Personal magazin

Otvaranje izlozbe fotografija Fernanda Francisa

Personal magazin pre 12 dana
Otvaranje izložbe fotografija Fernanda Francisa Prošireni vidici – Expanding horizons održaće se u Galeriji RTS-a , Takovska 10, u četvrtak 10. oktobra u 19 časova. Izložba radova australijskog novinara Fernanda…. Otvaranje izložbe fotografija… »

Dve trećine industrijskih organizacija ne prijavljuje sajber-bezbednosne incidente nadležnima

Personal magazin pre 12 dana
Nedavno istraživanje kompanije Kaspersky otkrilo je da dve trećine (67%) industrijskih organizacija ne prijavljuje sajberbezbednosne incidente nadležnima. Iako je usaglašavanje u modernom industrijskom poslovanju neophodno i pokretač investicija… »

Mastercard donacija za najveću roditeljsku kuću NURDOR

Personal magazin pre 12 dana
Nacionalna donatorska kampanja koju je Mastercard inicirao za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), kao prva faza u okviru dugoročne saradnje je završena i Mastercard donira 250.000 evra…. Nacionalna donatorska kampanja koju… »

U Srbiji gotovo udvostručen broj stalkerware programa koji se najčešće koriste za ciljanu špijunažu pojedinaca

Personal magazin pre 12 dana
Broj korisnika koji su se suočili sa najmanje jednim pokušajem instalacije takozvanog stalkerware programa (komercijalnog spajvera koji se često koristi kao alat za ciljanu špijunažu pojedinca) prešao je cifru od…. Broj korisnika koji su se… »

Samsungovih 50% popusta za 50 godina poverenja

Personal magazin pre 20 dana
Popravite ekran svog Samsung mobilnog telefona uz neverovatne pogodnosti. Tokom poslednje dve decenije, telefoni su evoluirali, postali „pametni“ i nezamenljivi u svakodnevnom životu, pa je danas gotovo nezamislivo provesti dan bez njih. Bilo da su u… »

Secur’IT Cup’19: postanite sajberbezbednosni stručnjak za industrije budućnosti

Personal magazin pre 20 dana
Kompanija Kaspersky poziva mlade talente da učestvuju u Secur’IT Cup 2019 – međunarodnom takmičenju namenjenom ambicioznim sudentima koji će raditi na novim sajberbezbednosnim idejama i na taj način doprineti stvaranju bezbednije budućnosti… »

Kaspersky lider kada je reč o bezbednosnim rešenjima za zaštitu endpoint uređaja

Personal magazin pre 20 dana
Kompaniji Kaspersky je dodeljen status lidera kada je reč o bezbednosnim rešenjima za zaštitu endpoint uređaja, navodi se u Forrester Wave Endpoint Security Suites evaluaciji 2019 . Kaspersky Endpoint Security for Business nalazi se među top pet… »

Vestačka inteligencija sada može da pravi i viski

Personal magazin pre 20 dana
Šta imaju zajedničko monasi koji su se pre 1000 godina zatekli u Škotskoj i Microsoft algoritmi veštačke inteligencije? Odgovor je neočekivan – viski. Prvi viski, ili vodu života, stvorili su monasi koje je put iz kontinentalne Evrope naveo u… »

Kongres mladih matematičara u Novom Sadu od 3. do 5. oktobra

Personal magazin pre 20 dana
Od 3. do 5. oktobra, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu održava se kongres koji okuplja mlade matematičare s doktoratom i studente doktorskih studija. Srpsko naučno matematičko društvo (SNMD) u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i… »

OTVORENI POZIV ZA UMETNIKE u okviru projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije

Personal magazin pre 20 dana
Prijave za umetnike koji istražuju nove umetničke forme uz pomoć nauke otvorene su do 29. oktobra, a aplikacije umetnika iz Srbije ulaze istovremeno i u selekciju na nacionalnom nivou Centar…. Prijave za umetnike koji istražuju nove umetničke forme… »