Povezane vesti
Uradio je sve za njih, a sada ih je napustio: Sloboda i Vojin danas su najtužniji
Svet & Skandal pre 4 minuta
Preminuo Zdravko Šotra, jedan od najznačajnijih reditelja domaće kinematografije, u 93. godini života. Njegov odlazak označio je kraj jedne ere, ali i trenutak kada su mnogi umetnici, koje je oblikovao, ponovo shvatili koliko je dubok trag ostavio iza… »
Očeva slika i prilika: Markovo ime svakog dana čujete na RTS-u a niste znali da je Šotrin naslednik
Story pre 2 sata
Reditelj i scenarista, Zdravko Šotra preminuo je u 93. godini, a za sobom je pored više od 120 televizijskih i filmskih projekata ostavio neutešnu suprugu, sina Marka i brojne glumce kojima je svojim ulogama promenio život. Sin Zdravka Šotre, Marko… »
Preminuo Zdravko Šotra
RTV Novi Pazar pre 1 sat
Reditelj i scenarista Zdravko Šotra preminuo je noćas u 93. godini, potvrđeno je Tanjugu u okruženju cenjenog televizijskog autora. Šotra je režirao, a neretko i osmislio 120 televizijskih i filmskih ostvarenja koji su stvarali istoriju televizije na… »
Ovako je Šotra govorio o knjizi "Mojih 500 glumaca": Neki me đavo gurao među njih
B92 pre 1 sat
Proslavljeni reditelj Zdravko Šotra preminuo je danas u 93. godini, a nedavno je predstavljena njegova knjiga "Mojih 500 glumaca". Čuveni reditelj tada je govorio o karijeri, radu na televiziji i filmu, a to je ujedno bio i njegov poslednji intervju… »
Zdravko Šotra – reditelj koji je televiziji podario nezaboravne serije
BizLife pre 2 sata
Reditelj i scenarista Zdravko Šotra koji je potpisao preko 120 televizijskih i filmskih ostvarenja velike gledanosti kako na televiziji, tako i u bioskopima. preminuo je noćas u 93. godini, piše RTS. Predratni građanski i poratni revolucionarni svet… »
Preminuo reditelj kultnih serija i filmova Zdravko Šotra
Moj Novi Sad pre 2 sata
Reditelj i scenarista Zdravko Šotra koji je potpisao preko 120 televizijskih i filmskih ostvarenja velike gledanosti kako na televiziji, tako i u bioskopima preminuo je noćas u 93. godini. Predratni građanski i poratni revolucionarni svet, malovarošani i… »
Ivan Karl: Zdravko Šotra je bio reditelj rekordno gledanih bioskopskih filmova
Euronews pre 3 sata
Direktor Filmskog centra Srbije (FCS) Ivan Karl ocenio je danas povodom smrti Zdravka Šotre (1933-2025) da je na televiziji ostavio dragocenu zadužbinu programa svih žanrova, i da je bio reditelj rekordno gledanih bioskopskih filmova. Karl je rekao… »
Zdravko Šotra (1933 – 2025): Građevinski tehničar koji je stvarao filmsku i televizijsku istoriju
Vreme pre 3 sata
Bogati opus Zdravka Šotre čini više od 120 filmova i televizijskih ostvarenja, među kojima su nekada izuzetno popularni televizijski serijal „Obraz uz obraz“ i antologijski filmovi i serije „Braća po materi“, „Lajanje na zvezde“, „Više od igre“ i… »
„Nema reditelja koji je više voleo glumce. I niko neće zauzeti mesto takvog velikana“: Brajović o Šotri
Nova pre 4 sati
Žao mi je što je otišla takva jedna ličnost. Ne znam kada će se opet neko takav pojaviti, kaže za Nova.rs glumac Voja Brajović nakon vesti o smrti reditelja Zdravka Šotre. – Kada odu takvi velikani kakav je bio Zdravko Šotra, shvatite da njihovo mesto… »
