Farma

Ljubimac od 80 kilograma: Influenserka živi sa svinjom "Ljudi misle da nismo normalni, ali on nam je kao sin"

Blic pre 7 sati
Influenserka iz Engleske, Simon Partner (28) oduvek je sanjala o neobičnom kućnom ljubimcu - svinji, budući da je odrasla na farmi, a pre tri i po godine uspela je taj san i da ostvari. Kupila je kuću, zatim i malo prase koje ju je koštalo 500 funti… »

"Veterinari bez granica" pomažu životinjama širom Srbije

Blic pre 10 sati
Svake sreda na kanalu Agro TV, doktor veterinarske medicine Dragiša Jestrotić i njegov tim veterinara hvataju se u koštac sa najvećim izazovima, trudeći se da na kraju borbe izađu kao pobednici, a najveća nagrada su im zdravlje i životi njihovih… »

Amerikanac otet u nigeru: Napadači sa kalašnjikovima i na motorima upali na Filipovu (27) farmu i oteli ga pred porodicom!

Kurir pre 1 dan
Grupa od šest napadača na motorima sa puškama AK-47 otela je rano jutros Amerikanca iz njegove kuće na obodu sela na jugu Nigera, navodi se iz više izvora. Otmičari su odveli 27-godišnjeg Filipa Voltona, koji je držao kamile, ovce i živinu i… »

Još tri slučaja svinjskog gripa u Nemačkoj

B92 pre 1 dan
Još tri slučaja afričkog svinjskog gripa su potvrđena kod divljih svinja u istočnoj Nemačkoj, u regiji Brandenburg, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede. Dosad su potvrđena 94 slučaja svinjskog gripa, koji je prvi put zabeležen 10. septembra… »

Svinjski grip se širi Nemačkom: Još tri slučaja

Nova pre 1 dan
Još tri slučaja afričkog svinjskog gripa su potvrđena kod divljih svinja u istočnoj Nemačkoj, u regiji Brandenburg, saopštilo je danas ministarstvo poljoprivrede. Još tri slučaja afričkog svinjskog gripa su potvrđena kod divljih svinja u… »

Protest poljoprivrednika na Kosovu: Traže povećanje subvencija zbog kovid-19

N1 Info pre 1 dan
Nekoliko desetina poljoprivrednika i stočara protestovalo je zbog kršenja prava poljoprivrednika od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova, javlja Anadolija. Sa protesta, koji je trajao oko jedan sat ispred zgrade… »

Ljubav prema selu jača od svega (VIDEO)

Zoom UE pre 1 dan
SOLOTUŠA – Težak rad i rano ustajanje nisu baš uslovi kojima biste privukli prosečnu mladu osobu da živi na selu. Ipak, Marko Bošković iz zaseoka Šanik kod Bajine Bašte, je bez oklevanja odlučio da se posle studija vrati na selo gde je sve po… »

Tajna receptura „Belog mrsa” iz zapadne Srbije

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Čačak - Čuveni čačanski, užički i kraljevački kajmak na listi su nematerijalnog Kulturnog nasleđa Srbije, tajna receptura ovog „belog mrsa" među domaćicama u zapadnoj Srbiji se prenosi sa kolena na koleno. Dragana Nešović iz podjeličkog… »

Inženjer iz lelića najbolji izvoznik jagnjadi: Porodica Dobrašinović gaji oko 700 grla, a evo koje prepreke postavlja…

Blic pre 2 dana
Za najkvalitetniji priplodni materijal jagnjadi koja se iz Srbije izvoze širom Balkana zaslužan je diplomac beogradskog ETF-a - Vladimir Dobrašinović (35) iz valjevskog sela Lelić. Vladimir nije napustio struku i poslednjih desetak godina… »

Izvor alternativnih proteina: U Francuskoj se gradi najveća farma insekata na svetu

B92 pre 2 dana
Pariz -- Otprilike sat vremena vožnje severno od Pariza gradi se najveća svetska farma insekata kao izvor alternativnih proteina sa niskim sadržajem ugljenika. Iako neki traže načine da ih uvedu direktno u ishranu, kompanija Ÿnsect koja stoji iza… »

Vesti dana »

Ne odustaje se od izbora u BiH dok epidemija korone ne jenjava

Slobodna Evropa pre 3 satajoš 46 povezanih

Merkelova odlučila: Četiri nedelje

B92 pre 22 minutajoš 68 povezanih

Izglasana nova Vlada Republike Srbije

B92 pre 16 minutajoš 87 povezanih

Stanković ne vodi Zvezdu protiv Libereca

N1 Info pre 53 minutajoš 40 povezanih