Dnevnik

Vučević: Danas se sećamo naših slavnih predaka

Dnevnik pre 6 sati
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podseća da je na današnji dan proglašena Kraljevina SHS . „Junačka srpska vojska i narod položili su više od milion života i platili najveću cenu za ostvarenje velike ideje ujedinjenja svih Južnih… »

Američki analitičar: Kina obezbedila vakcinu Kim Džong Unu

Dnevnik pre 8 sati
VAŠINGTON: „Kina je obezbedila eksperimentalnu vakcinu protiv korona virusa severnokorejskom lideru Kim Džong Unu i njegovoj porodici”, tvrdi američki analitičar Heri Kazianis pozivajući se na dva neidentifikovana japanska obaveštajna izvora… »

Darku Tasiću prepolovljena kazna za ratne zločine na KiM

Dnevnik pre 43 minuta
PRIZREN: Apelacioni sud prepolovio je kaznu Darku Tasiću, koga je u junu Osnovni sud u Prizrenu osudio na 22 godine zatvora, javlja Koha. Kako je navedeno u saopštenju suda, delimično je prihvaćena žalba advokata optuženog. Zakonska definicija… »

Kisić i Fabrici o unapređenju saradnje

Dnevnik pre 1 sata
BEOGRAD: Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici razgovarali su danas o unapređenju saradnje u oblastima važnim za obe strane uključujući aktivne mere… »

Čelnici OVK optuženi za zločine nad katolicima na Kosovu

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Potvrđenom optužnicom nekadašni članovi Glavnog štaba tzv OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići terete se i za zločine nad katolicima na Kosovu i Metohiji, pored zločina nad Srbima, Romima, nelojalnim Albancima… »

U Kazanju uhapšen osumnjičeni za ubistvo najmanje 25 žena

Dnevnik pre 3 sata
MOSKVA: U Kazanju je uhapšen muškarac za kojeg se sumnja da je ubio nekoliko desetina starijih žena, javlja agencija RIA Novosti pozivajući se na lokalne medije. Za počiniocem se tragalo već nekoliko godina, a pre tri godine bilo je ponuđeno tri… »

Frapar prva žena koja će suditi meč Lige šampiona

Dnevnik pre 4 sati
TORINO: Francuskinja Stefani Frapar biće glavni sudija na meču Lige šampiona između fudbalera Juventusa i Dinama iz Kijeva, zbog čega će ući u istoriju kao prva žena koja je delila pravdu na utakmici u elitnom takmičenju. Frapar, koja ima 36… »

Pokrenuti konkursi projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture”

Dnevnik pre 6 sati
U cilju obogaćivanja kulturnog i umetničkog programa u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” koji će biti realizovan u godini titule, tj. 2022. godine, te podsticanja uključivanja lokalne i nacionalne scene u kulturni projekat… »

Nezaposlenost u Nemačkoj pala u novembru uprkos zaključavanju

Dnevnik pre 6 sati
BERLIN: Broj nezaposlenih u Nemačkoj je neočekivano pao u novembru, uprkos merama delimičnog zaključavanja zemlje kako bi se obuzdao drugi talas koronavirusa u najvećoj evropskoj ekonomiji. Nemačko Ministarstvo rada je saopštilo danas da je broj… »

Obaveštenje Doma zdravlja o radu stomatologa u Gradu

Dnevnik pre 8 sati
Novosadski Dom zdravlja obaveštava građane o premeštaju u Službi stomatološke zdravstvene zaštite koja će se odvijati po sledećem raporedu od 30.11.2020 - 04.12.2020. Dr Ana Milić - Rumenačka ambulanta I smena 4879-304 Dr Brankica Simović -… »

Dnevnik, najnovije vesti »