Dnevnik

Laureati će Nobelovu nagradu mahom primiti u svojoj domovini

Dnevnik pre 7 minuta
Nobelove nagrade će se ove godine laureatima u većini slučajeva biti dodeljene u njihovoj domovini na mestu koji će odabrati švedske diplomata. STOKHOLM: Umesto tradicionalne raskošne ceremonije koja svake godine u Stokholmu okuplja veliki broj… »

Kamen temeljac za fabriku guma u Inđiji 15. decembra

Dnevnik pre 7 minuta
INĐIJA: Kamen temeljac za izgradnju fabrike guma japanske kompanije Tojo tajers planirano je da bude postavljen u Inđiji15. decembra, potvrdio je danas predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, a očekuje se da ovom događaju prisustvuje i predsednik… »

„Grešnica bez greha" premijerno na YouTube kanalu Kinoteke

Dnevnik pre 1 sata
BEOGRAD: Nemi film "Grešnica bez greha" iz 1930. godine biće premijerno prikazan na YouTube kanalu Jugoslovenske kinoteke u petak, 4. decembra u 19 sati, na otvaranju projekta Sezona evropskih filmskih klasika koji organizuje Asocijacija evropskih… »

Karanović: Volela bih da bude sve isto kao pre pandemije

Dnevnik pre 31 minuta
BEOGRAD: Rediteljka filma "Mare" Andrea Štaka i glumica Mirjana Karanović koja igra u tom ostavrenju, razgovarale su sa novinarima povodom jučerašnje premijere filma u Beogradu u okviru Festivala autorskog filma. Andrea Štaka je švajcarsko-hrvatska… »

Mandićeva partija podržaće Krivokapićevu vladu

Dnevnik pre 1 sata
PODGORICA: Predsedištvo Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta, odlučilo je da na sutrašnjoj sednici parlamenta, 2. decembra, podrži vladu koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić. Kada je reč o trenutnoj političkoj situacii u… »

Suđenje Stojanovićevoj za ubistvo investitora počinje 23. decembra

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: U Višem sudu u Beogradu sutra, 2. decembra, treba da se održi pripremno ročište u procesu protiv Stojanke Stojanović (71) sa Zvezdare, koja se tereti za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (59) u septembru 2018. godine. Pripremno… »

Domaći kreativci učestvuju u stvaranju crtaća sa Džoni Depom

Dnevnik pre 1 sata
BEOGRAD: Italijanska produkcijska kuća Iervolino Entertainment (IE), koja je ove godine u Srbiji otvorila studio za produkciju animiranih filmova, najavila je svetsku premijeru kratkometražnog animiranog serijala Pafini, u čijem su stvaranju… »

Nagrada "Nebojša Devetak" pesniku Ivanu Laloviću

Dnevnik pre 1 sata
VRBAS: Nagradu "Nebojša Devetak" za 2019. godinu dobio je pesnik iz Beograda Ivan Lalović, član Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" za najbolji ciklus pesama objavljen u 60. broju časopisa "Trag". Nagrada koja podrazumeva… »

Srbija za aktivno učešće u Konferenciji o budućnosti Evrope

Dnevnik pre 1 sata
BEOGRAD: Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je danas na neformalnom sastanku Saveta za opšte poslove (GAC) u kontekstu nemačkog predsedavanja Savetom Evropske unije, a na poziv državnog ministra za Evropu u Ministarstvu… »

Janković: Uskoro u skupštini zakon o digitalnoj imovini

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Marko Janković najavio je danas da će se uskoro pred poslanicima naći zakon o digitalnoj imovini. Janković je u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o izveštaju o radu te komisije za… »

Dnevnik, najnovije vesti »