Požarevac - vesti

Poplave u Petrovcu i Požarevcu komisije iznenađene štetom: Stradali usevi, objekti, stoka, infrastruktura...

Večernje novosti pre 6 minuta
Sumiraju se posledice poplava koje su pogodile Petrovac na Mlavi i Požarevac. Ugroženo 5.000 domaćinstava, očekuje se da će šteta biti ogromna
U opštini Petrovac na Mlavi u utorak su na teren krenule komisije koje će popisivati štetu nastalu tokom prošlonedeljnog izlivanja Mlave i Busura. Pošto je poplava ugrozila dve trećine opštine i oko 5.000 domaćinstava, očekuje se... »

Izložba o Požarevačkom miru

Danas pre 18 sati
U Gradskoj galeriji savremene umetnosti u Požarevcu, otvorena je izložba „Predstave Požarevačkog mira na gravirama, kartama i medaljama-replike“, povodom 300 godina od potpisivanja čuvenog mirovnog sporazuma.
On je sklopljen na brdu Sopot kod Požarevca, nakon mirovnih pregovora vođenih od 5. juna do 21. jula 1718. godine. Njegovim potpisivanjem okončan je austrijsko-turski rat, koji se vodio između Austrije i Mletačke republike sa... »

Prvostepena presuda nezakonito uknjiženje: Četiri meseca zatvora zbog očevog stana

Večernje novosti pre 19 sati
Dragan J. (54) iz Požarevca osuđen je prvostepenom presudom pred Osnovnim sudom na četiri meseca zatvora, zbog nezakonitosti oko uknjiženja stana njegovog pokojnog oca
Dragan J. (54) iz Požarevca osuđen je prvostepenom presudom pred Osnovnim sudom na četiri meseca zatvora, zbog nezakonitosti oko uknjiženja stana njegovog pokojnog oca. On je na sud doveden iz pritvora, koji mu je određen nakon... »

Anketa kaže Srbi hoće narodnu vojsku! A vi?

Mondo pre 1 dan
Terensko ispitivanje u 11 gradova Srbije, dopunjeno onlajn anketom, pokazalo je da su građani svesni pitanja bezbednosti Srbije i da žele da se vrati obavezno služenje vojnog roka, samo sada i za žene. Da li je to čudno? Šta vi kažete?
Građani Aleksinca, Bajine Bašte, Beograda, Valjeva, Velikog Gradišta, Ivanjice, Kruševca, Novog Sada, Niša, Požege i Požarevca - opština koje su odabrane u analizi Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost iz Beograda - gotovo... »

U Požarevcu od 2009. godine potpisano 470 donorskih kartica

Danas pre 1 dan
U Požarevcu je, od 2009. godine do danas, donorsku karticu u Crvenom krstu potpisalo 470 građana.
Crveni krst Požarevac je i u ovoj godini nastavio da sprovodi Nacionalnu kampanju „Produži život“, koju je 2010. godine pokrenulo Ministarstvo zdravlja, kao podršku programu transplantacije organa, piše portal Podunavlje.info. U... »

Veliko Gradište: Zagađena voda u četiri sela

Večernje novosti pre 1 dan
U četiri naselja opštine Veliko Gradište – Tribrodu, Kamijevu, Kumanu i Carevcu, voda iz mesnih vodovoda zabranjena je za piće, jer je zdravstveno neispravna
VELIKO GRADIŠTE – U četiri naselja opštine Veliko Gradište – Tribrodu, Kamijevu, Kumanu i Carevcu, voda iz mesnih vodovoda zabranjena je za piće, jer je zdravstveno neispravna. Zavod za javno zdravlje u Požarevcu registrovao je... »

Požarevac traži projektante biciklističkih staza

Novi magazin pre 1 dan
Grad Požarevac ponovo je raspisao javnu nabavku za izradu projekata za izgradnju biciklističkih staza, pošto je prošlogodišnji konkurs propao jer nije bilo prijava.
Kako bi privukli potencijalne izvođače, grad je sada višestruko uvećao procenjenu vrednost projekata. Na novom konkursu vrednost izrade projekta za deonicu Požarevac - Ljubičevo procenjuje na 1.333.332 dinara, što je 3,2 puta... »

Grad seljake zavio u crno

Sandžak press pre 1 dan
Nevreme kakvo ne pamte ni najstariji žitelji Zapadne Srbije protutnjalo je delovima opština Priboj, Prijepolje, Užice, Požega, Kosjerić, Gornji Milanovac, Topola, Aranđelovac i Požarevac i za sobom je ostavilo pravu pustoš, a Požarevcu je od posledica nevremena stradao jedan čovek! Meštani Topole... »

Požarevac: Katanac zbog konkurencije

Večernje novosti pre 1 dan
Sa dolaskom velikih trgovaca gotovo prepolovljen broj kineskih radnji u centru Požarevca. Zbog otvaranja kineske robne kuće i seknd hend radnji, mali prodavci odustaju
U POŽAREVCU je ovih dana zatvorena još jedna kineska radnja u Ulici Moše Pijade, u blizini glavne autobuske stanice. U poslednje dve godine, to je peta radnja sa kineskom robom koja je zatvorena u centru ovog grada. Prethodno su... »

Živoslavki kuću grade humani Požarevljani

Večernje novosti pre 3 dana
Fejsbuk-grupa "PO na FB" već godinama organizuje razne akcije pomoći sugrađanima i broji 20.000 članova. Veliki odziv građana, neko dao novac, materijal, a stižu i novi kućni aparati
GRAĐANI Požarevca pokrenuli su humanitarnu akciju za obnovu kuće Živoslavke Milanović iz Dubravice, čiji je muž Jovica (65) preminuo krajem aprila. Za teške uslove u kojima su ovi supružnici živeli saznalo se posle Jovičine... »

©2018 Netmark d.o.o.