Izvor: Akter arhiva vesti 07.03.2016

Carinici zaplenili drogu i cigarete

Akter 07.03.2016
Carinici su tokom vikenda sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja i zaplenili cigarete, nekoliko stotina ramova za naočare i manju količinu droge, saopštila je danas Uprava carina. Dva sata iza ponoći, 6. marta 2016. godine, na graničnom prelazu… »

Vulin: Migrantsku krizu rešavati samo zajednički

Akter 07.03.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da sve zemlje na migrantskoj ruti moraju da budu uključene u rešavanje roblema, jer samo zajedno možemo da ga rešimo. Vulin je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da će ove sedmice Srbija biti… »

Sutra ipak bez isključenja struje u Obrenovcu

Akter 07.03.2016
Javno preduzeće Elektromreža Srbije saopštilo je da sutra neće biti najavljenog isključenja električne energije u Obrenovcu i okolini. Kako je Elektromreža Srbije ranije najavila, zbog radova na izgradnji autoputa E 763 Beograd - Južni Jadran… »

Đilas: Kraj glasinama, sad da pobedimo

Akter 07.03.2016
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Dragan Đilas rekao je da je generalni sekretar FIBA Patrik Baumaan stavio tačku da spekulacije o oduzimanju kvalifikacionog turnira u Beogradu i da je sada na srpskom timu da pobedi i ode na Olimpijske igre… »

Usvajanje GUP I PGR otvaraju vrata investicijama

Akter 07.03.2016
Usvajanjem Generalnog uranističkog plana (GUP) i Plana generalne regulacije otvaraju se vrata za investicije u svim oblastima, izjavio je danas glavni gradski urbanista Milutin Folić. Dva najvažnija planska dokumenta su tema današnje Skupštine… »

Tramp narušava odnose Meksika i SAD

Akter 07.03.2016
Meksički predsednik Enrike Pena Nijeto upozorio je danas da zapaljiva retorika pretendenta na republičku nominaciju za predsedničke izbore u SAD Donalda Trampa narušava odnose između dva suseda. "Osuđujem takve izjave. Mislim da narušavaju odnose… »

Vlada će pomoći ugroženim područjima

Akter 07.03.2016
Ministar pravde Nikola Selaković obišao je danas poplavljene delove opštine Arilje i poručio da će Vlada Srbije pomći ugroženom stanovništvu, ali i primetio da trenutna situacija ohrabruje u odnosu na proteklu noć i jutro. On je rekao da je reka… »

Izbeglice sa strepnjom čekaju odluku sa samita

Akter 07.03.2016
Izbeglice u grčkom mestu Idomeni koje čekaju da pređu granicu sa Makedonijom sa nestrpljenjem čekaju vesti sa samita EU i Turske u Briselu koji će odrediti njihovu sudbinu. Do prenatrpanog izbegličkog kampa nedaleko od Idomenija nadomak… »

BiH se priprema za priliv migranata

Akter 07.03.2016
Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas na Kipru da se njegova zemlja priprema za suočavanje sa prilivom migranata koji pokušavaju da se domognu severne Evrope, u slučaju da se njihova glavna balkanska ruta pomeri… »

Poplave prete i Novom Pazaru

Akter 07.03.2016
Izlivanje reka preti i na teritoriji grada Novog Pazara na više mesta, a trenutno su najugroženija mesta oko reke Jošanice, gde voda ugrožava i jedan od montažnih mostova, izjavio je za Tanjug pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović. Voda se… »