Блиц 09.05.2019
Досадашња истрага о паљењу имовине врањског грађевинског предузећа "5 Д" довела је до имена Милоша Миловановића (31), званог Главча, а како "Блиц" сазнаје, мотив за напад на према досадашњој истрази лежи у… »

"Глава се одвојила од тела": Повреде убијеног Слободана (12) биле су стравичне, а његов егзекутор Елфета Весели добила…

Блиц 09.05.2019
Патолог из Београда Зоран Станковић рекао је да првостепена пресуда Суда БиХ од 10 година Елфети Весели за убиство дечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника није адекватна, с обзиром на то да је убијен на… »

САД: ће повисити царине на кинеске производе на 25 одсто

Блиц 08.05.2019
Сједињене Америчке Државе ће у петак повећати царине на кинески увоз вредан 200 милијарди долара, на 25 одсто са ефективних 10 одсто, наводи се у обавештењу објављеном данас у Федералном регистру. Канцеларија америчког… »

"Стајао сам укипљен, а девојка се сакрила под сто": Сведок описао ликвидацију опасног момка у Новом Саду

Блиц 09.05.2019
У наставку поновљеног суђења Милошу Бухи (47) из Степановићева, за саучесништво у убиству Војислава Шкрбића (40) из Каћа, данас су у Вишем суду у Новом Саду саслушана четири сведока. Један од њих, Милан З. испричао… »