Izvor: Akter arhiva vesti 07.03.2016

Šalteri u PIO Fondu su prošlost

Akter 07.03.2016
Od 15. marta svi poslodavci moći će na sajtu PIO fonda da popune i predaju elektronski obrazac M4, s podacima o zaradama i stažu zaposlenih u prethodnoj godini. "Zašto se čekalo ovako dugo, ja zaista ne znam, ali važno je da su šalteri u PIO Fondu… »

Okončana talačka situacija u Sidneju

Akter 07.03.2016
U zapadnom delu Sidneja je jutros okončana sedmočasovna talačka situacija tokom koje je došlo do pucnjave, a policajci su ubili napadača i oslobodili troje talaca, javljaju lokalni mediji. Incident se dogodio kad je muškarac naoružan automatskim… »

Srbija ekonomski lider u regionu

Akter 07.03.2016
Srbija ima najveći potencijal da bude ekonomski lider regionu i sve zemlje Zapadnog Balkana bi od toga imale koristi, izjavio je danas predsednik Privredne komore Makedonije Branko AzeskiSrbija ima najveći potencijal da bude ekonomski lider regionu i… »

U JBS upisano 7.000.095 birača

Akter 07.03.2016
U Jedinstveni birački spisak (JBS) upisano je 7.000.095 birača, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Iz tog ministarstva napominju da pripadnici nacionalnih manjina imaju pravo da se u JBS upišu prvo na ćiriličnom… »

U Prijepolju oko 2.000 domaćinstava bez struje

Akter 07.03.2016
Usled obilnih snežnih padavina koje su tokom noći pale na teritoriji ove opštine, u prekidu je saobraćaj na državnom putu koji preko Jabuke vodi do granice sa Crnom Gorom, a oko dve hiljade seoskih domaćinstava je bez struje. „Zbog drveća koje je… »

Najteže u Lučanima, padavine se premeštaju ka jugu

Akter 07.03.2016
Direktor preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je večeras da je zbog poplava trenutno najteža situacija u Lučanima, gde je nivo Bjelice viši u odnosu na maj 2014. godine, i voda ne može da se ulije u Zapadnu Moravu čiji je nivo takođe… »

Nema opasnog zračenja

Akter 07.03.2016
Ministarstvo odbrane odbacilo je danas kao netačne informacije u vezi sa navodnim „opasnim zračenjem“ bombardovane zgrade Generalštaba u Beogradu i ističe da je merenjem utvrđeno da je merenje pokazalo da je zabeležen tzv. prirodni fon… »

Investicije ključne za veći privredni rast

Akter 07.03.2016
Veliki izazov, predstavljaće i dosledan završetak procesa privatizacije u predviđenom roku, do polovine 2016. godine. Fiskalni savet je objavio da su najveći strukturni problemi srpske ekonomije nedovoljan privredni rast, preveliki fiskalni deficit uz… »

Zukorlić zamrzao funkciju muftije radi politike

Akter 07.03.2016
Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice na izborima 24. aprila, objavio je portal Sandžakpreš, inače, blizak Islamskoj zajednici u Srbiji. Prethodno je, kako se navodi, Mešihat te verske zajednice… »

Sutra obilna kiša na jugu i jugoistoku Srbije

Akter 07.03.2016
Republički hidrometeorolški zavod izdao je danas upozorenje da se u južnim i istočnim krajevima očekuje obilna kiša, od 20 do 40 l/m2, a na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i više. Za sutra se najavljuje na istoku oblačno jutro sa ponegde slabom… »