Povezane vesti

Nastavljen protest podrške Dijani Hrki ispred Skupštine Srbije, skupovi i u Nišu i Kragujevcu

Nastavljen protest podrške Dijani Hrki ispred Skupštine Srbije, skupovi i u Nišu i Kragujevcu

RTV pre 28 dana
BEOGRAD - Dijana Hrka, čiji je sin stradao u padu nadstrešnice na novosadskoj železničkoj stanici, nastavlja da štajkuje glađu ispred Skupštine Srbije. Građanima koji je podržavaju pridružili se poslanici Srđan Milivojević i Biljana Đorđević, kao i majke… »
BLOG Ćacilend prazan, građani ostali uz Dijanu Hrku: Studenti i maturanti blokirali magistralu od Čačka ka Užicu

BLOG Ćacilend prazan, građani ostali uz Dijanu Hrku: Studenti i maturanti blokirali magistralu od Čačka ka Užicu

Nova pre 28 dana
Dijana Hrka, majka Stefana Hrke koji je stradao u padu nadstrešnice u Novom Sadu, četvrti dan štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije. Na istom mestu, održan je skup pristalica vlasti koji su danas autobusima dovoženi u Beograd, a koji su se odmah nakon… »
(BLOG) Posle skupa u Ćacilendu, naprednjaci se odmah razišli: Građani koji podržavaju Dijanu Hrku su i dalje tu

(BLOG) Posle skupa u Ćacilendu, naprednjaci se odmah razišli: Građani koji podržavaju Dijanu Hrku su i dalje tu

N1 Info pre 28 dana
Dijana Hrka, majka Stefana koji je stradao u padu nadstrešnice, nastavila je štrajk glađu u blizini Skupštine Srbije. U Ćacilendu je održan skup pristalica vlasti koji su velikim brojem autobusa ceo dovoženi u Beograd, a koji su se odmah nakon govora… »
Dva skupa ispred Skupštine Srbije: Okupljanja uz jake policijske snage

Dva skupa ispred Skupštine Srbije: Okupljanja uz jake policijske snage

NIN pre 27 dana
Dijana Hrka, majka mladića Stefana Hrke poginulog u padu nadstrešnice, već četvrti dan štrajke glađu u blizini Doma Narodne skupštine, tražeći istinu i odgovornost za padu nadstrešnice, oslobađanje svih studenata i raspisivanje izbora. U znak podrške… »
Četvoro niških studenata policija zadržala na ulazu u Beograd: Devojka privedena, pa puštena

Četvoro niških studenata policija zadržala na ulazu u Beograd: Devojka privedena, pa puštena

N1 Info pre 27 dana
Četvoro niških studenata policija je zaustavila na ulazu u Beograd, tvrdi jedan njihov kolega. Na snimcima koji su objavili studenti vidi se da su oni dva puta danas zaustavljeni - po polasku u Beograd, pa na ulazu u grad. Jedna studentkinja je odvedena… »
Danica Crnogorčević osudila puštanje njenih pesama na skupu SNS

Danica Crnogorčević osudila puštanje njenih pesama na skupu SNS

Ozon press pre 27 dana
Danica Crnogorčević i njen suprug, sveštenik Ivan Crnogorčević, oglasili su se nakon što su njene pesme puštene na skupu SNS u Ćacilendu sa ciljem da se isprovocira Dijana Hrka, majka nastradalog Stefana koja ispred Skupštine u Beogradu štrajkuje glađu… »
Završila se obraćanja u Ćacilendu, naprednjaci se odmah razišli: Građani koji podržavaju Dijanu Hrku su i dalje tu (BLOG)

Završila se obraćanja u Ćacilendu, naprednjaci se odmah razišli: Građani koji podržavaju Dijanu Hrku su i dalje tu (BLOG)

Novi magazin pre 27 dana
Dijana Hrka, majka Stefana koji je stradao u padu nadstrešnice, nastavila je štrajk glađu u blizini Skupštine Srbije. U Ćacilendu se održava skup pristalica vlasti, a pored je i skup podrške Hrki, na koji su pozvali studenti u blokadi. Viđen je veliki… »
Situacija ispred Skupštine opasna, dovoljan jedan incident da pokrene nasilje

