Srpska lista

"Zar svako određuje plate kako: Hoće?!" Sindikalci na sastanku u Inspektoratu RS

Blic pre 17 dana
Predsednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić danas je vršiocu dužnosti glavnog inspektora RS Dragutina Škrebića predočila platnu listu jednog radnika iz Doboja koji je za 25 sati noćnog rada plaćen 24 konvertibilne marke. Ovaj radnik… »

"Podržani smo i nagrađivani od svih": Hor "Srbadija" obeležio 120 godina vrhunskog rada

Blic pre 17 dana
Srpsko crkveno pevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljine obeležilo je večeras 120 godina od osnivanja i vrhunskog doprinosa kulturnom životu grada, Republike Srpske i srpskog naroda. Povodom toga u Galeriji je postavljena izložba "Duhovna riznica" na… »

Tepić: Da li je Vlada nalagala Vojsci Srbije da skida oružje sa stokova za firme Tešića

Novi magazin pre 18 dana
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić upitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je vlada Srbije u slučajevima ugovaranja posla sa firmama Slobodana Tešića nalagala Vojsci Srbije da sa svojih stokova skida potrebnu… »

Simić: Priština da pokaže poštovanje prema poslanicima Srpske liste

RTS pre 18 dana
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će ta stranka prvo zahtevati da mandatar kosovske vlade, ko god bio, pokaže poštovanje prema srpskom narodu. Igor Simić je, gostujući u emisiji "Aktuelnosti" na televiziji Most, rekao da kada neko… »

Ko je milioner koji je oženio 23 godine mlađu srpsku teniserku? Broker, Kingse gleda iz 1. reda...

Telegraf pre 17 dana
Srpski biznismen iz Amerike dugogodišju vezu sa Jovanom krunisao je brakom. Pažnju srpske javnosti privuklo zajedničko pojavljivanje košarkaša Bogdana Bogdanovića i teniserke Olga Danilović, na venčanju "koleginice" teniserke teniserke Jovane… »

Nova monografija akademika Ivana Gutmana

RT Kragujevac pre 18 dana
Akademik Ivan Gutman i prof. dr Boris Furtula predstavili su stručnu monografiju „Grafovske energije i njihove primene“. Na promociji stručne literature, pored autora, govorili su Miloš Đuran, dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti i… »

Šta koči obnovu ploča ispred Hrama Svetog Save

Večernje novosti pre 18 dana
Posle pisanja našeg lista, ponovo je kod nadležnih pokrenuta priča o konačnoj obnovi. REKONSTRUKCIJA oštećenih kamenih ploča ispred Hrama Svetog Save u nadležnosti je Srpske pravoslavne crkve, dok je za popravku pešačkih staza u okviru parka kod… »

„Srbija nikad ne sme da se odrekne tapije nad kosovskom zemljom“

Vesti online pre 18 dana
Preduslov očuvanja srpske baštine jeste da se Srbija apsolutno nikad u formalno pravnom smislu ne odrekne srpske tapije nad kosovskom zemljom jer bi se onda desilo da srpski spomenici pre ili kasnije postanu kosovski, a uloga Uneska bi bila da samo… »

Veselinović: Odluka prištinskog CIK-a o srpskim glasovima politička, a ne pravna

Večernje novosti pre 18 dana
Veselinović je upozorio da je zabrinjavajuće što evropski posmatrači ne reaguju na očigledne prevare. Stevan Veselinović, član centralne izborne komisije u Prištini (CIK) ispred Srpske liste, izjavio je da je odluka vrhovnog suda u Prištini da ne… »

Srpska lista osudila vandalizam u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu: Poziv međunarodnoj zajednici da stane u zaštitu spskih…

Večernje novosti pre 19 dana
Nakon što je serijom vandalizama skrnavljen hram Hrista Spasa u Prištini, koje je kulminiralo snimanjem video spota albanske pevačice. Nakon što je serijom vandalizama skrnavljen hram Hrista Spasa u Prištini, koje je kulminiralo snimanjem video spota… »

Vesti dana »