Srpska lista

I nekadašnji episkop raško-prizrenski Artemije umro od koronavirusa

Novi magazin pre 9 dana
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je večeras da je umro nekadašnji episkop raško-prizrenski Artemije (Radosavljević) u 85. godini. Navela je da je vladika Artemije bio "veliki borac za prava Srba na Kosovu i… »

Postavljen na dužnost u kancelariji za KiM: Vjosa Osmani prekinula mandat Nenadu Rikalu u cik

Kurir pre 9 dana
Vršilac dužnosti predsednika privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani danas je odlučila da u Centralnoj izbornoj komisiji prestaje mandat Nenadu Rikalu, predstavniku Srpske liste, prenosi Reporteri. Ta odluka je doneta, kako je Vjosa Osmani… »

Predsednica Osmani prekinula mandat Nenadu Rikalu i CIK-u Kosova

Danas pre 9 dana
V.d. predsednica Kosova, Vjosa Osmani, danas je odlučila da u Centralnoj izbornoj komisiji prestaje mandat Nenadu Rikalu, predstavniku Srpske liste. Ta odluka je doneta jer je Rikala pre nekoliko dana Vlada Srbije imenovala za v.d. pomoćnika direktora… »

Osmani prekinula mandat Nenadu Rikalu u CIK-u Kosova

Nova pre 9 dana
V.d. predsednica Kosova Vjosa Osmani danas je odlučila da u Centralnoj izbornoj komisiji prestaje mandat Nenadu Rikalu, predstavniku Srpske liste. Ta odluka je doneta jer je Rikala pre nekoliko dana Vlada Srbije imenovala za v.d. pomoćnika direktora… »

Zdravko Krivokapić dolazi na sahranu patrijarha Irineja

Srbija danas pre 9 dana
Crnogorski mandatar profesor Zdravko Krivokapić prisustvovaće sahranu patrijarha Irineja, u nedelju u Hramu "Svetog Save" u Beogradu. Krivokapić će se večeras u Hramu pokloniti nad odrom počivšeg poglavara Srpske crkve, a sutra biti na liturgiji i… »

Krivokapić dolazi na sahranu patrijarha Irineja

Blic pre 9 dana
Crnogorski mandatar profesor Zdravko Krivokapić prisustvovaće sahranu patrijarha Irineja, u nedelju u Hramu "Svetog Save" u Beogradu. Krivokapić će se večeras u Hramu pokloniti nad odrom počivšeg poglavara Srpske crkve, a sutra biti na liturgiji i… »

Vremeplov: Rođen srpski lekar, pisac, političar i diplomata Vladan Đorđević

RTV pre 10 dana
NOVI SAD - 1844 - Rođen je srpski lekar, pisac, političar i diplomata Vladan Đorđević, pravo ime bilo mu je Hipokrat. Bio je član Srpske kraljevske akademije, osnivač Srpskog lekarskog društva i Srpskog Crvenog krsta. Jedan je od pokretača… »

Beograd je jedina prestonica na svetu koja nema atletski stadion

Alo pre 10 dana
Legenda srpske atletike se nada da će posle Svetskog dvoranskog prvenstva biti unapređena infrastruktura u glavnom gradu i da će biti izgrađen atletski stadion. Legenda srpske atletike i 15. na večnoj listi skakača uvis, dao je intervju za Srpski… »

Bolje ljubazan konobar nego bahat političar: Šta su nam (raz)otkrili izbori za odbornike

Blic pre 11 dana
Na minulim izborima dešavalo se da kandidati koji su bili poslednji na listi izbiju na vrh i da konobari, mesari, železničari ili kafedžije pokupe više glasova nego stranački favoriti. To svedoči da je građanima puna kapa političara. Tako bar… »

Na izbore izašlo više od tri miliona birača: Obrađeno 96,05 odsto glasova za odborničke liste u BiH, za načelnike i…

Blic pre 11 dana
Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je danas da je obradila 96,05 odsto glasačkih listića za izbor skupština opština i gradova u Republici Srpskoj, opštinska i gradska veća u FBiH i za Skupštinu Brčko distrikta. Od 96,05 odsto obrađenih… »

Vesti dana »