Situacija ispred Skupštine opasna, dovoljan jedan incident da pokrene nasilje

Nova pre 27 dana
Bivši zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je "izuzetno opasna" trenutna situacija ispred Skupštine Srbije, gde se okupile pristalice vlasti i građani koji pružaju podršku Dijani Hrka koja štrajkuje glađu. On je za Insajder kazao da „izuzetno… »
Subotica: Tišina za žrtve Novog Sada, pa protest do SNS-a

Subotica: Tišina za žrtve Novog Sada, pa protest do SNS-a

Serbian News Media pre 27 dana
Grupa garađana Subotice okupila se večeras oko 20 časova na raskrsnici u centru grada kof hotela „Patria“. Održali su šesnaestominutnu tišinu za poginule prošle godine od pada nadstrešnice ulaza Železničke stanice u Novom Sadu i potom se uputili do… »
Saša Janković: „Situacija ispred Skupštine je izuzetno opasna, dovoljan je jedan incident za lanac nasilja“

Saša Janković: „Situacija ispred Skupštine je izuzetno opasna, dovoljan je jedan incident za lanac nasilja“

Serbian News Media pre 27 dana
Bivši zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je „izuzetno opasna“ trenutna situacija ispred Skupštine Srbije, gde se okupile pristalice vlasti i građani koji pružaju podršku Dijani Hrka koja štrajkuje glađu. On je za Insajder kazao da „izuzetno… »
Bivši zaštitnik građana:Situacija ispred Skupštine opasna,dovoljan jedan incident da pokrene nasilje

Bivši zaštitnik građana:Situacija ispred Skupštine opasna,dovoljan jedan incident da pokrene nasilje

Novi magazin pre 27 dana
Bivši zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je "izuzetno opasna" trenutna situacija ispred Skupštine Srbije, gde se okupile pristalice vlasti i građani koji pružaju podršku Dijani Hrka koja štrajkuje glađu. On je za Insajder kazao da "izuzetno… »
Dan uživo: Izvinjenje zaboravite

Dan uživo: Izvinjenje zaboravite

N1 Info pre 27 dana
U Danu uživo, reporteri N1 biće ispred Narodne skupštine gde se očekuje okupljanje pristalica Srpske napredne stranke, dok na drugom kraju istog platoa majka mladića poginulog ispod nadstrešnice, Dijana Hrka, štrajkuje glađu. Bićemo i u Novom Sadu… »
Oglasio se MUP: Evo koliko se ljudi okupilo na skupu ispred Narodne skupštine

Oglasio se MUP: Evo koliko se ljudi okupilo na skupu ispred Narodne skupštine

Telegraf pre 27 dana
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se na dočeku Srba koji pešače sa KiM ispred Narodne Skupštine Republike Srbiјe okupilo oko 47.500 građana! - Јavno okupljanje јe uredno priјavljeno nadležnoј policiјskoј upravi što јe omogućilo policiјi da… »
I učenici Četrnaeste stupaju u dvodnevni bojkot kao vid podrške Dijani Hrki

I učenici Četrnaeste stupaju u dvodnevni bojkot kao vid podrške Dijani Hrki

N1 Info pre 27 dana
Učenici Četrnaeste beogradske gimnazije saopštili su da sutra stupaju u dvodnevni bojkot nastave kao vid podrške Dijani Hrki i njenom štrajku glađu, reagujući time ujedno i na policijsku brutalnost prema građanima u protekla tri dana. Gimnazijalci su… »
„Rekli su mi da će mi oduzeti sve autobuse. Neka prošire onaj svoj parking, trebaće im“: Cela Policijska brigada hapsila…

„Rekli su mi da će mi oduzeti sve autobuse. Neka prošire onaj svoj parking, trebaće im“: Cela Policijska brigada hapsila…

