Nacionalna klasa

Suzuki najavio dva koncepta

Nacionalna klasa 06.10.2019
Suzuki će predstaviti Waku SPO konceptualni plag-in hibridni automobil na ovogodišnjem Sajmu automobila u Tokiju. Vozilo sadrži dizajnerske elemente koji mogu da se menjaju u skladu sa ličnim preferencijama. Pored ovog ultrakompaktnog koncepta biće… »

Mazda najavila prvi električni model

Nacionalna klasa 05.10.2019
Mazda je potvrdila da će na Sajmu automobila u Tokiju sledećeg meseca predstaviti svoj prvi električni model perdviđen za masovnu serijsku proizvodnju. Reč je potpuno novom modelu sa novom dizajnerskom filozofijom u kojoj je čovek u centru. Mazda… »

Bollinger predstavio B1 i B2

Nacionalna klasa 04.10.2019
Nova američka kompanija Bollinger predstavila je električni SUV i pikap model B1 i B2. Proizvođač tvrdi da su ovo najsposobnija električna vozila za kretanje van puteva u svetu. Oba modela imaju karoserije koje se mogu dodatno konfigurisati… »

Novi rekord Koenigsegg Regere 0-400-0

Nacionalna klasa 04.10.2019
Koenigsegg je oborio sopstveni rekord u ubrzanju od 0 do 400km/h i ponovnom zaustavljanju modelom Regera, koji je to postigao za samo 31,49 sekundi. Dosadašnji rekord držala je Agera RS vremenom 36,44 sekundi, a postignut je pre dve godine. Prilikom… »

F1: Meklaren i Mercedes ponovo sarađuju

Nacionalna klasa 03.10.2019
Meklaren i Mercedes će od 2021. godine obnoviti saradnju u F1, nakon 7 godina “pauze”. Posle loših sezona sa Hondom i ne baš sjajne saradnje sa Renoom, Meklaren se vraća Mercedesu a saradnja će trajati barem tri godine. Poslednji put su Mercedes… »

Dačija Duster je naprodavaniji SUV u Evropi

Nacionalna klasa 03.10.2019
Prodaja novih automobila u Evropi u avgustu je oslabila za 8,7% u poređenju sa istim mesecom prošle godine, uprkos uspehu marke Dačija, čiji je Duster najprodavaniji SUV i drugi automobil po ukupnoj prodaji, iza Volkswagen Golfa. Avgust je poznat kao… »

Audi RS Q3 Sportback

Nacionalna klasa 02.10.2019
Audi Sport je proširio porodicu sportski orijentisanih SUV modela lansiranjem novog RS Q3 Spotback kupe krosovera. Prodaja modela koji će biti konkurent Mercedesu AMG GLA45 i BMW X4 M kreće početkom sledeće godine. Nova mašina zasnovana je na… »

Počela proizvodnja plag-in Škode Superb

Nacionalna klasa 01.10.2019
Škoda je pokrenula proizvodnju plag-in hibridne verzije modela Superb u svojoj fabrici u mestu Kvasini u Češkoj. Kompanija očekuje da će godišnje prodavati 15.000 primeraka ovog modela. To bi bio udeo od 20% u ukupnoj prodaji Superba, izjavio je… »

Continental zatvara fabrike u Evropi

Nacionalna klasa 01.10.2019
Continental planira desetogodišnji proces restrukturisanja poslovanja koji će rezultovati zatvaranjem fabrika u Evropi i Americi u pokušaju da se obnovi profitabilno poslovanje u vreme kada se prodaja automobila usporava na ključnim tržištima… »

Volvo najavio električni XC40

Nacionalna klasa 30.09.2019
Volvo je saopštio da će sledećeg meseca predstaviti svoj prvi potpuno električni model XC40, koji će biti „jedan od najbezbednijih automobila na putu“. Ovaj model pridružiće se nedavno predstavljenom XC40 TS plag-in hibridom modelu kada prodaja… »

Nacionalna klasa, najnovije vesti »

Euro NCAP: Vrhunski rezultat Mazde CX-30

Nacionalna klasa pre 21 sat

Mercedes potvrdio električnu G klasu

Nacionalna klasa pre 1 dan