Požarevac - vesti

Iz zatvorskih učionica u novi život

RTS pre 4 sata
RTS: Iz zatvorskih učionica u novi život
Ministarstvo prosvete i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde od 2015. realizuju program Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji omogućava da osuđenici koji nisu imali priliku da to urade na slobodi završe osnovnu školu. Sprovode se i kursevi iz više zanata, kako bi se, po isteku kazne, osuđenici lakše zaposlili i integrisali u društvo.
Kad odsluže zatvorske kazne, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Zabela kod Požarevca imaće zavarivački zanat i najverovatnije radno mesto. Polaznici su kursa za zavarivače koji zajednički organizuju Ministarstvo prosvete i Uprava... »

Zatvor je i šansa za novi početak / VIDEO

B92 pre 6 sati
B92: Zatvor je i šansa za novi početak / VIDEO
Osuđenici u zatvorima sve više koriste mogućnost osnovnog obrazovanja, a takav program je na raspolaganju zatvorenicima u Nišu, Sremskoj Mitrovici i Požarevcu.
Sve je popularnije i sticanje stručnih zanatskih znanja, a uskoro će biti uvedeni i zvanični srednjoškolski profili. Opširnije u... »

Osuđenici u Srbiji uče za pekare, varioce, bravare, stolare: Dok su u zatvoru završavaju školu (foto)

Telegraf pre 8 sati
Za dve godine osnovno obrazovanje odraslih završilo je 736 štićenika, a stručnu obuku 268 polaznika
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Kazneno popravni zavod u Požarevcu - Zabela u kome se realizuju programi osnovnog i srednjeg obrazovanja osuđenika. U OVOM SRPSKOM ZATVORU SE DESILO... »

Šarčević: Uvođenje IT sektora u sistem obrazovanja za osuđenike

Novi magazin pre 9 sati
Ministаr prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа Mlаden Šаrčević kazao je danas da je sledeći korak ministarstva uvođenje novih profila, uključujući IT, u sistem obrazovanja koji se primenjuje za osuđenike u Kazneno popravnim zavodima i Vаspitno-poprаvnim domovimа u Srbiji.
Šarčević je prilikom posete Kazneno popravnom zavodu Požarevac - Zabela, u kome se realizuju progrаmi osnovnog i srednjeg obrаzovаnjа osuđenikа, rekao da je interesovanje osuđenika za obrazovanje i stručnu obuku veće iz godine u... »

Jaka košava pravi probleme u vožnji!

Alo pre 11 sati
Alo: Jaka košava pravi probleme u vožnji!
Vetar je u košavskom području pojačan, saopštio je danas Auto - moto savez Srbije.
AMSS upozorava vozače na jače bočne udare koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena. Najjači udari vetra su u južnom Banatu na području Vršca, Banatskog Karlovca, Novog Sada, Beograda, Požarevca i... »

Pokušaj mirenja sukobljenih strana

Danas pre 11 sati
Da li će doći do pomirenja među osnivačima Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) moglo bi da bude poznato u subotu, za kada je najavljen sastanak sukobljenih strana koje predvode Slobodan Brajković (Sindikat obrazovanja Beograda) i Ranko Hrnjaz (Nezavisni sindikat prosvetnih radnika... »

Feljton kurira-zemunski klan, život iznutra: Šiptar i Kum počeli kao sitni dileri i cinkaroši

Kurir pre 12 sati
Nastanak takozvanog zemunskog klana ne poklapa se s vremenom dolaska Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u Beograd. Prema kasnijim svedočenjima uhapšenih pripadnika klana, 1993. uz Spasojevića su bili samo njegov kum Mile Luković i povremeno Nikola Bajić. Družina se tek od 1997. postepeno uvećava.... »

Iz budžeta Požarevca 58 stipendija za studente

Danas pre 14 sati
U školskoj 2017/2018. godini, iz budžeta grada Požarevca obezbediće se 58 stipendija za studente redovnih, master i doktorskih studija, u visini od 10.000 dinara. Glavni uslov za dodelu 45 stipendija za osnovne studije bio je da se studenti školuju za neka od deficitarnih zanimanja: profesor... »

Posne đakonije u srcu Braničeva

Večernje novosti pre 18 sati
Hotel "Dunav" bio tesan za učesnike ugostiteljsko-turističke manifestacije. Posle dve decenije, usledilo preseljenje iz Perućca u Požarevac
UČESNICI ugostiteljsko-turističke manifestacije pod nazivom "Srpski sto posne hrane", održane u etno-ambijentu požarevačkog hotela "Dunav", još jednom su pokazali da i ovi obroci mogu biti ukusni, odnosno atraktivni za poglede... »

Doček Nove godine uz "JU Grupu"

Danas pre 1 dan
Koncert legendarnog rok sastava biće održan na Trgu oslobođenja, od 23 sata, narednih dana biće odlučeno ko će nastupiti kao predgrupa. Požarevljani će Novu godinu dočekati uz nezaboravne hitove kao što su „Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”… YU grupa... »

©2017 Netmark d.o.o.