Izvor: Akter arhiva vesti 07.03.2016

U Kosovskoj Mitrovici povređen i opljačkan Srbin

Akter 07.03.2016
Jedan muškarac srpske nacionalnosti povređen je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je nepoznati napadač ušao u radnju u Kolašinskoj ulici i opljačkao ga. Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da se… »

Dačić: Listu predajemo najverovatnije večeras

Akter 07.03.2016
Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je da će koalicija okupljena oko te stranke listu za predstojeće izbore predati najverovatnije večeras, kao i da će iz ranije najavljenog naziva biti uklonjeno ime Zelenih Srbije. Dačić je novinarima u sedištu… »

Verbić: Povećanje moglo da bude i veće

Akter 07.03.2016
Srđan Verbić izjavio je danas da su povećanje plata u javnom sektoru najviše osetili prosvetari, ali i da to povećanje od četiri odsto jeste malo. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da su povećanje plata… »

Proglašena lista Za pravednu Srbiju - DS

Akter 07.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je drugu listu za predstojeće parlammnet izbore - listu Za pravednu Srbiju - Demokratska srtanka (Nova, DS HV, Z ZS)" Na listi je 246 kandidata za buduće poslanike republičkog parlamenta, a prvi na listi je lider… »

Ljajić u Novom Pazaru, poplave odnele mostove

Akter 07.03.2016
Potpredsednik vlade i ministar za telekomunikacije Rasim LJajić stigao je Novi Pazar i obelazi delove grada koji su poplavljeni usled obilnih padavina. Potpredsednik vlade Rasim Ljajić, koji je doputovao danas u Novi Pazar i obišao poplavljena… »

Bez rodne ravnopravnosti nema socijalne pravde

Akter 07.03.2016
Zaštitnik građana Saša Janković čestitao je danas ženama u Srbiji 8. mart, Međunarodni dan žena, ističući da nezaposlenost, siromaštvo, konflikti i krize pogađaju žene teže nego muškarce, a da je upravo učešće žena, i još više… »

Odbrana kod kule Nebojša, u Sopotu i Mladenovcu

Akter 07.03.2016
Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojša i na rekama Kubušnica, Jasenica i Veliki Lug u opštinama Mladenovac i Sopot, rekao je direktor Beogradvoda Vladimir Batalović. "To ne znači da došlo do izlivanja, samo je stepen… »

Severna Koreja preti Vašingtonu

Akter 07.03.2016
Severna Koreja zapretila je "preventivnim nuklearnim udarom pravde" protiv Južne Koreje i SAD, ukoliko te dve zemlje sprovedu za danas planirane zajedničke vojne vežbe. Ovo je javila agencija Frans pres, pozivajući se na saopštenje Vrhovne komande… »

Migranti seli na prugu kod Idomenija

Akter 07.03.2016
Na desetine izbeglica selo je danas na železničku prugu kod kampa u Idomeniju na grčko-makedonskoj granici apelujući na evropske lidere da na samitu u Briselu donesu odluku o otvaranju granica. Današnji protest je bio više simboličkog karaktera… »

Nikolić sa Burkhardom i Ikonomidisom

Akter 07.03.2016
Državni sekretar MUP-a Srbije Aleksandar Nikolić sastao se danas sa šefom Misije OEBS Peterom Burkhardom i ambasadorom Grčke Konstantinosom Ikonomidisom, sa kojim je dogovorio češće sastanke, na kojima bi razmenjivali aktuelne informacije o… »