Farma - vesti

Za plastenike, navodnjavanje i farme 145 miliona dinara

Dnevnik pre 3 sata
NOVI SAD: Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je 103 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine, po četiri konkursne linije, i to opremanje stočarskih farmi, nabavka konstrukcije i opreme za biljnu proizvodnju u plastenicima, nabavka sistema i opreme za navodnjavanje, kao i zaštitu od vremenskih nepogoda.
Pokrajinski sekretar Vuk Radojević ističe da je ukupna vrednost ugovora 282 miliona dinara, a da je učešće Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu oko 145 miliona dinara. Najznačajniji konkurs je svakako za nabavku opreme i... »

Staje na ludi kamen: Udaje se poznata voditeljka!

Kurir pre 16 sati
Poznata voditeljka televizije KCN Jasmina Ana staje na ludi kamen. Ona će sudbonosno da izgovoriti poznatom ugostitelju Mikiju Avramoviću. Svadbena ceremonija bi trebala da bude krajem leta, a ovo je bivšoj učesnici rijalitija "Farma" drugi brak. Kurir.rs/Foto: Kurir.rs Kurir Autor:... »

Podrška mladim vojvođanskim poljoprivrednicima

RTV pre 17 sati
RTV: Podrška mladim vojvođanskim poljoprivrednicima
NOVI SAD - U Skupštini Vojvodine uručeno je 103 ugovora poljoprivrednicima za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje, opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata za podizanje višegodišnjih zasada voća, vinove loze i hmelja, opreme za zaštićene prostore i za investicije u opremanje farmi.
Vrednost ugovora je 282 miliona dinara, pri čemu učešće resornog sekretarijata iznosi 145 miliona dinara. Poljoprivrednici koji su aplicirali na raspisane konkursne linije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu kažu da im... »

(Video) Mladi slovenački naučnik šokirao: Smešila mu se karijera, a on se vratio na selo i krenuo da se bavi čudnom poljoprivredom

Kurir pre 23 sata
Mihael Kasaš iz sela Dolina kraj slovenačke Lendave izgleda kao čovek koji je uvek bio spreman da traga za odgovorima kako funkcioniše priroda u kojoj je odrastao.
Onaj naučni, do koga je došao doktoratom iz hemije, nije ga zadovoljio, pa se vratio na selo i zasnovao biodinamičku farmu. Njegova roditeljska kuća jednako je udaljena od varošice Lendave i slovenačkih granica sa Hrvatskom i... »

3 igre za duga putovanja

Domino magazin pre 1 dan
Prekratite vreme dok čekate avione ili sedite u vozu
Naslovna » Tech » Zabava & Igre » 3 igre za duga putovanja Share Putovanja su divna i zabavna. Ali mogu da budu i pomalo naporna. Recimo dok čekate avion ili sedite u vozu. Imamo ideju za 3 super zabavne igre koje možete da instalirate na telefon. Agricola U igri... »

Konkurs za poljoprivrednike na Kosmetu otvoren do 30. aprila

RTV pre 1 dan
RTV: Konkurs za poljoprivrednike na Kosmetu otvoren do 30. aprila
KOSOVSKA MITROVICA - Poljoprivrednici na Kosovu i Metohiji imaju još nekoliko dana da podnesu zahteve za dobijanje finansijske pomoći Ministarstva poljoprivrede za pokretanje ili proširenje proizvodnje, izjavio je danas ministar za poljoprivredu u ostavci u kosovskoj vladi Nenad Rikalo.
Prema njegovim rečima, više nego ranijih godina, šansa se pruža i poljoprivrednicima u srpskim sredinama. "Postoje mere za podizanje zasada voća, pravljenje farmi, razvoj stočarstva, za ribarstvo. Čitav set mera koje će pomoći u... »

Doktorirao hemiju, ali na selu traži odgovore van nauke

BBC News pre 1 dan
Mihael Kasaš doktorirao hemiju, pa se vratio u rodno selo da se bavi biodinamičkom poljoprivredom.
Mihael Kasaš iz sela Dolina kraj slovenačke Lendave izgleda kao čovek koji je uvek bio spreman da traga za odgovorima kako funkcioniše priroda u kojoj je odrastao. Onaj naučni, do koga je došao doktoratom iz hemije, nije ga... »

"Salah je ispred Ronalda i Mesija"

Mondo  pre 1 sat  još 18 povezanih

Dačić: EU boluje od gluvonemosti kada je Srbija u pitanju

Dnevnik  pre 2 sata  još 11 povezanih

Vučić: Poseta Tuska dobra vest za Srbiju

Dnevnik  pre 3 sata  još 10 povezanih

Golden stejt i Filadelfija u drugoj rundi plej-ofa (VIDEO)

Beta  pre 2 sata  još 10 povezanih

Zorani Arunović bronza vazdušnim pištoljem

Beta  pre 1 sat  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.