Dnevnik » Vesti dana

http://www.dnevnik.rs/

Dnevnik

Recept dana: Minestrone supa

Dnevnik pre 3 sata
Minestrone supa, odnosno, „velika supa“ u prevodu s italijanskog, bila je popularna još u doba starih Rimljana, u 2. veku pre nove ere. I, ne bez razloga, „preživela“ je sve do danas... Sastojci (za 6 osoba): - 100 g šargarepe iseckane na kockice, - 100 g krompira iseckanog na kockice, -... »

SNP: Praizvedba baleta „Pinokio” za male i velike

Dnevnik pre 3 sata
NOVI SAD: U Srpskom narodnom pozorištu privode se kraju probe baleta „Pinokio” na muziku Nodara Viktoroviča Čanbe (1955), savremenog abhaskog kompozitora i dirigenta, nosioca zvanja zaslužnog umetnika Abhazije i nekadašnji ministar kulture ove kavkaske republike. Svetska praizvedba ovog... »

U Titelu teku pripreme obeležavanja jubileja prisajedinjenja Srbiji

Dnevnik pre 4 sata
TITEL: U svečanoj sali Skupštine opštine Titel, konstituisan je u ponedeljak Odbor za obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, sa zadatkom da na teritoriji opštine Titel organizuje razne manifestacije u čast tog događaja. Reč je o organizaciji tribina,... »

Kikinđani najbolji na takmičenju izviđača u Beloj Crkvi

Dnevnik pre 4 sata
BELA CRKVA: Na dvanaestom takmičenju izviđača u noćnoj orijentaciji „NOT Bela Crkva”, učestvovali su članovi odreda iz Beograda, Temerina, Bečeja, Niša, Kikinde i Obrenovca. Izviđači iz Bele Crkve se nisu takmičili jer poznaju stazu, a prva mesta osvojile su ekipe kikindskog odreda... »

Novi Kneževac: Orgulje odjeknule za jubilej

Dnevnik pre 4 sata
NOVI KNEŽEVAC: Rimokatolička crkva u Novom Kneževcu obeležila je juče svetog Juraja mučenika, odnosno Sent Đerđa, i jubileje 245 godina od formiranja novokneževačke župe i 160 godina od završetka izgradnje hrama. Hramovna slava je jedna u nizu manifestacija kojom će se tokom ove godine... »

Nedelja imunizacije do 29. aprila: Vakcinacija jedina zaštita

Dnevnik pre 5 sati
NOVI SAD: Nedelja imunizacije obeležava se do 29. aprila, a cilj je povećanje obuhvata imunizacijom jačanjem uverenja o potrebi zaštite svakog deteta ili osobe od bolesti koje mogu da se spreče vakcinacijom. Poseban akcenat stavlja se na decu iz teško dostupnih oseljivih i marginalizovanih... »

Otvorena izložba "Kontinuitet prostora" u Somboru

Dnevnik pre 5 sati
SOMBOR: Izložba "Kontinuitet prostora" Natalije Jovanović i Predraga Maksića otvorena je sinoć u prisustvu nekoliko desetina posetilaca, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru. Izložbu je otvorila jedan od osnivača i autora Beogradske internacionalne nedelje arhitekture Jelena... »

Škotski pankeri, bend Exploited, u četvrtak u “Fabrici”

Dnevnik pre 2 sata
NOVI SAD: Da li je Veti sa aktuelnom postavom škotskog benda “Exploited” jedan od poslednjih čuvara iskrenog pank duha, istrajan borac za pravdu, istinu i kreator beskompromisnog buntovničkog stava, kako je gromoglasno najavljen, pokazaće sutrašnji koncert u klubu Studentskog kulturnog... »

OPENS otvara vrata

Dnevnik pre 3 sata
Prvi OPENS dani ove godine biće organizovani sutra, a povodom aprila, koji je mesec studenata. Program počinje od 18 časova performansom “Ja umem da govorim” u Kampusu, kod fontane ispred studentskog doma “Slobodan Bajić”. Nakon toga sledi preseljenje u Kinesku četvrt i u 19 časova... »

Poslodavci u Zrenjaninu uvećali članstvo

Dnevnik pre 3 sata
ZRENjANIN: Zrenjaninski privrednik Goran Nešić, vlasnik štamparije „Diginet“, izabran je za predsednika Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine ovog poslovnog udruženja, koja je održana u ovdašnjem hotelu... »

©2018 Netmark d.o.o.