Aja Jung - vesti

Beogradska umetnica Aja Jung o predstojećem festivalu i tome šta najviše voli u rodnom gradu

Srbija danas pre 2 dana
Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung smatra da nije uvek pitanje novca, već umetničkih ideja i menadžerskih odgovornosti
Sa Ajom Jung, rođenom Beograđankom i direktorkom Beogradskog festivala igre, razgovarali smo o predstojećem festivalu, kulturnom životu Beograda i tome šta najviše voli u svom rodnom gradu. Beogradski festival igre ove godine... »

Kažnjenička kolonija

Peščanik pre 12 dana
Umetnicima koji su uveliko na mojoj crnoj listi (Ristovski Lazar, Goncić Svetislav, Jung Aja, mada mi balet kao gledaocu nije jača strana) pridružujem i neka nova imena. Što god odglumili i koliko god to dobro bilo, na pažnju moje neznatnosti ne možete računati: neka je film o Kralju Petru, Svetom... »

Projekcijom snimka predstave "Igra" počeli "Dani igre"

Večernje novosti pre 21 dan
Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, kazala je Tanjugu da je "Igra" jedna izuzetna predstava koja je postavljena u pariskoj operi "Garnije"
Projekcijom snimka predstave "Igra" iz pariske opere "Garnije", sinoć je u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu otvorena revija filmskih ostvarenja "Dani igre". Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, kazala je Tanjugu da... »

Danas u Jugoslovenskoj kinoteci počinju Dani Igre VIDEO

B92 pre 22 dana
B92: Danas u Jugoslovenskoj kinoteci počinju Dani Igre VIDEO
"Dani igre" počinju zvanično danas a prva projekcija je u 19 časova. Koliko će trajati i šta će sve posetioci moći da vide, odgovorila je baletska umetnica, koreograf i jedna od osnivača i umetnička direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung.
Večeras se prikazuje "Igra", a pomenuta umetnica je govorila šta očekuje večeras sve one koji dođu da pogledaju umetničko ostvarenje. "Radi se o švedskom koreografu Aleksanderu Ekmanu, koji je za Balet pariske opere baš prošle... »

INTERVJU: Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre

Dnevnik pre 25 dana
Ukupno 16ml različitih, a podjednako dragocenih supstanci čine koncentrat koji ljubiteljima vrhunske umetnosti, ali i apsolutnim početnicima, nudi mogućnost za obnovu najboljih ljudskih osećanja - ovim rečima organizatori najavljuju novo, 16. izdanje Beogradskog festivala igre.
Zahvaljući ovom festivalu Beograd iz godine u godinu postaje sve značajnija adresa za sve one koji čine svetsku scenu umetničke igre, a publici pruža jedinstvenu priliku za otkrivanje igre kroz njene vrhunske domete. Od 22. marta... »

Intervju: Aja Jung: Igrom izbija neka neponovljiva lepota i energija, koja mora postati pokretač

Blic pre 38 dana
Moćnim jezikom igre većina komada bavi se aktuelnim temama: migracijama, cenzurom, gubitkom empatije, ali s druge strane izbija neka neponovljiva lepota i energija koja mora postati pokretač. Ovako Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre (BFI), sažima program 16. izdanja koje će se od 22.... »

Aja Jung: Takmičimo se sa važnim festivalima u svetu

Nedeljnik pre 57 dana
O Festivalu igre, ljudskim osećanjima, organizaciji festivala...
Festival igre će se sledeće godine održati pod neobičnim sloganom "Za obnovu prirodnih ljudskih osećanja". Šta ste hteli da kažete tim sloganom? Čini se da smo poslednjih godina u sve većem deficitu pozitivnih ljudskih osećanja.... »

Andraš Urban: Ljudi - najveći resurs za stvaranje umetnosti

Dnevnik četvrtak, 13. decembar 2018.
BEOGRAD: Panel „Festivalske politike i prakse“ održan je u okviru programa konferencije „Budućnost izvođačkih umetnosti u Srbiji“ u Jugoslovenskoj kinoteci u organizaciji Hartefakta.
O izazovima, ličnim iskustvima, otežavajućim okolnostima i perspektivama za budućnost u stvaranju ambijenta za umetničke festivale i kvalitetne sadržaje u okviru njihovih programa govorili su Miroslav Radonjić, direktor... »

Dodela nagrada "Ličnost od životnog stila" sutra u Narodnom pozorištu

Blic utorak, 4. decembar 2018.
U sredu, 5. decembra u 20:30h na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće održana svečanost dodela nagrada ličnostima od životnog stila. Žiri u sastavu: prof. Neda Todorović (predsednik), akademik Prof. arh. Brana Mitrović, Tanja Peternek, Nebojša Bradić, Jelena Bulatović, prof. Dubravka Stojanović,... »

Aja Jung: Za svetske festivale kakav je BFI nema pauze

Večernje novosti ponedeljak, 3. decembar 2018.
Gostovanja ove izvanredne produkcije koju potpisuje umetnik iz Atine, predstavlja uvod u 16. izdanje BFI koji će se od 22. marta do 12. aprila održati u prestonici Srbije
Videćemo fantastičnu estetiku, zanimljivo čitanje klasične muzike kroz koje ljudsko telo postaje istrument, kazala je Tanjugu Aja Jung direktorka Beogradskog festivala igre najavljujući gostovanje atinske kompanije Hristosa... »

©2019 Netmark d.o.o.