Nova pre 27 dana
Auto-prevoznik iz Đurđeva Milomir Jaćimović u utorak uveče opet je priveden, a zaprećeno mu je da će mu biti oduzet svaki autobus kojim bude dovozio studente i građane u Beograd. Ipak, Milomir ne odustaje od borbe za pravdu, a valjda je u utorak… »
Koga štite pripadnici MUP-a kod Ćacilenda: "To je odmetnuti deo policije, huligani"

Koga štite pripadnici MUP-a kod Ćacilenda: "To je odmetnuti deo policije, huligani"

Radio 021 pre 27 dana
Tenzije u blizini Skupštine Srbije traju od nedelje posle podne, kada je Dijana Hrka pokušala da štrajk glađu započne na stepeništu ove intitucije. Policija joj nije dozvolila da priđe, zatvoren je prilaz Skupštini sa svih strana, pa su građani došli… »
Šatori solidarnosti: Studenti iz Niša uz Dijanu Hrku tokom štrajka glađu

Šatori solidarnosti: Studenti iz Niša uz Dijanu Hrku tokom štrajka glađu

Vreme pre 27 dana
Neformalna grupa studenata Univerziteta u Nišu organizovala je skup podrške majci stradalog Stefana Hrke, koja već treći dan štrajkuje glađu ispred Narodne skupštine. Studenti će u Beogradu postaviti šatore i biti uz Dijanu danju i noću. Niški studenti… »
Zborovi građana pozivaju Nišlije na pružanje podrške Dijani Hrka

Zborovi građana pozivaju Nišlije na pružanje podrške Dijani Hrka

Jug press pre 27 dana
NIŠ Zborovi građana Niša pozvali su svoje sugrađane i sugrađanke da se danas u 18.30 okupe ispred Osnovnog suda kako bi pružili podršku Dijani Hrka. “Nepravda se tiče svih nas! Dijana Hrka nije sama – to ćemo i pokazati”, navode zborovi u pozivu. Nakon… »
"Dijana, stižemo": U Beograd dolaze naprednjaci, ali i studenti, profesori, đaci, zborovi, zdravstveni radnici...

"Dijana, stižemo": U Beograd dolaze naprednjaci, ali i studenti, profesori, đaci, zborovi, zdravstveni radnici...

Moj Novi Sad pre 27 dana
Četvrti je dan kako Dijana Hrka štrajkuje glađu kod Skupštine Srbije, u neposrednoj blizini Ćacilenda. Za danas u 17 sati najavljeno je veće okupljanje pristalica SNS-a u ovom šatorskom "naselju". Studenti i zborovi odgovaraju pozivom građanima da se… »
Jaćimović: Oduzet mi je autobus, ali ne odustajem – i danas stižem u Beograd

Jaćimović: Oduzet mi je autobus, ali ne odustajem – i danas stižem u Beograd

Danas pre 27 dana
Prevoznik Milomir Jaćimović, koji je sinoć priveden kada je dovezao autobus sa građanima Novog Sada da pruže podršku Dijani Hrki koja štrajkuje glađu ispred Skupštine, za N1 kaže da su ga kada je priveden prevarili policajci i da mu je žao što su građani… »
Hrka: Ako je policajac koji mi je izjavio saučešće dobio otkaz, to je bruka i sramota

Hrka: Ako je policajac koji mi je izjavio saučešće dobio otkaz, to je bruka i sramota

N1 Info pre 27 dana
Dijana Hrka, koja već četvrti dan štrajkuje glađu ispred Narodne skupštine, rekla je za N1 da se oseća dobro, ali je postavila pitanje nadležnima - da li je istina da je policajac, koji joj je izjavio saučešće, dobio otkaz, te da je "to bruka i sramota"… »
Novosadski studenti pozivaju na podršku Hrki ispred Skupštine Srbije: "Dijana, stižemo"

Novosadski studenti pozivaju na podršku Hrki ispred Skupštine Srbije: "Dijana, stižemo"

Radio 021 pre 27 dana
Novosadski studenti krenuće danas za Beograd kako bi pružili podršku Dijani Hrki, čiji je sin Stefan nastradao u padu nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu. "Dijana stižemo", poručuju kratko studenti. Oni su pozvali sve građane na protest podrške… »
Hrka: Da li je istina da je policajac koji mi je izjavio saučešće dobio otkaz?

