Tijana Jurić - vesti

Aktivnosti za decu i roditelje povodom "Dana sigurnijeg interneta"

Subotica.com ponedeljak, 4. februar 2019.
Nizom aktivnosti za decu, mlade i roditelje iz cele Srbije, fondacija "Tijana Jurić" u utorak i sredu, 5. i 6. februra, obeležiće "Dan sigurnijeg interneta".
Kako navode iz Fondacije, u naredna dva dana za decu biće organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o... »

Važno za sve građane: Od sutra kreće patrola od koje će strepeti manijaci i pedofili

Srbija danas ponedeljak, 4. februar 2019.
Sajt Netpatrola.rs, preko kojeg će građani moći da prijave bilo kakav štetan sadržaj na internetu, sutra počinje sa radom. To znači da će svako od nas jednim klikom moći da stane na put pedofilima.
Internet korisnici će od sada moći da daju značajan doprinos u sankcionisanju pedofila koji love dečake i devojčice preko društvenih mreža ili manijacima koji su zloupotrebili nekoga za porno snimak. Štetan sadržaj odmah će biti... »

Niz aktivnosti za "Dan sigurnijeg interneta"

B92 nedelja, 3. februar 2019.
B92: Niz aktivnosti za "Dan sigurnijeg interneta"
Fondacija "Tijana Jurić" saopštila je da će "Dan sigurnijeg interneta" obeležiti 5. i 6. februara nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije i njihovi roditelji.
Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta, navodi se u... »

“Dan sigurnijeg interneta” – niz aktivnosti za decu i mlade

IndeksOnline nedelja, 3. februar 2019.
SUBOTICA – Fondacija “Tijana Jurić” saopštila je da će “Dan sigurnijeg interneta” obeležiti 5. i 6. februara nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije i njihovi roditelji. Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se... »

"Dan sigurnijeg interneta" - niz aktivnosti za decu i mlade

RTV subota, 2. februar 2019.
RTV: "Dan sigurnijeg interneta" - niz aktivnosti za decu i mlade
SUBOTICA - Fondacija "Tijana Jurić" saopštila je da će "Dan sigurnijeg interneta" obeležiti 5. i 6. februara nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije i njihovi roditelji.
Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta, navodi se u... »

Doživotnom robijom protiv monstruma

RTV subota, 2. februar 2019.
RTV: Doživotnom robijom protiv monstruma
BEOGRAD - Doživotni zatvor za ubice dece i oštrije kazne za nasilnike, silovatelje i dilere uskoro bi trebalo da postanu deo Krivičnog zakonika, a više o tome govore sagovornici "Blica", među kojima i osnivač fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Kuburović.
Ministarka Kuburović najavila je da će predlog zakona biti gotov do kraja meseca. Jurić je pre više od dve godine pokrenuo inicijativu za izmene zakona koju je potpisalo 160.000 građana Srbije, a prešao je trnovit put kako bi... »

NVO traže da se uključe u radnu grupu o pooštravanju kazni

N1 Info petak, 1. februar 2019.
Beogradski centar za ljudska prava i Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM pozvali su ministarku pravde Nelu Kuburović da ta dva udruženja uključi u radnu grupu za izmene i dopune Krivičnog zakonika, koja se bavi razmatranjem inicijative fondacije "Tijana Jurić" za uvođenje kazne doživotnog zatvora i pooštravanja kazni za određena krivična dela.
Iz ove dve organizacije kažu da imaju znanja i iskustva iz te oblasti. U otvorenom pismu ministarki dva udruženja su pozdravila nameru ministarstva pravde da organizacije civilnog društva uključi u proces izmena zakonika, ali... »

Jurić na kritike o doživotnoj kazni: Ne uskraćuje se nada zatvorenicima

N1 Info sreda, 30. januar 2019.
Drastično povećanje minimalnih i maksimalnih zatvorskih kazni, uvođenje doživotne robije, ograničen rok za završetak sudskih postupaka, samo su neke od mera koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Takve najave naišle su na krituke struke, koja pre svega zamera izostanak javne rasprave o tome.
Pojedine kritike stigle su i na račun Fondacije Tijana Jurić, od koje je i potekla ideja o uvođenju doživotne kazne zatvora za ubice dece. Igor Jurić iz Fondacije kaže da je zadovoljan podrškom koju je dobio, a na kritike... »

U Dečjem selu održana radionica na temu „ukradena bezbednost"

RTV utorak, 29. januar 2019.
RTV: U Dečjem selu održana radionica na temu „ukradena bezbednost"
NOVI SAD - Kroz interaktivni rad sa hraniteljskim porodicama koje su u nadležnosti centra za porodični smeštaj i usvojenje, u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić", održana je edukacija na temu ukradena bezbednost.
Zašto se stalno pojavljuju nove društvene mreže i koje opasnosti na njima vrebaju? Na to pitanje, odgovor je na edukaciji "Ukradena bezbednost" dat nažalost kroz primere iz stvarnog života. „Ono što je poruka je ono što se... »

Kuburović: Oštrije kazne prestupnicima radi preventive

RTS četvrtak, 24. januar 2019.
RTS: Kuburović: Oštrije kazne prestupnicima radi preventive
Radna grupa Ministarstva pravde intenzivno radi na izmenama Krivičnog zakonika, koji će, po svemu sudeći, doneti oštrije kazne prestupnicima. Jedna od značajnijih izmena trebalo bi da bude i doživotni zatvor za ubice dece i trudnica, na inicijativu Fondacije "Tijana Jurić".
Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da bi konačan nacrt izmena Krivičnog zakonika trebalo da bude poznat u narednih mesec dana. Kako je rekla, Krivični zakonik je jedan od najtežih zakona i... »

Zvezda pozvala navijače da uzvrate gostoprimstvo Budućnosti

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana

Predsednički izbori u Makedoniji: Borba za pobedu ili cenzus?

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Bugarska: Pilot i putnik poginuli u padu malog aviona

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

CIK traži da se dostave ostavke gradonačelnika sa severa

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.