Dnevnik » Vesti dana

http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Najbolji somborski maturanti na letovanju na Balatonu

Dnevnik pre 9 sati
SOMBOR: Najuspešniji maturanti osnovnih škola u školskoj 2017/2018. godini otputovali su na desetodnevno nagradno letovanje u Mađarsku. Nagradno putovanje za učenike obezbedila je lokalna samouprava, kao svojevrstan poklon i priznanje za njihov dosadašnji uspeh u školovanju. Letovanje se... »

Četiri i po decenije Društva ljubitelja cveća i zelenila

Dnevnik pre 9 sati
„Jedan čovek je pre gotovo pet decenija zaključio da je Novom Sadu na neki način potrebna pomoć u ozelenjavanju i cvetnom bogatstvu, a u isto vreme okupio je veliki broj istomišljenika. To je bio prvi budući predsednik Društva ljubitelja cveća i zelenila Jova Radin, te je na taj način pre... »

Mural Lukijana Mušickog ulepšao njegovu ulicu

Dnevnik pre 9 sati
Mural s likom pesnika i vladike iz Temerina Lukijana Mušickog osvanuo je nedavno na zidu jedne kuće u ulici koja nosi njegovo ime. Autor murala je akademski slikar Nenad Ignjatov, koji je još pre dve godine samoinicijativno započeo oslikavanje lika Mušickog. Tada je, kaže, išao redom ulicama... »

U Sremskim Karlovcima počinje projekat pomoći starijima

Dnevnik pre 9 sati
Od 1. avgusta pa u narednih sedam meseci u Sremskim Karlovcima biće realizovan projekat „Pomoć u kući“, koji je namenjen starijim građanima. Primenu projekta omogućila je lokalna samouprava u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti. Kako kažu u opštinskom Odeljenju za društvene... »

Godišnjica „atentata” na Đanija Versaćea: Misterija ubistva superheroja mode

Dnevnik pre 9 sati
Nedavno su se poštovaoci modnog dizajnera Đanija Versaćea podsetili tragičnog dana kada ga je Endrju Kananan ubio na stepenicama ispred njegove vile u Majamiju, jula 1997, postavljajući cveće na ulazu u njegov nekadašnji dom. Tom prilikom su pozvali vlasti da konačno razreše pitanje motiva... »

Stupio na snagu novi Pravilnik o deklarisanju namirnica

Dnevnik pre 10 sati
Novi Pravilnik o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane na snazi je od 15. juna, a potrošačima je važno da znaju pravilno da čitaju deklaracije. Svi proizvodi na tržištu biće označeni na isti način i imaće usaglašen način pružanja informacija. Menadžer regulatornih i naučnih... »

„DNEVNIK” SAZNAJE: Šest odsto manje krivičnih dela nego lane

Dnevnik pre 10 sati
U prošloj godini protiv 90.348 punoletnika koji su počinili krivična dela završen je postupak po krivičnoj prijavi. To je šest odsto manje u odnosu na 2016. Pravosnažo je osuđeno 31.759 ljudi, a to je dva odsto manje u odnosu na prethodnu godinu, saopštio je Republički zavod za statistiku.... »

Goran Škundrić: Domaći trofeji dostižni

Dnevnik pre 10 sati
Jedno od prvih pojačanja aktuelnog šampiona Srbije Vojvodine NS seme bio je libero Goran Škundrić. Bivši igrač novosadskog velikana i aktuelni reprezentativac se posle sedam godina vratio u crveno-belo jato. Neosporni kvalitet Škundrića i iskustvo stečeno igranjem u inostranstvu je trebalo... »

Uraganski nastup Denisa Macujeva na Boljšoj festivalu u Drvengradu

Dnevnik pre 10 sati
„Hvala mu što postoji“, reči su našeg sjajnog violiniste Romana Simovića, takođe jednog od odabranih solista 6. Boljšoj festivala (ove godine u većini gudačkih zvezda), koje je oduševljeno izrekao posle upravo uraganskog nastupa planetarno poznatog ruskog pijaniste Denisa Macujeva.... »

Unutrašnje migracije za poslom - 120 hiljada građana godišnje

Dnevnik pre 10 sati
Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, lane je 120.355 lica promenilo mesto prebivališta unutar Srbije. Prosečna starost onih koji su lane promenili prebivalište je 34 godine i tri meseca, što znači da je reč o radno sposobnim osobama. Međutim, nisu svi promenili prebivalište zbog... »

Vučić: Albanci žele sve, Beograd za kompromis

RTV  pre 3 sata  još 61 povezana

Crna serija: Za sedam sati na crnogorskim putevima poginulo dvoje Srba

Večernje novosti  pre 7 sati  još 28 povezanih

Đukić: Nećemo se opustiti zbog 3:0

B92  pre 4 sata  još 22 povezane

Strateški partner za RTB Bor bira se u septembru

Nova ekonomija  pre 3 sata  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.