Hrka: Da li je istina da je policajac koji mi je izjavio saučešće dobio otkaz?

Danas pre 27 dana
Dijana Hrka, koja već četvrti dan štrajkuje glađu ispred Narodne skupštine, rekla je za N1 da se oseća dobro, ali je postavila pitanje nadležnima – da li je istina da je policajac, koji joj je izjavio saučešće, dobio otkaz, te da je „to bruka i sramota“… »

Novi magazin pre 27 dana
Dijana Hrka, koja već četvrti dan štrajkuje glađu ispred Narodne skupštine, rekla je za N1 da se oseća dobro, ali je postavila pitanje nadležnima - da li je istina da je policajac, koji joj je izjavio saučešće, dobio otkaz, te da je "to bruka i sramota"… »
Niški studenti putuju za Beograd da pruže podršku Dijani Hrki, postaviće svoje šatore ispred skupštine

Niški studenti putuju za Beograd da pruže podršku Dijani Hrki, postaviće svoje šatore ispred skupštine

Rešetka pre 27 dana
Grupa studenata iz Niša najavila je da će organizovano otputovati u Beograd kako bi majci stradalog Stefana Hrke pružili podršku u njenoj borbi za pravdu. Oni planiraju da postave šatore i budu uz Dijanu danju i noću, sve dok traje njen štrajk glađu… »
Novosadski studenti i zborovi građana pozvali na protest podrške Dijani Hrki ispred Narodne skupštine

Novosadski studenti i zborovi građana pozvali na protest podrške Dijani Hrki ispred Narodne skupštine

Luftika pre 27 dana
Majka hrabrost, Dijana Hrka, već četvrti dan štrajkuje glađu ispred Narodne skupštine u potrazi za pravdom, uprkos što je svakodnevno izložena nečovečnom ponašanju i konstantnim provokacijama ljudi koji borave u tzv. Ćacilendu. U njenoj borbi podržali su… »
Jaćimović: Prevarila nas je policija, oduzet mi je autobus, ali ne odustajem - i danas stižem u Beograd

Jaćimović: Prevarila nas je policija, oduzet mi je autobus, ali ne odustajem - i danas stižem u Beograd

N1 Info pre 27 dana
Prevoznik Milomir Jaćimović, koji je sinoć priveden kada je dovezao autobus sa građanima Novog Sada da pruže podršku Dijani Hrki koja štrajkuje glađu ispred Skupštine, za N1 kaže da su ga kada je priveden prevarili policajci i da mu je žao što su građani… »
"Dijana, stižemo": Protest podrške Hrki u 17h ispred Skupštine

"Dijana, stižemo": Protest podrške Hrki u 17h ispred Skupštine

N1 Info pre 27 dana
Novosadski studenti u blokadi pozvali su sugrađane da se pridruže protestu podrške Dijani Hrki, koji će biti održan danas u 17 časova ispred Narodne skupštine. Zborovi grada Novog Sada podržali su poziv studenata i najavili da će organizovano krenuti iz… »
Kakva je situacija ispred Skupštine Srbije: Saobraćaj u Takovskoj ulici i Bulevaru kralja Aleksandra redovan (VIDEO)

Kakva je situacija ispred Skupštine Srbije: Saobraćaj u Takovskoj ulici i Bulevaru kralja Aleksandra redovan (VIDEO)

Euronews pre 27 dana
Ispred Skupštine Srbije jutros je mirno, a saobraćaj u Takovskoj ulici i Bulevaru kralja Aleksandra normalno se odvija. Na uglu Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra nalazi se šator u kojem je Dijana Hrka, čiji je sin stradao u padu nadstrešnice na… »
Prevoznik Jaćimović: Policija me prevarila, prete da će mi svi autobusi biti oduzeti, ali ja ne odustajem

Prevoznik Jaćimović: Policija me prevarila, prete da će mi svi autobusi biti oduzeti, ali ja ne odustajem

