Herceg Novi

Fudbaleri FK "Gaučosi" u poseti kod gradonačelnika Todorovića

Glas Zapadne Srbije 28.02.2020
Čačak - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je ugostio fudbalere i stručni štab FK "Gaučosi", koji su na turniru u Herceg Novom osvojili prvo mesto i na najbolji način predstavili svoj klub i Grad Čačak. "Klub je osnovan 2011. godine i… »

Opomena podgoričkog đakona: Ako zaboravimo Ostrog, Cetinjski manastir, Savinu...

Sputnik 28.02.2020
Ovo je vreme kada zemaljska Crna Gora brani Nebesku Crnu Goru, ko će potomstvu Crne Gore svedočiti o istini i pravom putu, ukoliko današnja pokoljenja zaborave svoje svetinje, rekao je đakon Ivan Crnogorčević ispred hrama Svetog arhangela Mihaila na… »

FOTO: Otkrivena spomen-bista Momčila Tapavice - "Bio je kao Lun, kralj ponoći"

Radio 021 27.02.2020
Spomen-bista Momčila Tapavice, arhitekti i jedinom Srbinu na prvim modernim Olimpijskim igrama, svečano je otkrivena kod Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Znamenitom arhitekti i osvajaču medalje na Olimpijskim igrama u Atini 1896. godine odata… »

Superpenzioner iz Herceg Novog: I u osmoj deceniji sve drži pod konac

Večernje novosti 27.02.2020
Penzioner Mifto Coković već 15 godina uređuje Park "Boka" u Herceg Novom. PARK "Boka" u centru Herceg Novog jedno je od mesta za koje su generacije Novljana sentimentalno vezane, posebno dok se tu uzdizalo lepo zdanje hotela "Boka", nestalo nakon… »

Mimoza kup: Gaučosi se okitili zlatom u Herceg Novom! Makazice Baralića vredi pogledati (VIDEO)

Kurir 25.02.2020
Veliku uspeh za školu fudbala "Gaučosi" na Međunarodnom turniru "Mimoza kup" u Herceg Novom. Dečaci iz Čačka osvojili su prvo mesto u izuzetno jakoj konkurenciji ekipa iz naše zemlje, Crne Gore i Hrvatske! Tokom četiri dana turnira "Gaučosi" su… »

Dečaci iz FK Gaučosi osvojili turnir u Herceg Novom

Morava info 25.02.2020
ČAČAK – Čačanski Gaučosi pobednici su fudbalskog turnira “Mimoza polino kup”, koji je održan u Herceg Novom. Reč je o dečacima rođenim 2010. godine koji su u konkurenciji šesnaest ekipa osvojili prvo mesto i pobednički pehar. Gaučosi su… »

Bitka za svetinje u slikama: Sinoć bile prepune ulice, narod odlučan i hrabar! Crna Gora sinonim za pravoslavlje…

Srbija danas 24.02.2020
Crna Gora sinoć je oborila sve rekorde. Najbrojnije molitvene šetnje održane su u svim većim gradovima. Na ulicama Podgorice sinoć je bilo više od 100.000 ljudi. Litiju je predvodio otac Sava Janjić. Sveštenstvo je poručilo da je sinoćnje… »

Mimoza, simbol Herceg Novog koji je stigao iz Australije

RTS 24.02.2020
Miris i lepota nežnog cveta mimoze prizivaju proleće i već pola veka u Herceg Novi dovode turiste već u februaru na čuveni festival. Malobrojni znaju da je ova biljka u Evropu, iz Australije stigla tek u 19. veku, ali svi koji posete Boku Kotorsku u… »

I Boka večeras na nogama: Amfilohije na čelu litije u Risnu/video/

Sputnik 23.02.2020
Više litija održavaju se večeras u Herceg Novom, a svi se saborno okupljaju pred manastirom Savina. U krsnom hodu i ovog puta je veliki broj vjernika. Sa vjernim narodom su u litiji sa Poda predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i… »

Roganovićev ubica na poternici: Policija traga za Novljaninom koji je organizovao ubistvo trećeg člana ozloglašene porodice

Blic 23.02.2020
Policija je raspisala lokalnu poternicu za Novljaninom Krstom Vujićem koji se, prema nezvaničnim informacijama, sumnjiči za naručivanje ubistva sugrađanina Šćepana Roganovića, saznaje Dan iz policijskih izvora. Policija je rasvetlila ubistvo… »

Vesti dana »