Personal magazin

Korona virus menja način na koji kompanije funkcionišu

Personal magazin 04.03.2020
Vlade i kompanije širom sveta sve više podstiču rad od kuće u pokušaju da uspore širenje COVID-19/Korona virusa. Verovatno je da će kompanije, gde je to izvodljivo, dozvoliti većem broju…. Vlade i kompanije širom sveta sve više podstiču… »

Kingston predstavio novi NVMe SSD

Personal magazin 03.03.2020
Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je lansirao DC1000M, novi U.2 NVMe…. Kingston Digital Europe Co… »

Razgovor o klimatskim promenama u Naučnom klubu

Personal magazin 03.03.2020
Danas je u Naučnom klubu Centra za promociju nauke održan skup koji je okupio predstavnike medija i stručnjake koji se bave klimatskim promenama. „Mi godišnje emitujemo oko 35 do 40 gigatrona ugljen-dioksida, a to je kao da svake godine izgori šuma… »

Kaspersky Innovation Hub objavljuje globalni poziv za tehnološke start-up kompanije

Personal magazin 03.03.2020
Kaspersky Innovation Hub (IHub) nastavlja aktivnosti svog Open Innovation Programa, osmišljenog za podsticanje saradnje sa inovativnim tehnološkim start-up kompanijama, najavljujući drugi krug prijava na konkurs. Na konkurs se mogu prijaviti…… »

DIDS2020: Najviše srpskih preduzeća bira .RS domen

Personal magazin 02.03.2020
Koji je osnovni motiv srpskih preduzeća za registraciju naziva domena, kako i zašto biraju domene, koliko dugo imaju nazive domena svojih preduzeća samo su neka od pitanja na koje je…. Koji je osnovni motiv srpskih preduzeća za registraciju naziva… »

Veštačka inteligencija (AI) spremna je da uzdrma i tržište bolje plaćenih poslova za visokoobrazovane

Personal magazin 02.03.2020
Roboti već preuzimaju poslove radnika ili manje obrazovanih Amerikanaca, ali veštačka inteligencija (AI) spremna je da uzdrma i tržište bolje plaćenih poslova za visokoobrazovane, što znači da nijedan radno sposobni…. Roboti već preuzimaju… »

“Call for Code” izazov za 2020. pod vodjstvom kompanije IBM bavi se klimatskim promenama

Personal magazin 02.03.2020
77% globalno anketiranih razvojnih programera i pripadnika hitnih službi tvrdi da su klimatske promene najveći problem sa kojim se njihova generacija suočava. Sedište kancelarije Visokog komesara Ujedinjenih Nacija za ljudska prava – Danas su… »

Polys – Prva bezbedna platforma za onlajn glasanje

Personal magazin 02.03.2020
Polys, projekat Kaspersky Innovation Huba koji razvija bezbednu platformu za onlajn glasanje namenjenu preduzećima, univerzitetima i političkim partijama, predstavio je prototip svoje nove Polys mašine za glasanje. Uređaj je prvi…. Polys, projekat… »

Domaće komanije na “EMBEDDED WORLD 2020” sajmu

Personal magazin 02.03.2020
U okviru nacionalnog standa Srbije na međunarodnom sajmu embedded tehnologije “EMBEDDED WORLD 2020” koji je otvoren u Nemačkoj, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, učestvuje 7 srpskih kompanija: Byteout software… »

Doneta Strategija razvoja digitalnih veština u Republici Srbiji za period od 2020. do 2024

Personal magazin 02.03.2020
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, pozdravila je donošenje Strategije razvoja digitalnih veština u Republici Srbiji za period od 2020. do 2024, koju je Vlada Srbija…. Državna sekretarka u… »