Tijana Jurić - vesti

Jurić: Radna grupa za izmenu Krivičnog zakonika uskoro

B92 nedelja, 23. decembar 2018.
B92: Jurić: Radna grupa za izmenu Krivičnog zakonika uskoro
Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić kaže da će biti formirana radna grupa za pripremu izmena Krivičnog zakonika u vezi s uvođenjem doživotnog zatvora.
On dodaje da će u radnoj grupi predstavnika imati i Fondacija "Tijana Jurić". Jurić je rekao za RTS da je odrĹľan sastanak s ministarkom pravde Nelom Kuburović i drĹľavnim sekretarom Radomirom Ilićem, kome je prisustvovao zajedno... »

Korak napred u kažnjavanju monstruma: Radna grupa priprema uvođenje doživotne kazne za ubice dece

Blic subota, 22. decembar 2018.
Već sledeće nedelje biće formirana radna grupa koja će raditi na pripremi izmena Krivičnog zakonika Srbije, u kojoj će svog predstavnika imati i Fondacija "Tijana Jurić". Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i inicijator izmene člana zakona po kome bi u našoj zemlji bio uveden doživotni... »

Ukradena bezbednost

Kragujevačke četvrtak, 13. decembar 2018.
„Bezbednost dece je odgovornost svih nas“, bila je glavna poruka sa predavanja „Ukradena bezbednost“, Igora Jurića, osnivača i predsednika Fondacije „Tijana Jurić“, održanog protelog vikenda u Kragujevcu. „Ukradena bezbednost“ je jedna od edukativnih radionica koje organizuje Fondacija o... »

Fondacija „Tijana Jurić“ organizovala predavanje „Ukradena bezbednost“

RT Kragujevac nedelja, 9. decembar 2018.
U galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ organizovano je predavanje na temu „Ukradena bezbednost“. O bezbednosti i opasnosti na internetu, vršnjačkom nasilju, trgovini ljudima i pedofiliji, srednjoškolcima i roditeljima je govorio Igor Jurić, osnivač i predsednik Fondacije Tijana Jurić.... »

Jurić: Ostavka najmanje što se od Perića može očekivati

RTS petak, 7. decembar 2018.
RTS: Jurić: Ostavka najmanje što se od Perića može očekivati
Zamenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) zloupotrebio je javnu funkciju kako bi iskoristio petanestogodišnju devojčicu, kaže predsednik Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić. "To jeste zloupotreba javne funkcije i država treba da se oglasi i ogradi od njegovih postupaka, jer to ne sme da postane normalna pojava", rekao je Jurić za "Tanjug".
Konstatujući da je ostavka Perića najmanje što se može očekivati u ovom momentu, Jurić je poručio i da institucije i prvi čovek Bora moraju da se ograde i da osude ponašanje visokih funkcionera u tom gradu. Za takvo ponašanje,... »

Igor Jurić u Kragujevcu na tribini ”Ukradena bezbednost”

Ritam grada Kg petak, 7. decembar 2018.
Igor Jurić, osnivač i predsednik Fondacije “Tijana Jurić”, održaće predavanje “Ukradena bezbednost” u prostorijama galerije Narodne biblioteke u subotu 8. decembra od 17 časova. Predavanje koje sadrži teme o bezbednosti i opasnostima na internetu, pedofiliji, vršnjačkom nasilju, trgovini ljudima... »

Bačka u strahu od Pikasa, višestrukog silovatelja

Politika sreda, 5. decembar 2018.
Posle višedecenijske zatvorske kazne Dušan Murgaški već pet dana na slobodi. – Silovao dve žene i jednu devojčicu, ali se sumnja da je žrtava bilo više
Meštani Novog Sada i okoline uznemirila je informacija da je Dušan Murgaški zvani Pikaso (59), višestruki seksualni prestupnik, od 30. novembra na slobodi. Informacija je izazvala poseban strah kod devojaka i žena s obzirom na to... »

Ubio ženu, pa sina da "ne ostane siroče": Sudije, tužioci i advokati:"Tražimo doživotnu robiju za najmonstruoznija dela"

Blic ponedeljak, 3. decembar 2018.
Monstrumi koji su sposobni da ubiju dete, seksualno ga zlostavljaju, ne bi smeli nikada da izađu na ulicu, jer postoji bojazan da će ponoviti delo. Ovog stava su tužioci, sudije i advokati koji su u petak učestvovali na okruglom stolu povodom inicijative Fondacije "Tijana Jurić", koja je imala za... »

Jurić: Bez odgovora iz parlamenta

Danas petak, 30. novembar 2018.
Fondacija „Tijana Jurić“ organizovala je danas okrugli sto na temu izmene krivičnog zakonika i uvođenje doživotne kazne zatvora za ubice dece, a njen osnivač Igor Jurić smatra da javnost nije podeljena oko tog pitanja i da nema odgovor zašto inicijativa koju je potpisalo 160.000 građana još nije razmatrana u parlamentu.
Jurić je novinarima, uoči okruglog stola kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić, rekao da su Fodnacija i građani uradili sve u skladu sa ustavom i zakonom i da je „loptica“ u dvorišu Skupštine... »

"Devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu"

B92 ponedeljak, 26. novembar 2018.
B92: "Devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu"
Beograd -- Ne može se govoriti o rodnoj ravnopravnosti i pravima žena, ako se ne obrati više pažnje na devojčice, njihovu zaštitu i bezbednost, rekla je Zorana Mihajlović.
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o saradnji Koordinacionog tela i Fondacije sa Igorom Jurićem, osnivačem Fondacije "Tijana Jurić".... »

©2019 Netmark d.o.o.