Aja Jung

Aja Jung, direktorka beogradskog festivala igre: "Nadamo se da će jesen biti bolja od proleća"

Blic pre 29 dana
Ima i onih zemalja gde su najviši činovnici u kulturi kataklizmu doživeli kao godišnji odmor. Neoprostivo je nečinjenje, jer horor nije žanr srećnog kraja, kaže Aja Jung. Zbog pandemije, 17. Beogradski festival igre (BFI) je pomeren za jesen, a… »

Aja Jung: Igra mora da pošalje poruku, da vrati empatiju, ljudsku povezanost i dostojanstvo

RTS 29.04.2020
Danas se širom planete obeležava Svetski dan igre. Iako je ove godine izostao neposredni kontakt igrača i publike, izolacija čitavog sveta nije zaustavila slavljenje umetničke igre i njenog univerzalnog jezika. Ipak, suočila nas je sa otkazivanjem… »

Priprema za sutra, koje neće biti kao juče

Politika 27.04.2020
Italija se od velike katastrofe brani uzvišenim ljudskim glasom, muzikom Rosinija, Betovena, Baha... Za to vreme u Srbiji se i dalje valjaju rijalitiji. Neverovatna je situacija u kojoj bilo koga da pozovete telefonom, možete odmah i da razgovarate, jer… »

BFI: Argentinci u SNP-u 20. septembra

Dnevnik 23.04.2020
NOVI SAD: Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung i zvanično je najavila da će 17. izdanje ove manifestacije biti održano na jesen sa gotovo istim programom koji je bio predviđen za mart i april. Podsetimo, BFI je prvobitno trebalo da bude… »

Rekonstruisane senzacije: Objavljen novi program Beogradskog festivala igre

Blic 22.04.2020
Beogradski festival igre biće održan od 11. septembra do 8. novembra, s gotovo istim programom koji je bio predviđen za mart i april, saopštila je Aja Jung, direktorka festivala . Sedamnaesto izdanje ove manifestacije prvobitno je trebalo da bude… »

Aja Jung objavila nove termine martovskih predstava na BFI

Politika 13.03.2020
Već sama atmosfera u kojoj smo sada dovoljno govori. Zahvalnost izražavam publici, partnerima i prijateljima Beogradskog festivala igre na podršci i konkretnoj pomoći u ovom složenom momentu koji pravnici označavaju trećim stepenom više sile i to… »

Odložen Beogradski festival igre i koncert “Recuerdos de Belgrado”

Telegraf 13.03.2020
Pomerene su sve predstave u martu, dok aprilske i dalje ostaju zakazane po planu. Beogradski festival igre odložio je sve predstave koje je trebalo da se održe u martu, dok se za april još uvek razmatra, saopštila je danas direktorka festivala Aja… »

Odložen: i Beogradski festival igre

Blic 12.03.2020
Beogradski festival igre odložio je sve predstave koje je trebalo da se održe u martu, dok se za april još razmatra, saopštila je danas direktorka festivala Aja Jung. Na sreću publike, neke baletske trupe odmah su zakazale nove termine, te će… »

Odložen i Beogradski festival igre

Dnevnik 12.03.2020
BEOGRAD: Beogradski festival igre odložio je sve predstave koje je trebalo da se održe u martu, dok se za april još uvek razmatra, saopštila je danas direktorka festivala Aja Jung. Na sreću publike, neke baletske trupe odmah su zakazale nove termine… »

Uskoro kreće „Čista senzacija” Beogradskog festivala igre

Politika 07.03.2020
Ukupno 20 predstava u Beogradu i četiri u Novom Sadu, konačni skor je 25 koreografija. Karata više nema za Njujork siti balet, kao ni za „Boditrafik” iz Los Anđelesa, kaže Aja Jung. Pred nama je program čistih senzacija, neponovljivih iskustava… »

Vesti dana »