Pirot

Pariski đak iz Pirota izlaže u rodnom gradu

RTS pre 17 minuta
Daleke 1973. godine Petar Đorđević, pirotski slikar, izlagao je u Parizu sa Pikasom. Ovih dana izlaže u svom rodnom Pirotu. "Pedeset godina slikarskih vibracija" naziv je izložbe kojom naš akademski slikar obeležava pet decenija umetničkog rada… »

Stigle vakcine protiv sezonskog gripa. Uskoro počinje vakcinacija

Plus online pre 21 sat
Vakcina protiv sezonskog gripa stigla je u Zavod za javno zdravlje Pirot i trenutno se distribuira domovima zdravlja. Dr Radmila Zec, epidemiolog Zavoda, kaže da je vakcina stigla u dovoljnim količinama, ukupno 3.900 doza za Pirotski okrug, što je… »

Fudbaleri Kabela desetkovani u Smederevu: Bez trojice bitnih igrača

Dnevnik pre 20 sati
Novajliju u Prvoj ligi Srbije, ekipu Kabela, nakon pobede u Pirotu ostvarene posle gola iskusnog Predraga Govedarice, danas očekuje još jedno gostovanje. Novosađani odlaze na noge probuđenom Smederevu koje, od dolaska trenera Nebojše Vučićevića… »

Socijalno-ekonomski savet u Pirotu: Traži se sastanak u Ministarstvu privrede povodom privatizacije Tigra AD

Pirotske vesti pre 16 sati
Danas je u prostorijama Ugovorne okružne komore Pirot održana sednica Socijalno-ekonomskog saveta Grada Pirota na kojoj je između ostalog, bilo reči i o kompaniji Tigar AD. Jedan od zaključaka je i da se Ministarstvu privrede uputi pismo i zatraži… »

ŽRK Pirot! Kad predsednica Marija Ilić, brani sedmerce !!!

Plus online pre 21 sat
Prva liga Srbije, Istok 2.kolo Negotin: Hajduk Veljko – ŽRK Pirot 23:41 (13:17) ŽRK Pirot: Potić Savić 1, Stojanović 2, Ćirić , Sl. Tančić 2, Sm.Tančić ( K ) 16, An. Jovanović, Spasić, Marija Ilić, Randjelović 2, Djordjević 9, Grozdanova… »

Zlatasto žutilo sve više ugrožava vinovu lozu i u pirotskom kraju

Plus online pre 1 dan
Još pre nekoliko godina stručnjaci za voćarstvo su ukazivali da jedna od najopasnijih bolesti vinove loze, zlatasto žutilo, (Flavenscense doree), sve više uzima maha i da može dovesti do krčenja velikih površina vinogradarskih zasada. Jedan od… »

Sutra redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Plus online pre 1 dan
Crveni krst Pirot i Zavod za transfuziju krvi Niš, organizuju u utorak 15.oktobra redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija se održava u prostorijama Crvenog krsta, u Jevrejskoj ulici, od 09h do 16h.… »

Oživljavanje kamenog sela Gostuša na Staroj planini

Politika pre 10 sati
Fondacija „Arhitekta Aleksandar Radović” uspešno je realizovala konzervatorski kamp u selu Gostuša na Staroj planini pod nazivom „Oživljavanje kamenog sela”. Reč je o projektu zaštite sela Gostuša, udaljenom od Pirota tridesetak kilometara… »

Dobrovoljno davanje krvi u sredu u Pirotu

Južne vesti pre 17 sati
Svi Piroćanci koji žele, moći će dobrovoljno da daju krv u utorak 15. oktobra od 9 do 16 sati u prostorijama Crvenog krsta u ovom gradu. Prostorije ove organizacije nalaze se Jevrejskoj ulici, a organizatori pozivaju građane da se odazovu u što… »

Poklon Pirotu: Ćilim od solarnih panela

Večernje novosti pre 18 sati
Dušan Rodić, umetnik iz Berlina, Piroćancima darivao nesvakidašnji ćilim koji je ustvari umetnička instalacija napravljena od solarnih panela. DUŠAN Rodić, umetnik iz Berlina, poklonio je Piroćancima jedan veliki ćilim, koji je ustvari… »

Vremenska prognoza »

Pirot »
subota
Magla
Magla
7 ˚C
utorak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
11˚ / 25˚
sreda
Delimično oblačno
Delimično oblačno
11˚ / 25˚

Vesti dana »