Pirot

Do 1. decembra automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha bez podataka o koncetraciji SO2 i PM čestica

Plus online pre 1 dan
Iz Gradske uprave Pirot stigao je dopis u kojem se javnost obaveštava da će do petka, 1. decmbra, ovlašćena laboratorija raditi redovno umeravanje analizatora SO2 i Grimm na automatskoj stanici za merenje kvaliteta vazduha. U tom periodu neće biti… »

Ove nedelje, zbog redovne kalibracije, neće biti dostupni rezultati merenja kvaliteta vazduha u Pirotu

Pirotske vesti pre 5 sati
Iz Gradske uprave Pirot obaveštavaju javnost da će ove nedelje, u periodu od 27. novembra, do petka 1. decembra, ovlašćena laboratorija vršiti redovnu kalibraciju analizatora SO2 i Grimm (PM2.5 i PM10 čestica) na automatskoj stanici za merenje… »

PIROT KROZ VEKOVE: Bosonoga devojčica i znameniti Piroćanci

Pirotske vesti pre 5 sati
Ovo je jedna od retkih fotografija na kojoj u jednom kadru možemo da vidimo znamenite ljude koji su nemerivo uticali na istoriju Pirota u prvoj polovini prošlog veka, pravu i onu sivu varošku eminenciju, ugledne trgovce, zanatlije, lekare ali i detalj… »

Počele prijave izlagača za 11. po redu SAJAM PIROTSKE PEGLANE KOBASICE

Pirotske vesti pre 7 sati
Jedanaesti po redu Sajam pirotske peglane kobasice, jedan od najvećih gastronomskih događaja u regionu, održaće se 27. i 28. januara 2024. godine u Pirotu. I naredni Sajam peglane kobasice održaće se u sportskoj hali Kej. Ovom prilikom, iz… »

Petlići Prestiža jesenji prvaci Prve lige RIS

Jugmedia pre 12 sati
Juče je završen jesenji deo prvenstva za pionire i petliće u Prvoj ligi regiona Istočne Srbije. Posle odigrane polusezone za pamćenje u kojoj su od 13 utakmica pobedili 12, petlići Prestiža iz Vranja su postali jesenji prvaci Prve lige RIS. Iza… »

U Pirotu izložba odlikovanja i medalja iz zbirke Muzeja Ponišavlja

RTS pre 11 sati
U Galeriji „Čedomir Krstić" u Pirotu priređena je izložba odlikovanja, medalja i fotografija iz zbirke Muzeja "Ponišavlja". Izloženo ordenje je od polovine 19. do kraja 20 veka. Piroćanci su dobitnici Albanskih spomenica, Belog orla, Svetog Save… »

Gradska toplana spremna za priključenje na gasovod

Pirotske vesti pre 12 sati
Izgradnja gasne interkonekcije je pri kraju a u Pirotu će među prvima na gasovod biti priključena Gradska Toplana i industrijska zona. Direktor Gradske toplane, Bratislav Ćirić nije želeo da spekuliše sa datum priključenja ali kaže da je Toplana… »

FENOMENALAN USPEH učenika OŠ “8. septembar” na Dopisnoj matematičkoj olimpijadi u Beogradu

Pirotske vesti pre 12 sati
Da se znanjem zaista može stići do zvezda, još jednom su dokazali učenici OŠ “8. septembar” iz Pirota. Zablistali su na finalu Dopisne matematičke olimpijade u Beogradu, 19.11.2023.godine. Osvojili su 2 prve nagrade i dva učenika su pohvaljena… »

Predstavljeni rezultati istraživanja u okviru projekta “Nevidljivi rad žena u domaćinstvu: prepreka ili podsticaj za rodnu…

Plus online pre 13 sati
Udruženje građana Ternipe realizovalo je projekat “Nevidljivi rad žena u domaćinstvu: prepreka ili podsticaj za rodnu ravnopravnost?” koji je finansiralo Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj i podržan je od strane Nemačke… »

Prijave izlagača i proizvođača peglane kobasice za predstojeći sajam počinju u četvrtak 30. novembra

Plus online pre 13 sati
Sajam pirotske peglane kobasice, jedan od najvećih gastronomskih događaja u regionu, održaće se 27. i 28. januara 2024. godine u Pirotu. Ovo je jedanaesti Sajam pirotske peglane kobasice i biće održan u Hali "Kej". Ovom prilikom pozivaju se… »

Vremenska prognoza »

Pirot »
sreda
Delimično oblačno
Delimično oblačno
5 ˚C
četvrtak
Magla
Magla
-5˚ / 3˚
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
1˚ / 8˚

Vesti dana »