Aja Jung

Azdejković i Aja Jung pripremaju film o Ćirilovu

Nova pre 5 dana
Predrag Azdejković ispred Merlinka festivala i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, pripremaju film o jednom od najznačajnjih ljudi srpskog pozorišta druge polovine 20. veka Jovanu Ćirilovu. Autori: Milojko Božović, Marija Jakovljević… »

Aja Jung i Gregori Makoma u projektu koji pokreće UNESCO

Blic pre 11 dana
Na predlog Odri Azule, generalne direktorke UNESCO, Aja Jung i Gregori Makoma su izabrani za učesnike prvog dijaloga u okviru projekta "Razgovaramo sa izuzetnim ličnostima" koji pokreće UNESCO. Uz direktorku "Beogradskog festivala igre" Nacionalne… »

Kako je jedna izjava Aje Jung zapalila društvene mreže: “Idu ovi što nisu iz Beograda i otvaraju frižidere...”

Blic pre 29 dana
"Ispeci pa reci" bi možda trebalo da se pored bukvara za osnovce nalazi i u časopisima i brošurama za one malo starije, ponajviše zahvaljujuči činjenici da se često dešava da se zbog samo jedne izjave čitav internet obruši na jednu osobu… »

Kako je Aja Jung samo jednom izjavom zapalila društvene mreže: "Mi Beograđani..."

Noizz pre 29 dana
Društvena mreža Tviter je poznata kao mesto na kojem se lapsusi poznatih retko praštaju, pogotovo ako se radi o poznatim ličnostima koje ne promisle dva puta pre nego što kažu nešto. Na svojoj koži, ovaj put, to je osetila "rođena Beograđanka"… »

Aja Jung, direktorka beogradskog festivala igre: "Nadamo se da će jesen biti bolja od proleća"

Blic 05.05.2020
Ima i onih zemalja gde su najviši činovnici u kulturi kataklizmu doživeli kao godišnji odmor. Neoprostivo je nečinjenje, jer horor nije žanr srećnog kraja, kaže Aja Jung. Zbog pandemije, 17. Beogradski festival igre (BFI) je pomeren za jesen, a… »

Aja Jung: Igra mora da pošalje poruku, da vrati empatiju, ljudsku povezanost i dostojanstvo

RTS 29.04.2020
Danas se širom planete obeležava Svetski dan igre. Iako je ove godine izostao neposredni kontakt igrača i publike, izolacija čitavog sveta nije zaustavila slavljenje umetničke igre i njenog univerzalnog jezika. Ipak, suočila nas je sa otkazivanjem… »

Priprema za sutra, koje neće biti kao juče

Politika 27.04.2020
Italija se od velike katastrofe brani uzvišenim ljudskim glasom, muzikom Rosinija, Betovena, Baha... Za to vreme u Srbiji se i dalje valjaju rijalitiji. Neverovatna je situacija u kojoj bilo koga da pozovete telefonom, možete odmah i da razgovarate, jer… »

BFI: Argentinci u SNP-u 20. septembra

Dnevnik 23.04.2020
NOVI SAD: Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung i zvanično je najavila da će 17. izdanje ove manifestacije biti održano na jesen sa gotovo istim programom koji je bio predviđen za mart i april. Podsetimo, BFI je prvobitno trebalo da bude… »

Rekonstruisane senzacije: Objavljen novi program Beogradskog festivala igre

Blic 22.04.2020
Beogradski festival igre biće održan od 11. septembra do 8. novembra, s gotovo istim programom koji je bio predviđen za mart i april, saopštila je Aja Jung, direktorka festivala . Sedamnaesto izdanje ove manifestacije prvobitno je trebalo da bude… »

Aja Jung objavila nove termine martovskih predstava na BFI

Politika 13.03.2020
Već sama atmosfera u kojoj smo sada dovoljno govori. Zahvalnost izražavam publici, partnerima i prijateljima Beogradskog festivala igre na podršci i konkretnoj pomoći u ovom složenom momentu koji pravnici označavaju trećim stepenom više sile i to… »

Vesti dana »