"Polako zatvaram posao i čekamo kraj" Poslednji intervju Zdravka Šotre: Jedne stvari je bio svestan
Kurir pre 3 sata
Cenjeni reditelj i scenarista Zdravko Šotraumro je noćas u 93. godini. U decenijama dugoj karijeri potpisao je sedam režija u pozorištu, 67 televizijskih drama, 26 igranih serija sa 234 epizoda, 17 igranih filmova, 12 dokumentarnih filmova, 22 emisije… »
Stevan Piale za Nova.rs o smrti Zdravka Šotre: „Obeležio je jedan period mog života…“
Nova pre 4 sati
Danas nas je napustio jedan od najpoznatijih srpskih reditelja i scenarista Zdravko Šotra u svojoj 93. godini. Iza sebe je ostavio preko 120 ostvarenja. Jedna od kultnih serija koju je režirao, a koju znaju sve generacije jeste „Šešir profesora Koste… »
Preminuo Zdravko Šotra, a po ovim filmovima i serijama ćemo ga zauvek pamtiti Plata unapred – kada prilika jednostavno ne može…
Lepota i zdravlje pre 4 sati
Zdravko Šotra, jedan od najznačajnijih i najomiljenijih srpskih filmskih i televizijskih reditelja, preminuo je u 93. godini života, ostavljajući neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji. Njegovi filmovi i serije ostavili su generacije publike bez daha… »
„Izgubio sam drugog oca“: Vojin Ćetković o odlasku Zdravka Šotre
Nova pre 4 sati
Način na koji igram, kako igram – za to je, uglavnom, zahvalan Zdravko Šotra, kaže za Nova.rs glumac Vojin Ćetković nakon vesti o odlasku reditelja. – Stalno smo bili u kontaktu, pa čuli smo se pre desetak dana – gotovo u neverici zbog smrti Zdravka… »
"Samo bes mladih može da dovede do nekog razrešenja": Tako je govorio Zdravko Šotra
N1 Info pre 4 sati
Reditelj i scenarista Zdravko Šotra preminuo je noćas u 93. godini. U svojoj bogatoj karijeri potpisao je preko 120 televizijskih i filmskih ostvarenja velike gledanosti kako na televiziji, tako i u bioskopima. Izuzev umetničkog opusa, poznat je po tome… »
"Polako zatvaram posao i čekamo kraj": Poslednji intervju zdravka šotre, kada je govorio o svim svojim glumcima
Blic pre 4 sati
Cenjeni reditelj i scenarista Zdravko Šotra umro je jutros u 93. godini. U decenijama dugoj karijeri potpisao je sedam režija u pozorištu, 67 televizijskih drama, 26 igranih serija sa 234 epizoda, 17 igranih filmova, 12 dokumentarnih filmova, 22 emisije… »
Voja Brajović za Nova.rs o odlasku Zdravka Šotre: „Osećam se kao da je neko moj umro“
Nova pre 4 sati
Reditelj i scenarista Zdravko Šotra preminuo je danas u 93. godini, a u svojoj karijeri potpisao je preko 120 televizijskih i filmskih ostvarenja velike gledanosti kako na televiziji, tako i u bioskopima. Voja Brajović, poznati glumac koji je bio deo… »
"Dođu Romi, mi uspavamo konje i kažemo im da legnu..." Legendarne anegdote iz kultnih srpskih filmova i serija koje je režirao…
Kurir pre 4 sati
Zdravko Šotra, čuveni reditelj i scenarista, preminuo je jutros u 93. godini života. Tokom karijere ostavio je snažan trag u srpskoj filmskoj i televizijskoj umetnosti, stvarajući brojne serije koje su bile izuzetno voljene među gledaocima. Šotra je… »
„Izgubio sam drugog oca“: Vojin Ćetković o odlasku Zdravka Šotre
