Arhiva vesti 23.02.2016

MUP kažnjava ’večite’ i OFK zbog pirotehnike

B92 23.02.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova podneće zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv Crvene zvezde, OFK Beograda i Partizana. U saopštenju se navodi da će postupak biti pokrenut i protiv odgovornih lica u tim klubovima zbog prekršaja iz… »

'Srbijagas' odsad pod strogim merama štednje

Nova ekonomija 23.02.2016
Srbijagas u plusu jer je država preuzela njegov dug Novosadski gasni gigant i 2016. godinu mogao bi da završi u plusu, ukoliko se bude rukovodio planom. Nadzorni odbor "Srbijagasa" usvojio je Program poslovanja preduzeća za 2016. godinu, koji će biti… »

SAD i RUS: Asadu i opoziciji rok do petka u podne

B92 23.02.2016
Bejrut -- SAD i Rusija saopštile su da prekid vatre u Siriji, koji stupa na snagu u subotu, još treba da potvrde sirijske vlasti i opozicija. Primirje isključuje džihadiste iz Islamske države, dok sukobi i dalje traju kod Alepa. Zaraćene strane… »

Vozači, Oprez: Kolovozi mokri zbog kiše, prilagodite brzinu

Kurir 23.02.2016
Auto-moto savez Srbije (AMSS) savetovao je danas oprez u vožnji zbog najavljene kiše i česte promene vremena, kao i strogo poštovanje saobraćajnih propisa, pogotovo na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura. Poslednjih dana… »

Exit organizuje žurku "Magic People - EXIT People"

MTV Srbija 23.02.2016
Exit ove subote poklanja žurku fanovima Najboljeg evropskog festivala. Povodom osvajanja nove titule Najboljeg evropskog festivala za 2016. godinu, EXIT organizuje veliku žurku pod nazivom "Magic People - EXIT People"! Proslava novog priznanja održaće… »

Lobi zakočio kontrolu hrane

Večernje novosti 23.02.2016
Poslednja nezavisna ispitivanja ispravnosti i kvaliteta namirnica urađena pre šest godina. Pritisak loših proizvođača zaustavio analize, kažu potrošači. NEZAVISNA ispitivanja i ocenjivanja ispravnosti i kvaliteta namirnica urađena su poslednji… »

Fotografija Ivane Pejak u finalu svetskog takmičenja

RTV 23.02.2016
BEOGRAD - Fotografija "Autoportret" mlade novosađanke Ivane Pejak ušla je u finalni izbor u kategoriji "Youth Portrait" prestižnog svetskog takmičenja u oblasti fotografije, "Sony World Photography Awards 2016". Pejak (19) živi u Novom Sadu gde… »

Poslednje delo Umberta Eka izlazi u petak

Večernje novosti 22.02.2016
Poslednja knjiga velikog italijanskog književnika, preminulog u Milanu u 85. godine, biće izdata u petak. RIM - Poslednja knjiga velikog italijanskog književnika Umberta Eka, preminulog u petak u Milanu u 85. godine, biće izdata u petak, saopštila je… »

Jedan pravac, a karta u sto cena

Večernje novosti 23.02.2016
Domaći autobuski prevoznici imaju različite računice u formiranju cenovnika svojih usluga. Putovanje od Novog Sada do Beograda košta od 310 do 710 dinara, zavisno od prevoznika. PUTNICI koji na međugradskim linijama često koriste određene vrste… »

Obama: Neću Gvantanamo ostaviti svom nasledniku

Akter 23.02.2016
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da ne želi da ostavi zatvor Gvantanamo svom nasledniku. Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da ne želi da ostavi zatvor Gvantanamo svom nasledniku i ocenio da pritvorski centar u Gvantanamo beju… »