Pirot - vesti

Prva nagrada na republičkom literarnom konkursu za “Pismo vojniku” iz Pirota

Pirotske vesti pre 31 minut
Učenica trećeg razreda Gimnazije Pirot Ana Radovanović osvojila je prvu nagradu na literarnom konkursu, koji je organizovalo Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na temu “Pismo vojniku”. Ana je nagrađena vikendom na Tari od 1. do... »

Francuz trči za mir, prošao i kroz Pirot, održao predavanje Gimnazijalcima

Pirotske vesti pre 31 minut
Francuz Ara Kačadurian na svojoj “Trci za mir” prošao je i kroz Pirot gde je u pirotskoj Gimnaziji pirotskim đacima održao predavanje. Ara je krenuo u “Trku za mir” jer mu je, kako kaže, dosta ratova pa na ovaj način želi da promoviše mir. Trku je Ara počeo pre 45 dana, a dnevno prelazi četrdesetak... »

Dečji likovni salon u pirotskoj galeriji

Jugmedia pre 3 sata
Dečiji likovni salon biće otvoren u petak, 25. maja u Galeriji “Čedomir Krstić“ u Pirotu, na kome će biti izloženi likovni radovi dece Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj”, ali I radovi iz 4 osnovne škole, kao i škole “Mladost”. Biće dodeljene prigodne nagrade autorima najuspešnijih... »

Susret prognanih iz Prizrena – lepo i bolno sećanje

RTS pre 9 sati
RTS: Susret prognanih iz Prizrena – lepo i bolno sećanje
U Prizrenu trenutno živi samo tridesetak Srba, a 1999. bilo ih više od 10 hiljada. Oni koji su morali da napuste ovaj drevni carski grad, prepun istorijskih spomenika, manastira i crkava, sreću se svake godine u Centralnoj Srbiji i oživljavaju uspomene na život pre pogroma. Ove godine okupili su se u Pirotu.
Simbolično, ispod zidina srednjovekovnog Momčilovog grada, Prizrenci koji žive u Pirotu, dočekali su rođake, prijatelje, nekadašnje komšije. "Za koji dan se navršava 19. godina kako smo napustili naše Kosovo i naš zavičaj... »

Bitka za peto mesto, ŽRK u poslednjem kolu prvenstva bori se za petu poziciju na tabeli

Pirotske vesti pre 18 sati
ŽRK Pirot će poslednje kolo Super B lige odigrati u subotu 26.05.2018.god. od 18h. U goste dolazi ekipa Kučeva. ŽRK Pirot je trenutno na sedmom mestu , a Kučevo na osmom sa istim brojem bodova (17). Pobedom bi Pirot zauzeo peto mesto na tabeli. Pozivamo sve ljubitelje sporta da podrže našu ekipu,... »

Posao za više od stotinu nezaposlenih kroz programe zapošljavanja Gradske uprave Pirot

Pirotske vesti pre 1 dan
Gradska uprava u Pirotu kroz četiri programa zapošljavanja, u saradnji sa pirotskom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje, obezbedila je posao za preko stotinu nezaposlenih sa evidencije Filijale. Posao je obezbeđen za osobe koje pripadaju kategoriji teže upošljivih osoba, za pokretanje... »

Hapšenje zbog narkotika

Pirotske vesti pre 1 dan
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su M. D. (1985) i K. P. (1994) iz Pirota, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je kod Bele Palanke, u automobilu osumnjičenih, u njihovim ličnim... »

Uhapšeni zbog posedovanja droge

Danas pre 1 dan
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su M. D. (33) i K. P. (24) iz Pirota, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je PU Pirot.
U saopštenju se navodi da je policija kod Bele Palanke, u automobilu osumnjičenih, u njihovim ličnim stvarima pronašla i zaplenila oko 107 grama marihuane, 5,75 grama amfetamina, 0,42 grama heroina i 11 tableta formidala. Po... »

Zlatna i srebrna medalja za mlekare na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Jugmedia pre 1 dan
Posle osvojene zlatne medalje za kvalitet obrazovno-vaspitnog rada, Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota dobitnik je još jednog prestižnog priznanja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Na 85.Novosadskom poljoprivrednom sajmu Mlekarska škola dobila je zlatnu i... »

Zlatna i srebrna medalja za Mlekarsku školu iz Pirota

Danas pre 1 dan
Posle osvojene zlatne medalje za kvalitet obrazovno-vaspitnog rada, Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota dobitnik je još jednog prestižnog priznanja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
Na 85. Novosadskom poljoprivrednom sajmu Mlekarska škola dobila je zlatnu i srebrnu medalju i diplome za kvalitet proizvoda. Zlatna medalja dodeljena je proizvodu sa geografskim poreklom pirotskom kačkavalju od kravljeg mleka, a... »

©2018 Netmark d.o.o.