Nova pre 4 sati
Način na koji igram, kako igram – za to je, uglavnom, zahvalan Zdravko Šotra, kaže za Nova.rs glumac Vojin Ćetković nakon vesti o odlasku reditelja. – Stalno smo bili u kontaktu, pa čuli smo se pre desetak dana – gotovo u neverici zbog smrti Zdravka… »
Legendarne replike iz filmova i serija Zdravka Šotre VIDEO
B92 pre 4 sati
Poznati reditelj i scenarista Zdravko Šotra, autor nekih od najgledanijih televizijskih serija i filmova u istoriji domaće kinematografije, tokom bogate karijere potpisao je preko 120 ostvarenja koja su obeležila jugoslovensku i srpsku televiziju i film… »
Naš pad će oceniti srećnici koji prežive
Radar pre 5 sati
Zdravko Šotra, reditelj i scenarista, preminuo je danas u 93. godini. Šotra je prošle godine dao intervju za Radar koji u znak sećanja prenosimo u celosti: Neumorni reditelj Zdravko Šotra nedavno nas je obradovao i knjigom u kojoj se bavi svim onim… »
Srećo, neću ja još dugo, ovo je meni poslednje, nećeš me valjda odbiti: Sloboda Mićalović otkrila šta joj je rekao Šotra…
Story pre 5 sati
Zdravko Šotra je umro u 93. godini, a mnogi glumci koji su sarađivali sa njim su nedavno na promociji knjige "Mojih 500 glumaca", koju je napisao reditelj, govorili o njemu, među njima je i Sloboda Mićalović. Ona je tada ispričala koliko je srećna i… »
"Bio mi je otac, brat i neprijatelj": Ovako su poznati glumci govorili o Šotri: "Od mržnje do potpune ljubavi"
Blic pre 5 sati
Zdravko Šotra je umro u 93. godini, a mnogi glumci koji su sarađivali sa njim su nedavno na promociji knjige "Mojih 500 glumaca", koju je napisao reditelj, govorili o njemu. Rad s njim je prijatan, kao u jednoj velikoj, razbarušenoj porodici, ocenila je… »
„Ko je prvi put igrao kod Šotre, igraće ceo vek“: Ovako su naši glumci govorili o slavnom reditelju
Nova pre 5 sati
Poznati reditelj i scenarista Zdravko Šotra preminuo je u 91. godini života, ostaviši iza sebe više od 120 filmova i serija. Tokom višedecenijske bogate karijere imao je priliku da sarađuje sa gotovo svim našim glumcima, a pre nekoliko godina objavljena… »
"Ali, srećo, neću ja još dugo, ovo je meni poslednje" Ovako su glumci govorili o saradnji sa Šotrom: "Bio mi je otac, brat i…
Kurir pre 5 sati
Zdravko Šotra je umro u 93. godini, a mnogi glumci koji su sarađivali sa njim su na promociji knjige "Mojih 500 glumaca", koju je napisao reditelj, govorili o njemu. Rad s njim je prijatan, kao u jednoj velikoj, razbarušenoj porodici, ocenila je Svetlana… »
Vesti dana »

BLOG UŽIVO Drugi dan Skupštine: Opozicija tvrdi da je Zakon o legalizaciji način vlasti da pomogne svojim tajkunima, Brnabić „u elementu“, Jovanov priča u ime „blokadera“
Nova pre 5 minutajoš 48 povezanih

Član uprave JANAF-a: Ne verujem da jedna zemlja dugoročno može da ostane bez rafinerije
Danas pre 45 minutajoš 50 povezanih

"Ovaj voz me je spasao" Alo! sa putnicima u brzom vozu za Suboticu: "Fantazija, konačno u Srbiji!" (video)
Alo pre 5 minutajoš 35 povezanih

Preko 4.000 Ljudi u ivanjičkim selima i dalje u mraku: Prvi sneg izazvao haos koji i dalje ne prolazi - oko 100 montera svaki dan na terenu
Dnevnik pre 2 satajoš 46 povezanih