Dnevnik » Vesti dana

http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Unutrašnje migracije za poslom - 120 hiljada građana godišnje

Dnevnik pre 10 sati
Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, lane je 120.355 lica promenilo mesto prebivališta unutar Srbije. Prosečna starost onih koji su lane promenili prebivalište je 34 godine i tri meseca, što znači da je reč o radno sposobnim osobama. Međutim, nisu svi promenili prebivalište zbog... »

Prodaje se imovina „Lepenke” iz Novog Kneževca

Dnevnik pre 11 sati
Na osnovu rešenja Privrednog suda u Zrenjaninu o bankrotstvu od 1. avgusta prošle godine i saglasnosti Odbora poverilaca od 31. maja ove, stečajni upravnik oglasio je prodaju nepokretne imovine prikupljanjem ponuda DOO Fabrika papira i ambalaže „Lepenka” u stečaju Novi Kneževac. Javno... »

U Novom Sadu kvadrat stana od 800 evra do 2.500

Dnevnik pre 11 sati
Kupovina stana u većem gradu uvek se smatra kao dobra investicija: može se lako prodati i još lakše izdati. Osim toga, život u velikom gradu pruža i brojne druge pogodnosti, od dobrih uslova za školovanje do mogućnosti za posao te provoda po svačijem ukusu. Baš zato se i cene stanova u... »

Kinezi napravili jurišnu lasersku pušku

Dnevnik pre 7 sati
Kineska laserska jurišna puška ZKZM-500, koja se klasifikuje kao „nesmrtonosno oružje“, izbacuje uski snop energije koji se ne može videti golim okom, ali može da prolazi kroz prozorska stakla i da izaziva opekotine na ljudskoj koži i tkivima. „Pogodak laserskog snopa izaziva trenutni i... »

Zrenjaninska gimnazija u regionalnom projektu savremenoh učenja

Dnevnik pre 9 sati
ZRENjANIN: Zrenjaninska gimnazija bila je jedna od ukupno 16 škola iz Srbije i Hrvatske koje su učestvovale u regionalnom projektu savremenog učenja, a koji sprovode dve respektabilne partnerske organizacije - Istraživačka stanica Petnica i Osijek Softver Siti, pod pokroviteljstvom američkih... »

U Kuli postavljeni novi direktori JKP-a

Dnevnik pre 9 sati
KULA: Odbornici u Skupštini opštine Kula juče su na sednici imenovali Damjana Miljanića za direktora kulskog JKP „Komunalac” i Igora Fejdija za direktora JKP „Ruskom“ u Ruskom Krsturu. Na istoj sednici za direktorku Centra za socijalni rad postavljena je Gordana Vakula, dok će direktori... »

Letnji kamp folklora u Banatskom Monoštoru

Dnevnik pre 10 sati
BANATSKI MONOŠTOR: Preko 240 dece iz naše zemlje i Rumunije je učestvovalo u letnjem kampu folklora koji se tradiconalno održava u mestu Banatski Monoštor, u čokanskoj opštini. Druženje i upoznavanje dece sa kulturom i izvornim folklorom svojih suseda upriličeno je od 6. do 15. jula. U... »

„DNEVNIK” SAZNAJE: Stižu novi lekovi za hepatitis C

Dnevnik pre 10 sati
Najteži bolesnici koji imaju hepatitis C od septembra će moći da dobiju novu, savremenu terapiju, koja dovodi do potpunog izlečenja i prekida širenja bolesti. Kako za “Dnevnik” kaže načelnica Odeljenja za virusne hepatitise Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine... »

U susret svetskim šampionatima: Momci kreću sa Amerima, a devojke sa Dominikankama

Dnevnik pre 10 sati
Svetsko prvenstvo za odbojkaše igra se od 9. do 30. septembra u Bugarskoj i Italiji. Utakmice će se igrati u Sofiji, Varni, Ruseu, Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu. Odbojkaši Srbije igraće u Grupi C u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom. Prvu utakmicu na turniru... »

Otkrivena veza autizma, bipolarnog poremećaja i šizofrenije

Dnevnik pre 10 sati
Istraživanjem tkiva mozga, uočene su genetske sličnosti kod određenih mentalnih bolesti, naime, uočeni su slični obrasci ekspresije gena kod osoba s autizmom, bipolarnim poremećajem i šizofrenijom. Autizam je genetski uslovljen poremećaj uz faktore iz okoline, a zajedno sa sličnim... »

Mogerini: Razmotren napredak, nova runda dijaloga za nekoliko nedelja

Novi magazin  pre 5 sati  još 61 povezana

Trener Spartaksa: Dve odlične utakmice protiv Zvezde

B92  pre 9 sati  još 22 povezane

Đukić: Nećemo se opustiti zbog 3:0

B92  pre 4 sata  još 22 povezane

Raspisan tender za RTB Bor

Gde investirati  pre 9 sati  još 18 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.