Nacionalna klasa

Mercedes ulaže milijarde u modernizaciju fabrika

Nacionalna klasa pre 3 minuta
Mercedes će u narednim godinama uložiti milijarde dolara u modernizaciju svojih fabrika u Kini, Nemačkoj i Mađarskoj, prenosi magazin Automobilvohe (Automobilwoche), dok se nemački proizvođač priprema da pređe u potpunosti na električna vozila i… »

KIA EV5 koncept

Nacionalna klasa pre 24 sata
KIA EV5 koncept premijerno je predstavljen na događaju Dan za EV u Kini i najavljuje izgled budućeg modela, koji će se u tom regionu naći u prodaji kasnije ove godine. Detalji o dostupnosti na drugim tržištima biće poznati kasnije. EV5 koncept… »

Rolls-Royce predstavio poslednji V12 kupe

Nacionalna klasa pre 1 dan
Ovo je novi Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow – poslednji kupe sa V12 motorom ove britanske marke, a svi budući će biti samo električni. Planirana je proizvodnja samo 12 primeraka, pa je ekskluzivnost zagarantovana. Deceniju star Wraith je… »

2024 BMW X5 i X6

Nacionalna klasa pre 1 dan
Osveženi BMW X5 i X6 za 2024. mogu se pohvaliti malim promenama u svom spoljašnjem stilu, ali sveobuhvatnim ažuriranjima pogonskih agregata i tehnologije. Oba modela debituju u javnosti na izložbi ekskluzivnih automobila u Sjedinjenm Američkim… »

Mitsubishi Outlander PHEV ipak u Evropi

Nacionalna klasa pre 2 dana
Mitsubishi je odlučio da ponudi svoj novi plug-in hibridni SUV srednje veličine Outlander u Evropi od 2024. nakon što je prethodno otkazao lansiranje u ovom regionu, saopštila je kompanija. Prethodna generacija Outlandera bio je Mitsubishijev… »

Mercedes eSprinter sa mnogo većom autonomijom

Nacionalna klasa pre 2 dana
Mercedes eSprinter električni kombi imao je domet od 150km kada je lansiran 2020. godine, ali sada je nova verzija više nego udvostručila tu udaljenost na 400km. Novi eSprinter se može posmatrati kao odgovor na Fordov e-Transit, koji je stavio… »

Volkswagen najavio novi Touareg

Nacionalna klasa pre 3 dana
Aktuelni Volksvagen Touareg predstavljen je pre pet godina kao vodeći model brenda nakon neuseha Phaetona. Dok bi se drugi automobili do sada pripremali za sledeću generaciju, iz Volfsburga pripremaju ažuriranje na sredini ciklusa ovog modela. Pre… »

BMW M4 CSL na Nirburgringu

Nacionalna klasa pre 3 dana
Nemački magazin Sport Auto u okviru svog supertesta izvodi automobile na Nordšlajfe krug Nirburgringa. Sada je na red došao BMW M4 CSL. Vozač Sport Auta Kristijan Gebhard prešao je krug za 7 minuta i 17,08 sekundi. Da bi se to vreme prikazalo u… »

Ford otpušta 1.100 ljudi u Španiji

Nacionalna klasa pre 4 dana
Ford se priprema za gašenje 1.100 radnih mesta u svojoj fabrici u Valensiji, u Španiji, pošto prekida proizvodnju nekada popularnih modela, minivanova S-Max i Galaxy. Ovaj potez dolazi u sklopu promena za Ford u Evropi i prebacivanja fokusa na… »

Škoda najavila novi Superb i Kodiaq

Nacionalna klasa pre 4 dana
Škoda će imati mnogo posla u nastavku 2023. godine pošto češki proizvođač automobila namerava da lansira nekoliko osveženih ili novih modela, a najvažnije su premijere novih generacija Superba i Kodiaqa, koje će uslediti u drugoj polovini… »

Nacionalna klasa, najnovije vesti »

KIA EV5 koncept

Nacionalna klasa pre 24 sata