Požarevac - vesti

Na današnji dan, 20. oktobar

B92 pre 7 sati
B92: Na današnji dan, 20. oktobar
1728 - U Kopenhagenu je izbio požar koji je uništio veći deo grada. 1740 - Umro je rimsko-nemački car Karlo VI, poslednji muški potomak habsburške dinastije. Nakon uspešno vođenog rata protiv Turske, sklopio je povoljan mir u Požarevcu 1718. Međutim, nakon novog rata, Beogradskim mirom 1739.... »

Najprofitabilniji NIS, najveći gubitaš "Srbijagas"

RTS pre 16 sati
Najveća kompanija u 2016. godini je Elektroprivreda Srbije, najprofitabilnija je NIS, kompanija sa najboljim rejtingom je "Bambi" iz Požarevca, a sa najvećim ukupnim gubitkom je "Srbijagas", podaci su Agencije za privredne registre na osnovu redovnog godišnjeg izveštaja.
Ružica Stamenković iz Agencije za privredne registre kaže da je dobro što se javna preduzeća iz godine u godinu sve češće pojavljuju na listama uspešnosti, a sve manje na listama gubitaka. "Kompanije sa lista najuspešnijih i sa... »

Milena Pavlović Barili: Život za umetnost

Danas pre 16 sati
* Posle samostalne izložbe u Beogradu primećuju je kritičari, ali je to nedovoljno da dobije mesto profesorke crtanja u Požarevcu, Štipu, Velesu ili Tetovu
Retke su osobe poput Milene Pavlović Barili u srpskoj i svetskoj umetnosti. Kao kometa je ova nesvakidašnja slikarka i vizionarka protutnjala čovečanstvom. Kada je preminula 6. marta 1945. godine u Njujorku, to je zabeleženo i u... »

Uspešna humanitarna akcija banke hrane i kompanije Delez Srbija: Prikupljeno više od sedam tona hrane za najsiromašnije

Blic pre 18 sati
Tokom samo tri dana građani Srbije su prikupili više od sedam tona hrane u velikoj humanitarnoj akciji koju su organizovali Banka hrane i 34 humanitarne organizacije, uz podršku kompanije Delez Srbija, a u 17 mesta širom Srbije.
U nedelji u kojoj se obeležava i Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv gladi, građani Srbije pokazali su jedinstvo i humanost i za najugroženije sugrađane prikupili više od sedam tona hrane. Akcija je organizovana u... »

Izložba grafika Pabla Pikasa u Požarevcu

RTS pre 1 dan
RTS: Izložba grafika Pabla Pikasa u Požarevcu
U požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba grafika Pabla Pikasa. Izložen je mali deo njegovih grafičkih radovanastalih od 1932. do 1969. godine.
Ako je neko mogao da predstavi slobodu jednom linijom, to je bio Pablo Pikaso. Prvi put u požarevačkoj Galeriji Savremene umetnosti izložen je mali deo njegovih grafičkih radova iz perioda od 1932. do 1969. godine. Požarevljani... »

Gužve oko Bubanj Potoka

Mondo pre 1 dan
Saobraćaj na auto-putu u smeru ka Nišu je usporen, a čeka se i na naplatnoj rampi.
Foto: MONDO/Zora Ćirković Zbog radova na auto-putu kod Bubanj Potoka u smeru ka Nišu, saobraćaj je usporen, a na naplatnoj rampi "Beograd" zadržavanja su oko 30 minuta, saopštio je danas AMS S. Vozačima, koji putuju ka Nišu, se... »

Gužve na naplatnoj rampi kod Bubanj potoka: Zbog radova usporen saobraćaj

Telegraf pre 1 dan
Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", zbog radova na auto-putu između Bubanj Potoka i Tranšpeda u smeru ka Nišu, zadržavanja na naplatnoj rampi "Beograd" su 30 minuta
Zbog radova na auto-putu kod Bubanj potoka, u smeru ka Nišu, saobraćaj je usporen, a na naplatnoj rampi "Beograd" zadržavanja su oko 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije. NOVE, BRUTALNE SAOBRAĆAJNE KAZNE: Nevezivanje... »

„Maratonci“ oduševili Senćane

Danas pre 1 dan
Prošle nedelje Pozorište „Milivoje Živanović“ iz Požarevca gostovalo je sa svojom predstavom „Maratonci trče počasni krug“ na tamnošnjem Festivalu „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“, koji se održavao u periodu od 10 d0 14 oktobra. Inače, ova pozorišna svetkovina nosi ime znamenitog srpskog pisca,... »

U Gradskoj galeriji Požarevca izložena 32 Pikasova dela

Danas pre 1 dan
U Gradskoj galeriji savremene umetnosti u Požarevcu, otvorena je izložba crteža i grafika čuvenog španskog slikara, vajara i grafičara Pabla Pikasa (1881-1973). Ukupno su izložena 32 rada ovog svetski priznatog umetnika, koji je, uz Žorža Braka, osnivač kubizma u slikarstvu. Izložena dela... »

Demolition Group zakazali oktobarske koncerte u Srbiji

Balkan Rock pre 1 dan
Slovenska grupa Demolition Group, nastala 1985. godine na pepelu znamenitog post ska/punk benda Gast’r’bajter’s, zakazala je koncerte tokom oktobra u Srbiji. Nastupiće u Beogradu (Garaža, 19.10.), Požarevcu (KB, 20.11.), Subotici (Mladost, 21.10.) i Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio, 22.10).... »

Remi Skenderbega i Partizana u Elbasanu

Danas  pre 6 sati  još 23 povezane

Od Rusije tražimo raketne sisteme "buk" ili "pancir"

RTV  pre 6 sati  još 3 povezane

Broj poginulih u požarima u Portugaliji porastao na 43

Blic  pre 7 sati  još 2 povezane

Ponosan: Donald: Možemo da se pogledamo u ogledalo /video/

Blic sport  pre 8 sati  još 4 povezane
©2017 Netmark d.o.o.