Aja Jung

Igra je u Beogradu večiti podstanar

Politika 26.11.2019
Nastup važnih svetskih igrača često zavisi od procene, raspoloženja ili gostoljubivosti onih koji upravljaju gradskim scenama. Skulptura Antonija Kanove „Tri gracije”, drevna „Knjiga mrtvih”, muzika Leonarda Koena, potreba za bezuslovnom… »

Aja Jung, direktorka BFI: Senzacija čiste umetnosti

Dnevnik 14.10.2019
NOVI SAD: Pod sloganom “Čista senzacija” od 21. marta do 12. aprila 2020. biće održano 17. izdanje Beogradskog festivala igre, a kao ekskluzivan uvod u BFI, 13. marta sledeće godine novosadska publika će u Srpskom narodnom pozorištu biti u… »

Održana komemoracija Vladimiru Veličkoviću

Dnevnik 04.09.2019
BEOGRAD: U prisustvu porodice, prijatelja i poštovalaca dela Vladimira Veličkovića, u Skupštini grada Beograda održana je komemoracija povodom smrti jednog od naših najznačajnjih slikara. Premijerka Srbije Ana Brnabić, generalni sekretar… »

Održana komemoracija Vladimiru Veličkoviću

Studio B 04.09.2019
U prisustvu porodice, prijatelja i poštovalaca dela Vladimira Veličkovića, u Skupštini grada Beograda održana je komemoracija povodom smrti jednog od naših najznačajnjih slikara. foto Tanjug Premijerka Srbije Ana Brnabić, generalni sekretar… »

Kolektivno podsvesno

Danas 26.06.2019
I danas nastavljamo letnji kurs kolektivne psihoanalize. Što rekla Aja Jung – pardon, što reko K. G. Jung – kolektivno nesvesno je vrlo jeben igrač. Ne možeš ga uhvatiti ni za glavu ni za rep. Što je još jebenije, najčešće se lažno… »

Aja Jung: Ispraćamo prve diplomce naše baletske škole

Dnevnik 19.06.2019
BEOGRAD: Svečanost povodom dodele diploma prvoj generaciji diplomaca Baletske škole Nacionalne fondacije za igru bila je poslednji događaj u ovoj školskoj godini u toj umetničkoj školi. Aja Jung, osnivač Nacionalne fondacije za igru, izjavila je… »

Narodno pozorište čeka upravnika: Za sad dvoje u igri

Nova ekonomija 12.06.2019
Samo dve prijave je stiglo do sada na konkurs za izbor upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu, kažu iz UO nacionalnog teatra za Večernje novosti. Iako je bilo reči da je prijavljeno više kandidata, među kojima i jesenas smenjeni Dejan Savić, za… »

Afirmacija baleta i modernih igara

Danas 30.05.2019
Projekat "Karavan igre" promovisan u Novom Pazaru Početak realizacije projekta „Karavan igre“ najavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Pazaru. Iz ovog grada i kreće ovogodišnji „Karavan“. Desetodnevno učenje klasičnog… »

Drugi Karavan igre kreće 10. juna iz Novog Pazara

IndeksOnline 30.05.2019
NOVI PAZAR – Drugi Karavan igre, koji organizuje Nacionalna fondacija za umetničku igru, pod pokroviteljstvom Art mentor fondacije iz Lucerna i u saradnji sa lokalnim samoupravama, krenuće 10. juna iz Novog Pazara i do kraja godine obići će 10… »

Kulturnjaci nezadovoljni, jer je pola gradskog novca dobila Aja Jung

Nova ekonomija 28.05.2019
Više organizacija iz oblasti kulture podnelo je Upravnom sudu tužbu protiv gradskog Sekreterijata za kulturu kojom se traži poništenje rezultata Konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi, zbog niza propusta, kršenja zakonske… »

Vesti dana »