Personal magazin

Zavisnost od interneta

Personal magazin 02.03.2020
S obzirom na veliku zastupljenost dece i mladih među korisnicima interneta koja je u Srbiji 86%, neophodno intenzivno podizati njihovu digitalnu pismenost i bezbednost. Na otvaranju panel diskusije „Zavisnost od…. S obzirom na veliku zastupljenost… »

Niš postaje GIGA grad, SBB besplatna digitalizacija se nastavlja!

Personal magazin 02.03.2020
Početkom marta ove godine SBB započinje besplatnu digitalizaciju Niša. Nakon Beograda, Novog Sada, Subotice, Gornjeg Milanovca i Kragujevca, i svi SBB korisnici u Nišu imaće digitalnu televiziju i internet brzina…. Početkom marta ove godine SBB… »

NIS ulaže 114,5 miliona dinara u bezbednost i digitalizaciju u školama

Personal magazin 02.03.2020
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji. Na…. Ministar… »

PODRŠKA U PRELASKU NA BIM

Personal magazin 02.03.2020
“Uvod u BIM”, prvo u ciklusu od šest predavanja pod nazivom “Podrška u prelasku na BIM”, održano je u PKS-Privrednoj komori Beograda. BIM tehnologija i softverska rešenja su unela revoluciju u građevinarstvo jer omogućavaju inženjerima da u… »

14.000 poziva Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu za tri godine od osnivanja

Personal magazin 02.03.2020
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, na svečanosti povodom obeležavanja tri godine Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu saopštila je da je taj Centar…. Državna sekretarka u… »

Apple restartuje produkciju iPhone-a u Kini

Personal magazin 28.02.2020
Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da fabrike u kojim se produkuju Apple telefou ponovno otvaraju vrata nakon što su u Kini ‘stavili koronavirus pod kontrolu’. U razgovoru…. Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da… »

MapSoft sa gradom Vranje potpisao ugovor o realizaciji projekta prikupljanja prostornih podataka

Personal magazin 28.02.2020
MapSoft je sa gradom Vranje potpisao ugovor o realizaciji projekta prikupljanja prostornih podataka što podrazumeva izradu digitalnog ortofotoa i oblaka tačaka za površinu od 860 km2, kao i razvoj softverskih…. MapSoft je sa gradom Vranje potpisao… »

eŠalter omogućava siguranu i jednostavnu komunikaciju sa Republičkim geodetskim zavodom

Personal magazin 28.02.2020
Geodetske organizacije počev od 15. novembra 2019. godine putem eŠaltera obavljaju elektronsku komunikaciju sa Republičkim geodetskim zavodom i njegovim užim organizacionim jedinicama u skladu sa Zakonom o postupku upisa u…. Uvođenjem ovog… »

Počinje TeleGroup Akademija za digitalnu transformaciju za najbolje studente Univerziteta u Beogradu

Personal magazin 28.02.2020
TeleGroup Innovation tim je pokrenuo drugi po redu edukativni program pod nazivom “Akademija za digitalnu transformaciju” namenjen studentima Univerziteta u Beogradu. Program traje tri meseca i obuhvata dva predavanja iz…. TeleGroup Innovation tim… »

GEKKO softver za analizu i podršku poslovanju

Personal magazin 28.02.2020
U današnje vreme kompanije više nego ikada imaju potrebu za informacijama o ponašanju potrošača, njihovim interesovanjem za određenim proizvodom, posećenosti određene lokacije, kao i mnogim drugim informacijama koje bi dovele…. U današnje vreme… »