Radio 021 pre 27 dana
Prevoznik Milomir Jaćimović, koji je sinoć priveden kada je dovezao autobus sa Novosađanima da pruže podršku Dijani Hrki koja štrajkuje glađu ispred Skupštine, kaže da su ga kada je priveden prevarili policajci. Jaćimović kaže za N1 da mu je žao što su… »
U Nišu skup podrške Dijani Hrki

U Nišu skup podrške Dijani Hrki

Niške vesti pre 27 dana
„Zajedno dižemo glas za istinu, pravdu i solidarnost. Naša šetnja je simbol zajedništva, otpora i vere u bolje društvo. Niš stoji uz tebe, Dijana Hrka“, izjavili su organizatori. Niški studenti su najavili da će organizovano otputovati za Beograd kako bi… »
Jaćimović o nemilim scenama u centru grada: Oduzet mi je autobus, policija nas je prevarila, ali ne odustajem – i danas stižem…

Jaćimović o nemilim scenama u centru grada: Oduzet mi je autobus, policija nas je prevarila, ali ne odustajem – i danas stižem…

Nova pre 27 dana
Prevoznik Milomir Jaćimović koji je sinić priveden kada je dovezao autobus sa građanima Novog Sada da pruže podršku Dijani Hrki koja štrajkuje glađu ispred Skupštine za N1 kaže da su ga kada je priveden prevarili policajci i da mu je žao što su građani… »

Novi magazin pre 27 dana
DZVM: Dijana Hrka se hrabro bori, vlast da prestane sa organizovanjem kontraprotesta kod Skupštine

DZVM: Dijana Hrka se hrabro bori, vlast da prestane sa organizovanjem kontraprotesta kod Skupštine

Novi magazin pre 27 dana
Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara saopštila je danas da poštuje i podržava Dijanu Hrku koja četvrti dan štrajkuje glađu, blizu Doma Narodne skupštine u Beogradu, tražeći pravdu za pogibiju sina prilikom obrušavanja nadstrešnice novosadske… »
DZVM: Podržavamo Dijanu Hrku i zahtev za pravdom i odgovornošću

DZVM: Podržavamo Dijanu Hrku i zahtev za pravdom i odgovornošću

Danas pre 27 dana
Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) poručila je danas da s dubokim poštovanjem prati borbu majke mladića Stefana Hrke, nastradalog u padu nadstrešnice na novosadskoj železničkoj stanici Dijane Hrke, koja je u nedelju počela štrajk glađu… »
Ispred Gradske kuće u Užicu održan skup podrške Dijani Hrki (VIDEO)

Ispred Gradske kuće u Užicu održan skup podrške Dijani Hrki (VIDEO)

Užice oglasna tabla pre 27 dana
Večeras se ispred Gradske kuće u Užicu održava skup podrške Dijani Hrki, majci koja već treći dan štrajkuje glađu tražeći istinu i odgovornost za smrt svog sina, koji je nastradao prilikom pada nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu 1. novembra… »
Niški studenti sa šatorima kreću za Beograd, najavljen i skup podrške Dijani Hrki ispred Osnovnog suda

Niški studenti sa šatorima kreću za Beograd, najavljen i skup podrške Dijani Hrki ispred Osnovnog suda

Naissus info pre 27 dana
Odlazak za Beograd. Kako su saopštili studenti u blokadi, okupljanje je ispred Osnovnog suda u Nišu 05.11.2025. u 18:30, a nakon toga u zajedničkoj šetnji ide se ka Gradskoj kući -“mirno, dostojanstveno, ali glasno i odlučno”. “Dosta je ćutanja! Dosta je… »
Ispred Skupštine mirno, redovan saobraćaj u Takovskoj i Bulevaru kralja Aleksandra

Ispred Skupštine mirno, redovan saobraćaj u Takovskoj i Bulevaru kralja Aleksandra

Telegraf pre 27 dana
Ispred Skupštine Srbije jutros je mirno, a saobraćaj u Takovskoj ulici i Bulevaru kralja Aleksandra normalno se odvija. Na uglu Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra nalazi se šator u kojem je Dijana Hrka, čiji je sin stradao u padu nadstrešnice na… »
Studenti sa šatorima kreću za Beograd, zborovi u Nišu najavili skup podrške: „Dijana je naša crvena linija, bićemo uz nju…

