Персонал магазин

Корона вирус мења начин на који компаније функционишу

Персонал магазин 04.03.2020
Владе и компаније широм света све више подстичу рад од куц́е у покушају да успоре ширење ЦОВИД-19/Корона вируса. Вероватно је да ц́е компаније, где је то изводљиво, дозволити вец́ем броју…. Владе и компаније широм… »

Кингстон представио нови НВМе ССД

Персонал магазин 03.03.2020
Кингстон Дигитал Еуропе Цо ЛЛП, огранак задужен за Фласх меморије у оквиру Кингстон Тецхнологи Цомпани, Инц., светског лидера у меморијским производима и технолошким решењима, данас је лансирао ДЦ1000М, нови У.2 НВМе…… »

Разговор о климатским променама у Научном клубу

Персонал магазин 03.03.2020
Данас је у Научном клубу Центра за промоцију науке одржан скуп који је окупио представнике медија и стручњаке који се баве климатским променама. „Ми годишње емитујемо око 35 до 40 гигатрона угљен-диоксида, а то је као да… »

Касперски Инноватион Хуб објављује глобални позив за технолошке старт-уп компаније

Персонал магазин 03.03.2020
Касперски Инноватион Хуб (ИХуб) наставља активности свог Опен Инноватион Програма, осмишљеног за подстицање сарадње са иновативним технолошким старт-уп компанијама, најављујући други круг пријава на конкурс. На конкурс се… »

ДИДС2020: Највише српских предузећа бира .РС домен

Персонал магазин 02.03.2020
Који је основни мотив српских предузећа за регистрацију назива домена, како и зашто бирају домене, колико дуго имају називе домена својих предузећа само су нека од питања на које је…. Који је основни мотив српских предузећа… »

Вештачка интелигенција (АИ) спремна је да уздрма и тржиште боље плаћених послова за високообразоване

Персонал магазин 02.03.2020
Роботи већ преузимају послове радника или мање образованих Американаца, али вештачка интелигенција (АИ) спремна је да уздрма и тржиште боље плаћених послова за високообразоване, што значи да ниједан радно способни…… »

“Цалл фор Цоде” изазов за 2020. под водјством компаније ИБМ бави се климатским променама

Персонал магазин 02.03.2020
77% глобално анкетираних развојних програмера и припадника хитних служби тврди да су климатске промене највећи проблем са којим се њихова генерација суочава. Седиште канцеларије Високог комесара Уједињених Нација за људска… »

Полис – Прва безбедна платформа за онлајн гласање

Персонал магазин 02.03.2020
Полис, пројекат Касперски Инноватион Хуба који развија безбедну платформу за онлајн гласање намењену предузец́има, универзитетима и политичким партијама, представио је прототип своје нове Полис машине за гласање. Уређај је… »

Домаће команије на “ЕМБЕДДЕД ВОРЛД 2020” сајму

Персонал магазин 02.03.2020
У оквиру националног станда Србије на међународном сајму ембеддед технологије “ЕМБЕДДЕД ВОРЛД 2020” који је отворен у Немачкој, у организацији Привредне коморе Србије и Развојне агенције Србије, учествује 7 српских… »

Донета Стратегија развоја дигиталних вештина у Републици Србији за период од 2020. до 2024

Персонал магазин 02.03.2020
Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, поздравила је доношење Стратегије развоја дигиталних вештина у Републици Србији за период од 2020. до 2024, коју је Влада Србија…… »