Politika arhiva vesti 11.01.2016

Kremenjak: Tanjug trebalo da prestane da radi 31. oktobra

Novi magazin 11.01.2016
Državna novinska agencija Tanjug trebalo je da prestane da radi 31. oktobra 2015. godine, izjavio je FoNetu ekspert za medijsko zakonodavstvo, advokat Slobodan Kremenjak. On je objasnio da je, po odluci Vlade od 3. novembra prošle godine o prestanku… »

Bajatović se nagodio s Tužilaštvom, uplatio novac u humanitarne svrhe

RTS 11.01.2016
Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović nagodio se s tužilaštvom i uplatio u humanitarne svrhe 200.000 dinara, čime je odbačena krivična prijava koju je protiv njega podnela Agencija za borbu protiv korupcije, a za istu sumu, kako pišu "Večernje… »

Fatos Bitići: Dokazi protiv Gurija postoje dugo

B92 11.01.2016
"Vladimir Vukčević je 2008. rekao vlastima SAD kako je njegova kancelarija uverena da je Goran Radosavljević Guri znao, ili odobrio ubistvo braće Bitići". Ovo je za Danas rekao Fatos Bitići, brat ubijene braće Bitići, zločina koji nije razrešen… »

Rusija i Srbija: Podrška verbalna, a gde su ulaganja?

Slobodna Evropa 11.01.2016
U Beogradu se održava dvodnevno zasedanje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekononomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije kojim predsedavaju Dmitrij Rogozin, potpredsednik ruske Vlade i Ivica Dačić, šef diplomatije i potpredsednik Vlade… »

Pantić: Moja obaveza bila da ministru prenesem informaciju

RTS 11.01.2016
Nemanja Pantić iz Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a obelodanio je večeras da je lično ministru Nebojši Stefanoviću preneo informaciju da će predstavnik jednog novinarskog udruženja izaći i javno saopštiti da je jedna novinarka bila… »

Rajner: Skupština 20, a vlada možda 22. januara

Dnevnik 11.01.2016
ZAGREB: Hrvatska bi mogla dobiti vladu 22. januara, najavio je predsednik parlamenta Željko Rajner, navodeći da će prva sednica Sabora biti održana dva dana ranije, 20. januara. "Na sednici će biti usaglašavanje saborskih odbora, vlada će isto biti… »

Krasnići: Popis stanovništva na severu Kosova 2016.

Novi magazin 11.01.2016
Popis stanovništva i poljoprivrede u četiri opštine na severu Kosova biće sproveden ove godine, najavio je danas direktor Agencije za statistiku Kosova Isa Krasnići. On je rekao da će popis u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i… »

Podrška Predsedavajućeg Eu: Holandija će pomoći Srbiji u segmentu vladavine prava

Kurir 11.01.2016
Ambasador Holandije u Srbiji Herit Kornelis van den Dol izjavio je da je njegova zemlja spremna da pomogne Srbiji u segmentu vladavine prava, jednom od tri stuba pristupa proširenju EU. BEOGRAD -Holandski ambasador je rekao da je, uprkos budžetskim… »

EANA osudila poljski zakon o medijima

Akter 11.01.2016
Sloboda izražavanja i nezavisni mediji su dva osnova zahteva održive demokratije i dužnost je svih demokratskih snaga da brane te principe navodi se u zvaničnoj reakciji EANA. Odbor Evropskog saveza novinskih agencija (EANA) saopštio je danas da se… »

Svrljig bez vode za piće, kriv sneg koji se topi

B92 11.01.2016
Svrljig -- Zbog zamućenja u svrljiškom vodovodu, izazvanog naglim otapanjem snega, voda u Svrljigu nije za piće već samo za tehničku upotrebu. To je saopštilo Javno-komunalno stambeno preduzeće Svrljig. Meštani Svrljiga su obavešteni o… »