Aja Jung

Aja Jung: Kako su nam veliki festivali i svjetske pozornice iskreno zavidjeli

Al Jazeera pre 12 dana
Balerina i koreografkinja govori o značaju Beogradskog festivala igre, programu koji predstoji i neophodnosti njegovanja mladih baletskih igrača. Ljubitelji savremenog plesa svake godine sa radošću iščekuju Beogradski festival igre. Zbog nepovoljne… »

„Mastilo“ na BFI u Novom Sadu, Papajoanu – fasciniran sam Teslom

N1 Info 12.04.2021
U okviru Beogradskog festivala igre, predstava "Mastilo", u koreografiji grčkog koreografa Dimitrisa Papajoanua, biće izvedena 14. i 15. aprila u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, najavila je danas na konferenciji za novinare direktorka… »

„Peeping Tom“ na BFI, raskošna scenografija, komad – u slikama i atmosferi

N1 Info 08.04.2021
Predstava "Peeping Tom", čije je glavno obeležje raskošna scenografija, biće održana u petak i subotu u zemunskom pozorištu Madenijanum, najavila je direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung. Kompanija Piping Tom iz Brisela četvrti put gostuje… »

Talenti rastu u Srbiji, da li o njima neko brine?

Nova 05.04.2021
Od početka pandemije, nikada niko nije pomenuo umetničke škole, za tu decu nije bilo plana, ideje, a ni utehe, izjavila je direktorka Nacionalne fondacije za igru Aja Jung povodom početka kampanje "Talenti rastu u Srbiji", čiji je cilj podrška… »

Podrška mladim igračima

RTV 05.04.2021
BEOGRAD - Od početka pandemije, nikada niko nije pomenuo umetničke škole, za tu decu nije bilo plana, ideje, a ni utehe, izjavila je direktorka Nacionalne fondacije za igru Aja Jung povodom početka kampanje "Talenti rastu u Srbiji", čiji je cilj… »

Kubanci razigrali Srbiju: Vrhunska trupa iz Havane, "Malpaso", predstaviće se u tri naša grada, u sklopu 18. beogradskog…

Večernje novosti 04.04.2021
NAJVEĆI podvig ovogodišnjeg, 18. Beogradskog festivala igre, svakako je dolazak trupe "Malpaso" iz daleke Havane, posle čijeg će spektakularnog (i davno "rasprodatog") sinoćnjeg nastupa u beogradskom Ateljeu 212, sutra uživati i publika u… »

Kubanci na Festivalu igre, trupa iz Barselone odložena za jesen

N1 Info 03.04.2021
Kubanska trupa Malpaso nastupiće večeras od 19.30 u Ateljeu 212 na Beogradskom festivalu igre. Trupa će 5. aprila nastupiti u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu, a 7. aprila u Gornjem Milanovcu. Direktorka Beogradskog festivala Igre Aja Jung rekla… »

Izraelci u Beogradu, Godanijeva trupa odložena za septembar

Nova 26.03.2021
Nastup Drezden Frankfurt dens kompanije, koju predvodi čuveni italijanski koreograf Jakopo Godani, zakazan za 17. april u Sava centru u okviru 18. Beogradskog festivala igre, odložen je za jesen. Godani će sa svojom kompanijom nastupiti u jesenjem delu… »

Istražujemo: Hoće li Beograd ostati bez jednog pozorišta?

Nova 25.03.2021
Novo je da Beograd više nema scenu za velike predstave. To znači da će beogradska publika morati da putuje u Novi Sad da bi videla nove produkcije Dimitrisa Papajoanua i Akrama Kana. Novo je i da možda Zemun neće imati svoju scenu već od jeseni, pa… »

Aja Jung o nastupajućem Festivalu igre: "Ljudi nisu znali šta da rade, ali sada je sve u redu"

B92 23.03.2021
Večeras počinje Beogradski festivala igre i, iako se dešava u uslovima pandemuije korone, njegova umetnička direktorka Aja Jung je veoma optimistična i obećava bogat program. "Srećna sam jer večeras počinje Festival igre i to gostovanjem trupe… »

Vesti dana »