Personal magazin

Digitalna predostrožnost pomaže roditeljima da zaštite decu od mogućih pretnji na internetu

Personal magazin pre 5 dana
Jedna od najvećih dilema sa kojom se suočavaju roditelji danas je procenivanje kada treba da dopuste deci da samostalno koriste internet. Zbog različitih opasnosti koje vrebaju internetom, od kontakta sa…. Jedna od najvećih dilema sa kojom se… »

Nikon Z50 – prvi fotoaparat bez ogledala DX formata u seriji Z

Personal magazin pre 5 dana
Nikon danas predstavlja model Nikon Z50, prvi fotoaparat bez ogledala DX formata u seriji Z i prva dva NIKKOR Z DX zum objektiva, NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR i NIKKOR…. Nikon danas predstavlja model Nikon Z50, prvi fotoaparat bez ogledala DX… »

Rešenje Kaspersky Endpoint Security for Business ostvarilo 100% stopu otkrivanja fileless pretnji na AV-TEST-u

Personal magazin pre 5 dana
Rešenje Kaspersky Endpoint Security for Business pokazalo je 100% stopu otkrivanja i najvišu stopu prevencije (94.12%) u konkurenciji od 14 endpoint bezbednosnih vendora u nedavnoj proceni AV-TEST-a. Proizvodi su ocenjivani…. Rešenje Kaspersky… »

Dva internacionalna priznanja za srpske softverske inženjere

Personal magazin pre 5 dana
Srpski softverski stručnjaci osvojili su nagrade koje se dodeljuju za najbolje implementirana rešenja u oblastima e-trgovine i komunikacije vođene podacima. Srpski softverski stručnjaci trijumfovali su na prestižnim svetskim IT takmičenjima. Kao deo… »

“Internet of Things” pod napadom: otkriveno više od 100 miliona napada na pametne uređaje ove godine

Personal magazin pre 5 dana
„Honeypots” kompanije Kaspersky – mreže virtuelnih kopija raznih uređaja i aplikacija povezanih na internet – otkrile su 105 miliona napada na IoT (Internet stvari) uređaje koji su došli sa 276.000…. „Honeypots” kompanije Kaspersky –… »

Da li ce u budućnosti pisati roboti?

Personal magazin pre 5 dana
Dobre priče su uvek nadživele ljude, koji su ih izmislili. I do sada su ih uvek izmišljali ljudi. Da li možemo u instant svetu, gde smo na tekućoj traci počeli…. Dobre priče su uvek nadživele ljude, koji su ih izmislili. I do sada su ih uvek… »

Tokom 50 godina svog postojanja Samsung je imao ogroman uticaj na svet digitalnih tehnologija

Personal magazin pre 13 dana
Još od samog početka 1969. godine, jedan od osnivača kompanije Samsung, Lee Byung-chul, čvrsto je verovao da će ona zauzimati posebno mesto u istoriji tehnologije, o čemu svedoči i izbor…. Još od samog početka 1969. godine, jedan od osnivača… »

Pet ključnih inovacija kompanije Samsung u poslednjih 50 godina

Personal magazin pre 12 dana
Kompanija Samsung ima dugu istoriju u oblasti inovativne tehnologije, kao i u stvaranju i razvoju vrhunskih proizvoda i njihovih karakteristika. Stoga vam predstavljamo nekoliko ključnih Samsung inovacija koje su do…. Kompanija Samsung ima dugu… »

Sinergija 19 – predavanja koja ne smete da propustite

Personal magazin pre 12 dana
Ove godine na devetnaestoj po redu konferenciji Sinergija otključavamo budućnost i fokusiramo se na ključne tehnološke motore– veštačku inteligenciju, cloud tehnologije i inovativno preduzetništvo. Sjajni predavači provešće nas putem od…… »

AMD Radeon RX 5500 donosi 7nm GPU-ove u mainstream

Personal magazin pre 12 dana
AMD je lansirao novog člana „Navi“ familije grafičkih procesora. Novi Radeon RX 5500 i Radeon RX 5500M su bazirani na „Navi 14“ GPU-u. Ovaj GPU, baš kao i njegov stariji…. AMD je lansirao novog člana „Navi“ familije grafičkih procesora… »