Srbi u šest kolona, Tači i Haradinaj, Mustafa s Pacolijem

Srbi u šest kolona, Tači i Haradinaj, Mustafa s Pacolijem

B92 subota, 20. maj 2017.
B92: Srbi u šest kolona, Tači i Haradinaj, Mustafa s Pacolijem
Na Kosovu i Metohiji istekao je rok za predaju lista za parlamentarne izbore 11. juna, prenose N1 i Danas.
Srbi ne nastupaju sa jedinstvenom listom, kao prošli put, već sa pet stranaka i jednom koalicijom. Kampanja će biti kratka, a birači na mogu da izaberu neku od 26 koalicija, stranaka i grupa građana. Trka za mesto premijera i 120... »

Kosovo, Srbi na izbore izlaze u šest kolona

RTS subota, 20. maj 2017.
RTS: Kosovo, Srbi na izbore izlaze u šest kolona
U ponoć je istekao rok za predaju lista za parlamentarne izbore 11. juna na Kosovu i Metohiji. Centralnoj izbornoj komisiji prijavilo se pet koalicija, 19 stranaka i dve građanske inicijative. Među njima je šest srpskih. Da li je toliki broj stranaka izazov za stabilno institucionalno predstavljanje i zaštitu interesa Srba u južnoj Pokrajini?.
Srbi će na izbore 11. juna u šest kolona – sa pet stranaka i jednom koalicijom sačinjenom od dve partije. Šest lista poslaničkih kandidata za deset mandata od 120 koliko ih ima u kosovskoj skupštini. "U više kolona idu oni koji... »

Predate liste kandidata za poslanike Skupštine Kosova

Novi magazin subota, 20. maj 2017.
Predstavnici dve koalicije od kojih jednu čine Demokratska partija Kosova (DPK), Alijansa za budućnost Kosova (ABK) i Inicijativa za Kosovo, a drugu Demokratski savez Kosova (DSK), Alijansa za novo Kosovo (ANK) i Alternativa, kao i opozicioni pokret Samoopredeljenje predali su u ponoć liste kandidata za poslanike Skupštine Kosova, koji će biti izabrani na prevremenim parlamentarnim izborima 11. juna.
Tokom dana juče liste kandidata predale su i stranke nacionalnih manjina, njih 11. CIK još nije objavio liste kandidata, a u obe koalicije bilo je najava da će neke značajne ličnosti iz stranaka u tim koalicijama ostati izvan... »

Kosovo, kratka kampanja i izbor između 26 koalicija

RTS subota, 20. maj 2017.
RTS: Kosovo, kratka kampanja i izbor između 26 koalicija
U ponoć je na Kosovu i Metohiji istekao rok za predaju lista za parlamentarne izbore 11. juna, a većina stranaka čekala je poslednje minute da Centralnoj izbornoj komisiji preda spisak sa imenima kandidata.
Pred biračima je kratka kampanja i izbor između 26 koalicija, stranaka i grupa građana. Srbi nastupaju sa pet stranaka i jednom koalicijom, sačinjenom od dve stranke. To je priličan broj s obzirom da Srbi imaju pravo na 10... »

Predate liste kandidata za poslanike Skupštine Kosova

Beta subota, 20. maj 2017.
Predstavnici dve koalicije od kojih jednu čine Demokratska partija Kosova (DPK), Alijansa za budućnost Kosova (ABK) i Inicijativa za Kosovo, a drugu Demokratski savez Kosova (DSK), Alijansa za novo Kosovo (ANK) i Alternativa, kao i opozicioni pokret Samoopredeljenje predali su u ponoć liste... »

CIK: Kosova: Do 20 časova liste kandidata za poslanike dostavile samo stranke manjina

Blic subota, 20. maj 2017.
Do 20 časova samo je 11 stranka manjinskih zajednica dostavilo Centralnoj izbornoj komisiji na Kosovu liste kandidata za poslanike u kosovokoj skupštini na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.
Prištinskim medijima portparol CIK-a Valjmir Elezi je rekao da se očekuje da će liste poslanika nešto pre ponoći predati dve velike koalicije: koalicija "Ratni blok", koju čini Demokratska partija Kosova, Alijanska za budućnost... »

Kosovo: Srbi prijavili više kandidatskih lista

Blic subota, 20. maj 2017.
Novoformirana politička partija Srba na Kosmetu Srpska lista predala je listu sa 20 kandidata za učešće na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na samoproglašenom Kosovu koji će biti održani 11. juna.
Slavko Simić predsednik Srpske liste izjavio je novinarima da ta politička partija želi da spreči da se protiv srpskog naroda govori jezikom mržnje, pretnji i ucena. - Predložili smo listu kandidata koji su hrabri i odlučni i... »
©2017 Netmark d.o.o.