Dnevnik » Vesti dana

http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Robot Marko pomaže deci s cerebralnom paralizom

Dnevnik pre 12 sati
NOVI SAD: Humanoidni robot Marko, prvi takav u Srbiji, ovih dana je u novosadskoj Dečjoj bolnici i radi ono za šta je i napravljen – pomaže deci s cerebralnom paralizom prilikom terapija. Naime, Marko je nastao pre dve godine i na njemu je radio tim od 40 stručnjaka, među kojima su doktori,... »

Knjige koje (ni)je prekrila prašina: Petko ili limbovi Pacifika

Dnevnik pre 13 sati
Poplava verzija Defoovog “Robinzona” je na svojevrstan način anticipiralo vreme budućih klonova, franšiza i slično... Književni rad Mišela Turnijea, često tvrde kritičari, bio je baziran na transgresiji konvencionalnih granica između parova suprotnosti: afirmacije i negacije, intelekta... »

Iza izloga: Putujući, u potrazi za srećom

Dnevnik pre 13 sati
Jada mi se drugar, uz kaficu, onako očajan i polulud, kako je već neko vreme nesrećan i kako s tim u vezi ne zna šta da radi. Stvar se, kaže, otela kontroli i u potpunosti i ozbiljno pripretila da preraste u hroničnu muku. Pitam ga (ni sama ne baš u nekom – od kose, preko stajlinga, pa sve... »

Povrtari iz Horgoša: Pazar najsigurniji na zelenoj pijaci

Dnevnik pre 13 sati
KANjIŽA: Porodica Lukača i Ilone Bate iz Horgoša je povrtarstvu posvećana skoro tri i po decenije, i to nakon što je odustala od voćarstva. Dok se bavio voćarstvom porodica Bate je u letnjoj sezoni breskve, jabuke i kruške prodavao je čak u Rovinju i drugim mestima u Istri, pod voćem su... »

Recept dana: Kolač od mandarine

Dnevnik pre 15 sati
Nedeljni ručak je nezamisliv bez nečeg slatkog. Evo sjajnog predloga kako da „zašećerite“ trpezu. Sastojci: - 4 srednje mandarine, - 5 jaja, - 200 g šećera, - 200 g očišćenih mlevenih badema, - 2 kašičice voćnog likera, - 100 g oštrog brašna, - kašičica praška za pecivo, - 2... »

Zdravlje pasa strada zbog lepšeg izgleda

Dnevnik pre 15 sati
Odgajivači su ukrštanjem drastično promenili izgled nekih rasa pasa. Iako misle da menjaju izgled na bolje, kako bi psi izgledali lepše, činjenica je da su većini tih pasa ozbiljno narušili zdravlje, pa i skratili životni vek. Dovoljno je da pronađete fotografije pasa pre 100 godina i sami... »

Spans i Dnevnik nastavljaju saradnju: Udomite bebu Kiju

Dnevnik pre 15 sati
NOVI SAD: Udruženje za zaštitu životinja Spans vas poziva da udomite štene Kiju. Malena Kia nema sreće otkako se rodila, nepoželjna sa braćom i sestrama, na ulici su je našli naši drugari Spansovci. Ostavljena pored prometnog puta gde je i pronađena promrzla i izgladnela, ubrzo je... »

Prvi hotel za mačke u Novom Sadu: Najbolja usluga za neobične goste

Dnevnik pre 16 sati
NOVI SAD: Naš grad je sredinom prošle godine dobio prvi hotel za mačke “Family Cat”, koji je osnovan s ciljem da se ljubimcima obezbede svi neophodni uslovi dok su njihovi vlasnici na putovanju ili su na neku drugi način sprečeni da se o njima brinu. U tri prostorije koje su na raspolaganju... »

Temerinski unuk sad drma Evropom

Dnevnik pre 16 sati
TEMERIN: Etnolog Adam Ištvan iz Temerina uzdrmao je celu Srbiju objavom da je baba aktuelnog austrijskog premijera Sebastijana Kurca rođena u Temerinu. Svi mediji preneli su ovu vest koju je Adam prvo video na Fejsbuk stranici Zontagsblat, koja je svojevrsni bilten nemačke manjine u Mađarskoj,... »

Najbolji srpski carinik: Na sitnicama padaju i najveći krijumčari

Dnevnik pre 17 sati
NOVI SAD: Branislav Čalić, srpski carinik koji radi na granici Srbije i Bugarske, tačnije na graničnom prelazu Gradina, jedan je od naših najuspešnijih carinika kada je u pitanju otkrivanje švercera bez obzira na to da li je reč o novcu, zlatu, drogi… Čalić je zaslužan za neke od... »

Tači ocenio pozitivnom posetu Vučića Kosovu i Metohiji

Blic  pre 4 sata  još 1 povezana

Pucnjava na Menhtenu, troje ranjeno

RTV  pre 3 sata  još 2 povezane

Haradinaj: Motivi za ubistvo Ivanovića nisu etnički

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Osuda pretnji političkim protivnicima

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.