Aja Jung

Beogradski festival igre predstavljen u Zagrebu

Blic 28.02.2019
Šesnaesti Beogradski festival igre predstavljen je u ponedeljak u Zagrebu. U organizaciji Grada Zagreba, u Zagrebačkom plesnom centru je održana konferencija za novinare i prezentacija programa za umetnike i publiku, saopšteno je iz direkcije… »

Beogradski festival igre predstavljen u Zagrebu

BizLife 26.02.2019
Foto: Promo U Zagrebu je juče predstavljen 16. Beogradski festival igre. U organizaciji Grada Zagreba, u Zagrebačkom plesnom centru je održana konferencija za novinare i prezentacija programa za umetnike i publiku. Pored izložbe fotografija i… »

Beogradski festival igre predstavljen u Zagrebu

B92 26.02.2019
Beogradski festival igre, koji će se u srpskoj prestonici održati od 23. marta do 12. aprila, juče je predstavljen u Zagrebu, saopštili su iz organizacije festivala. U organizaciji Grada Zagreba, u Zagrebačkom plesnom centru održana je konferencija… »

Beogradska umetnica Aja Jung o predstojećem festivalu i tome šta najviše voli u rodnom gradu

Srbija danas 14.02.2019
Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung smatra da nije uvek pitanje novca, već umetničkih ideja i menadžerskih odgovornosti. Sa Ajom Jung, rođenom Beograđankom i direktorkom Beogradskog festivala igre, razgovarali smo o predstojećem… »

Kažnjenička kolonija

Peščanik 05.02.2019
Umetnicima koji su uveliko na mojoj crnoj listi (Ristovski Lazar, Goncić Svetislav, Jung Aja, mada mi balet kao gledaocu nije jača strana) pridružujem i neka nova imena. Što god odglumili i koliko god to dobro bilo, na pažnju moje neznatnosti ne… »

Projekcijom snimka predstave "Igra" počeli "Dani igre"

Večernje novosti 26.01.2019
Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, kazala je Tanjugu da je "Igra" jedna izuzetna predstava koja je postavljena u pariskoj operi "Garnije" Projekcijom snimka predstave "Igra" iz pariske opere "Garnije", sinoć je u Jugoslovenskoj kinoteci u… »

Danas u Jugoslovenskoj kinoteci počinju Dani Igre VIDEO

B92 25.01.2019
"Dani igre" počinju zvanično danas a prva projekcija je u 19 časova. Koliko će trajati i šta će sve posetioci moći da vide, odgovorila je baletska umetnica, koreograf i jedna od osnivača i umetnička direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung… »

INTERVJU: Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre

Dnevnik 21.01.2019
Ukupno 16ml različitih, a podjednako dragocenih supstanci čine koncentrat koji ljubiteljima vrhunske umetnosti, ali i apsolutnim početnicima, nudi mogućnost za obnovu najboljih ljudskih osećanja - ovim rečima organizatori najavljuju novo, 16… »

Intervju: Aja Jung: Igrom izbija neka neponovljiva lepota i energija, koja mora postati pokretač

Blic 09.01.2019
Moćnim jezikom igre većina komada bavi se aktuelnim temama: migracijama, cenzurom, gubitkom empatije, ali s druge strane izbija neka neponovljiva lepota i energija koja mora postati pokretač. Ovako Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre (BFI)… »

Aja Jung: Takmičimo se sa važnim festivalima u svetu

Nedeljnik 21.12.2018
O Festivalu igre, ljudskim osećanjima, organizaciji festivala... Festival igre će se sledeće godine održati pod neobičnim sloganom "Za obnovu prirodnih ljudskih osećanja". Šta ste hteli da kažete tim sloganom? Čini se da smo poslednjih godina u… »

Vesti dana »