Arhiva vesti 23.02.2016

"Vrh BIA svojevremeno štitio Karadžića"

B92 23.02.2016
Beograd -- Istražitelji BIA su identifikovali Radovana Karadžića još ranije, ali ga je vrh BIA štitio i on je uhapšen tek kada je došlo do smene rukovodstva. To je izjavio britanski novinar Džulijan Borger u intervjuu televiziji N1. Borger… »

"Plan B" iz Vašingtona - podela Sirije?

Vesti online 23.02.2016
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da će možda biti teško zadržati Siriju kao celinu, ukoliko se dugo bude čekalo na okončanje borbi. - Može se ispostaviti kao kasno da se sačuva Sirija kao celina ukoliko budemo dugo čekali - rekao… »

Jašin: Kadirov stoji iza ubistva Njemcova

Akter 23.02.2016
Ruski opozicioni aktivista Ilja Jašin optužio je danas čečenskog lidera Ramzana Kadirova da stoji iza ubistva lidera ruske opozicije Borisa Njemcova, koji je smrtno upucan 27. februara prošle godine ispred Kremlja. Jašin, istaknuti član Partije za… »

Italijanska mornarica spasila više od 700 ljudi

Al Jazeera 23.02.2016
Migranti i izbjeglice su spašeni u moru između Tunisa i Sicilije sa šest čamaca koji su se punili vodom, pronađena četiri tijela. Italijanska mornarica spasila je u utorak više od 700 izbjeglica i migranata sa šest čamaca koji su se punili vodom… »

Mojsilović: Pomogao sam Spartaku i Radu, pomoći ću i Jagodini da opstane

Sportski žurnal 23.02.2016
Novi trener Jagodine Stevan Mojsilović ocenio je da ekipi predstoji ozbiljna borba za opstanak, ali da je uveren da će na kraju uspešno završiti misiju. - Prošle godine pomogao sam Spartaku, pre toga Radu, uveren sam da ću pomoći i Jagodini da… »

Vikiliks: NSA priskuškivala Ban Ki Muna

Slobodna Evropa 23.02.2016
Agenti američke Agencije za nacionalnu bezbjednost /NSA/ prisluškivali su telefonske razgovore između njemačkog kancelara Angele Merkel i generalnog sekretara UN Ban Ki Muna 2008. godine, piše internet stranica "Vikiliks". Tokom razgovora, generalni… »

Kupci se najviše žale na kvalitet obuće

Nova ekonomija 23.02.2016
Cipele su lošeg kvaliteta U Nacionalnom registru potrošačkih prigovora u 2015. godini zabeleženo je 13.934 žalbi potrošača koji su se najviše žalili na kvalitet obuće, saopšteno je danas na konfenciji za novinare u Pokretu za zaštitu… »

Grčka protestuje jer nije pozvana na konferenciju

B92 23.02.2016
Beč -- Grčka je zvanično uložila diplomatski protest zato što nije pozvana na konferenciju o balkanskoj ruti, koja se sutra održava u Beču. Kroz ovaj jednostrani i ne baš prijateljski korak prema našoj zemlji postoji pokušaj da se donesu odluke… »

Šešelj: Rušim SNS napadima na Nikolića!

Pravda 23.02.2016
Najslabija karika u lancu naprednjačke vlasti je Tomislav Nikolić i da bi se ta vlast ruinirala, njega najviše treba napadati, izjavio je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. „Najviše njega napadam, on se namestio nekim stvarima… »

Srpske tekstilne firme propadaju zbog uvoza i crnog tržišta

Nova ekonomija 23.02.2016
Dok uvozimo tekstil iz inostranstva naše firme propadaju Srpski tekstilci vode sve težu borbu sa nelojalnom konkurencijom sa istoka, crnim tržištem, ali i velikim poreskim opterećenjem. Prošle godine su proizveli za četvrtinu više robe, a izvezli… »