Studenti sa šatorima kreću za Beograd, zborovi u Nišu najavili skup podrške: „Dijana je naša crvena linija, bićemo uz nju…

Danas pre 27 dana
Niški studenti u blokadi najavili su da će organizovano otputovati za Beograd kako bi pružili podršku Dijani Hrki, majci tragično stradalog Stefana pri padu betonske nadstrešnice na rekonstruisanoj Železničkoj stanici u Novom Sadu, koja štrajkuje glađu… »
UŽIVO Sin autoprevoznika Jaćimovića kaže da će njegov otac uskoro biti pušten na slobodu (FOTO, VIDEO)

UŽIVO Sin autoprevoznika Jaćimovića kaže da će njegov otac uskoro biti pušten na slobodu (FOTO, VIDEO)

Danas pre 27 dana
Treći dan zaredom građani se okupljaju na raskrsnici Takovske i Bulevara kralja Aleksandra u znak podrške Dijani Hrki, majci mladića poginulog u padu nadstrešnice, koja štrajkuje glađu. Nasuprot njima, ispred Skupštine Srbije i u Pionirskom parku su… »
Učenici gimnazije u Pančevu sutra stupaju u blokadu u znak podrške Dijani Hrki

Učenici gimnazije u Pančevu sutra stupaju u blokadu u znak podrške Dijani Hrki

Danas pre 27 dana
Učenici Gimnazije “Uroš Predić” u Pančevu su izglasali fizičku blokadu škole, koja će početi sutra, 5. novembra i trajeće do 7. novembra, zaključno sa tim danom. “Ova blokada je znak podrške Dijani Hrki, koja trenutno štrajkuje glađu ispred Skupštine… »
Da li SNS pomera skup iz Novog Sada za Beograd? Opozicija tvrdi da će im se odluka u tom slučaju obiti o glavu

Da li SNS pomera skup iz Novog Sada za Beograd? Opozicija tvrdi da će im se odluka u tom slučaju obiti o glavu

Danas pre 27 dana
Pomeranje mitinga iz Novog Sada za Beograd, u Ćacilendu, predstavlja postupak koji pokazuje kukavičluk vlasti, koja teži podizanju tenzija u društvu, ali i postupak koji im se može pokazati kontraproduktivnim, ocenjuju sagovornici Danasa iz parlamentarne… »
U Mladenovcu skup podrške majci mladića poginulog u Novom Sadu, vozač se zaleteo autom na okupljene

U Mladenovcu skup podrške majci mladića poginulog u Novom Sadu, vozač se zaleteo autom na okupljene

Danas pre 28 dana
Više desetina građana Mladenovca blokiralo je večeras Ulicu kralja Petra Prvog u toj beogradskoj opštini kako bi podržali Dijanu Hrku, majku mladića poginulog pri padu nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, koja je stupila u štrajk glađu… »
Dijana Hrka poručila večeras ispred Skupštine: Ne želim nasilje i ratovanje

Dijana Hrka poručila večeras ispred Skupštine: Ne želim nasilje i ratovanje

Danas pre 28 dana
Dijana Hrka, majka momka nastradalog u padu beogradske nadstrešnice, poručila je večeras ispred Skupštine Srbije da ne želi da bilo ko bude povređen, ne želi nasilje i ratovanje. „Jača sam psihički nego što misle. Slomiću ja njih, a ne oni mene. Ni mene… »
Jaćimović vozi studente i građane za Beograd, policija pretresala autobus kod naplatne rampe

Jaćimović vozi studente i građane za Beograd, policija pretresala autobus kod naplatne rampe

Danas pre 28 dana
Autobus autoprevoznika Milomira Jaćimovića zaustavljen je večeras na naplatnoj rampi kod Novog Sada, da bi nakon pretresa nastavio put Beograda, saznaje Autonomija. Novosadski studenti i građani krenuli su ka Beogradu kako bi dali podršku Dijani Hrki… »

Vesti dana »