Nacionalna klasa

Tržište: Prodaja u Evropi opala za 13%

Nacionalna klasa pre 10 dana
Prodaja novih automobila u Evropi u novembru je oslabila za 13%, navodi se u podacima kompanije za tržišne analize JATO Dynamics. Među 12 proizvođača koji su prošlog meseca uspeli da povećaju prodaju su Ferrari, MG Motor, Lotus, Lamborghini… »

Subaru planira električni model za Evropu

Nacionalna klasa pre 10 dana
Subaru je saopštio da će u saradnji sa Toyotom predstaviti svoj prvi potpuno električni SUV model u Evropi. U kratkom saopštenju se ne navode specifikacije vozila, a jedino se zna da će to biti SUV srednje veličine, sličan Foresteru. Automobil će… »

Volkswagen razvija robota za punjenje baterija

Nacionalna klasa pre 12 dana
Volkswagen je prikazao prototip mobilnog robota za punjenje baterija električnih automobila bez prisustva vozača. Robot je u stanju da puni baterije vozila u garažama koje nemaju infrastrukturu za pojedinačna mesta za punjenje. Robot prenosi mobilnu… »

Snimljen Jeep Cherokee prototip

Nacionalna klasa pre 12 dana
U medije su stigli špijunski snimci restilizovane verzije modela Jeep Cherokee, koji je skoro spreman za premijeru. SUV srednje veličine biće predstavjen sredinom 2021. godine kao model za 2022. godinu, a sudeći prema ovim snimcima biće veći nego do… »

Alpha Ace – retro dizajn i električni pogon

Nacionalna klasa pre 13 dana
Kompanija iz Kalifornije Alpha Motor Corporation predstavila je model Ace, koji je karakterističan po modernom električnom pogonu i rerto dizajnu. Kompanija već prima narudžbine, a konačna cena još nije formirana. Izgled automobila inspirisan je… »

Mercedes prikazao novi ekran MBUX sistema

Nacionalna klasa pre 13 dana
Mercedes-Benz uskoro će predstaviti novu električnu limuzinu, a kompanija je sada prikazala izgled velikog ekrana MBUX sistema koji obuhvata čitavu centralnu konzolu iinstrument tablu. Limuzina EQS opciono će moći da se dobije sa MBUX hiperekranom… »

Fiat ukida 124 Spider i 500L u Americi

Nacionalna klasa pre 13 dana
Fiat je saopštio da od sledeće godine na tržištu SAD neće prodavati modele 124 Spider i 500L i da ostaje samo sa modelom 500X. U kratkom saopštenju objavljen je cenovnik za 500X i ne navodi se više detalja o ovoj odluci. 124 Spider je bio… »

Srećna Nova 2021. godina

Nacionalna klasa pre 21 dana
Redakcija sajta Nacionalna Klasa želi vam sve najbolje u 2021. godini. Protekla godina je bila donela prilično čudna dešavanja na svim poljima, preko ličnog preko profesionlanog pa sve i kada su u pitanju hobiji. Redukovali smo broj testiranih… »

Porsche: 3D štampa za električne sisteme

Nacionalna klasa pre 23 dana
Porsche je prošle godine počeo da eksperimentiše sa 3D štampanim klipovima, a rezultati su bili impresivni. Proizvođač je mogao da dizajnira klip koji je bio 10% lakši od konvencionalne kovane jedinice, a sa integrisanim kanalom za hlađenje. U… »

Završena proizvodnja Volkswagena e-Golf

Nacionalna klasa pre 24 dana
Volkswagen je završio proizvodnju električnog e-Golfa u fabrici u Drezdenu. Od sada će se na ovoj lokaciji sklapati novi električni hečbek ID.3, koji je namenjen prvenstveno evropskom tržištu, dok je krosover ID.4 predviđen za globalnu prodaju… »

Nacionalna klasa, najnovije vesti »

Alpine postaje električna marka

Nacionalna klasa pre 5 sati

2022 NIO ET7

Nacionalna klasa pre 10 sati

Cupra Formentor u verziji ABT Sportsline

Nacionalna klasa pre 9 sati

Dacia Bigster koncept

Nacionalna klasa pre 1 dan