Tijana Jurić - vesti

Najpoznatiji novosadski silovatelj napao medicinsku sestru

Luftika nedelja, 10. februar 2019.
Samo 3 meseca nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, najpoznatiji novosadski silovatelj Dušan Mugarski Pikaso ponovo je napao žensku žrtvu. On je u Klinici za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine nožem povredio medicinsku radnicu M. Č. (44). Ovo je na društvenim mrežama objavio osnivač... »

Jurić: Bilo je očekivano da će Pikaso ponovo nekoga napasti, moramo da nađemo rešenje za silovatelje povratnike

Blic utorak, 12. februar 2019.
Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić reko je da nije trebalo da bude vidovit pa da predvidi da će silovatelj Dušan Murgaški, zvani Pikaso, pošto je izašao iz zatvora pokušati da ponovi krivično delo. Država je zakasnila sa izmenama Krivičnog zakonika, kaže Jurić i dodaje da nemamo rešenje za... »

"Humanije je da takav čovek bude u zatvoru, nego da ga gledamo preko nišana": Igor Jurić o strožim kaznama za silovatelje povratnike

Nedeljnik utorak, 12. februar 2019.
Mi kao društvo nismo dovoljno dobro odreagovali na vreme, posle svih tragedija, nemojmo više da čekamo, rekao je otac Tijane Jurić
Osnivac fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić smatra da su izmene Krivičnog zakonika jedno od rešenja za slučajeve poput Dušana Murgaškog. Margaški je višestruki silovatelja koji je nedavno napao i povredio nožem radnicu Kliničkog... »

IGOR JURIĆ: "Nažalost, obistinilo se ono što sam najavio"

Moj Novi Sad ponedeljak, 11. februar 2019.
Osnivač fondacije "Tijana Jurić" oglasio se povodom slučaja napada na radnicu KCV u Novom Sadu. Napad je počinio Dušan Murgaški, sa nadimkom Pikaso, koji je prethodno osuđivan zbog silovanja i krajem novembra prošle godine je pušten na slobodu. - Sećate se ovog tvita? Danas se, nažalost, obistinilo... »

Igor Jurić: Sećate se ovog tvita?

B92 ponedeljak, 11. februar 2019.
B92: Igor Jurić: Sećate se ovog tvita?
Osnivač fondacije “Tijana Jurić“ Igor Jurić se oglasio povodom slučaja napada na ženu u Novom Sadu.
Napad je počinio Dušan Murgaški, sa nadimkom Pikaso, koji je prethodno osuđivan zbog silovanja i krajem novembra prošle godine je pušten na slobodu. "Sećate se ovog tvita? Danas se na žalost obistinilo ono što sam najavio. Dušan... »

Višestruki silovatelj napao ženu u Novom Sadu

B92 nedelja, 10. februar 2019.
B92: Višestruki silovatelj napao ženu u Novom Sadu
Novi Sad -- Muškarac D.M. (60) napao je medicinsku sestru M.C. (44) u Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.
Kako saznaje B92, reč je višestrukom silovatelju Dušanu Mugarškom - "Pikaso". Novosadska policija saopštila je da je 60-ogodišnji Mugarški uhapšen zbog pokušaja ubistva. Mugarški je inače, u novembru prošle godine pušten na... »

Fondacija "Tijana Jurić" baviće se i uklanjanjem štetnih sadržaja s interneta

Moj Novi Sad sreda, 6. februar 2019.
Prijave i uklanjanje štetnih sadržaja sa Interneta, pre svega onih koje ugrožavaju bezbednost dece, nova je aktivnost Fondacije "Tijana Jurić". Punopravnim prijemom u fondaciju "INHOPE", deo međunarodne mreže hotlajn telefona "INHOPE", koja okuplja organizacije iz čitavog sveta i pruža podršku u... »

Prijavite seksualno nasilje na internetu: Sajt na kome možete poslati prijavu počeo sa radom, uskoro i telefonski broj

Blic sreda, 6. februar 2019.
Građani će moći anonimno i veoma jednostavno, uz samo nekoliko klikova, da prijave seksualno zlostavljanje na internetu zahvaljujući sajtu Netpatrola.rs, koji je od juče u funkciji. Sajt netpatrola.rs funkcioniše tako što posetioci mogu da postave veb adresu sajta na kome primete seksualno... »

Anketa: Jeste li bili izloženi seksualnom nasilju na internetu?

Blic sreda, 6. februar 2019.
Fondacija "Tijana Jurić" pokrenula je sajt za prijavljivanje sekusalnog nasilja na internetu. Da li ste i sami imali ovakva... »

Zaštitite svoju decu: Počela da radi "Netpatrola"

Vesti online utorak, 5. februar 2019.
Svaki sadržaj štetan po decu koji primetite na internetu od danas možete i da prijavite i to putem sajta Netpatrola.rs, koji je preuzela Fondacija "Tijana Jurić"
Na društvenim mrežama vašeg deteta pronašli ste poruke poput ovih. Ili ste otvorili neki sajt na kome se pojavila dečja pornografija. Prvi korak koji možete da uradite je otvaranje sajta Netpatrola.rs. Jednim klikom, dolazi se do... »

©2019 Netmark d.o.o.