Izvor: Akter arhiva vesti 07.03.2016

Turska spremna da sarađuje s EU, ali i da uđe u EU

Akter 07.03.2016
Turska je spremna da sarađuje sa Evropskom unijom u rešavanju izbegličke krize, a spremna je i da postane članica EU, poručio je danas turski premijer Ahmet Davutoglu uoči početka samita EU i Turske u Briselu. On je rekao da ovaj samit sam po sebi… »

Tri milijarde evra i ukidanje viza

Akter 07.03.2016
Na samitu EU Ahmet Davutoglu ponudio je "nove ideje" koje prevazilaze ono na šta se Ankara ranije obavezala kada je reč o obuzdavanju priliva migranata u Evropu. Samit Evropske unije i Turske koji je u toku u Briselu, produžen je pošto je turski… »

DS: Zašto gradonačelnik BG nije podneo ostavku?

Akter 07.03.2016
Šef odbornika Demokratske stranke u Skupštini grada Balša Božović izjavio je da su u 17 beogradskih opština raspisani izbori, ali da se još ne zna zbog čega gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije podneo ostavku. "Nemamo izbore u glavnom gradu… »

Skotland jard upozorava na napade IS

Akter 07.03.2016
Šef antitetorističkog odeljenja Skotland jarda Mark Rouli upozorio je danas da Islamska država ima ambicije da izvede "ogromne i spektakularne napade" Prema njegovim rečima, dok je IS nekad primarno napadala vojne i policijske mete, njihovi ciljevi… »

Dačić: Do kraja sedmice rezultati Radne grupe

Akter 07.03.2016
Radna grupa koja ispituje okolnosti pogibije dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji bi do kraja sedmice trebalo da prezentuju Kolegijumu Ministarstva spoljnih poslova nalaze do kojih su došli, izjavio je danas minstar spoljnih poslova Ivica Dačić… »

Đorđević zahvalio Rusiji na podršci

Akter 07.03.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom iskazao zahvalnost ruskoj strani zbog snažne podrške našim spoljno-političkim prioritetima. Kako je saopšteno iz tog resora… »

Dačić: Listu predajemo najverovatnije večeras

Akter 07.03.2016
Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je da će koalicija okupljena oko te stranke listu za predstojeće izbore predati najverovatnije večeras, kao i da će iz ranije najavljenog naziva biti uklonjeno ime Zelenih Srbije. Dačić je novinarima u sedištu… »

Goranci sa listom Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje

Akter 07.03.2016
Građanska inicijativa Goranaca, kao jedina politička i nacionalna organizacija Goranaca u Srbiji, na izborima na svim nivoima nastupa sa listom "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje," saopštila je Građanska inicijativa Goranaca (GIG). "Aleksandar… »

Makedonija uvela nova ograničenja za izbeglice

Akter 07.03.2016
Makedonske vlasti uvele su dodatna ograničenja za izbeglice koje žele da pređu grčko-makedonsku granicu, pa sada puštaju samo one iz gradova koji su zahvaćeni ratom. Najmanje 25 izbeglica utopilo se kod obale Turske, pokušavajući da se domognu… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

Akter 07.03.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da borba za jednaka prava žena predugo traje i, čestitajući sugrađankama praznik, poželela da od ovog 8. marta više ne moraju da podsećaju društvo da žele ekonomsku i političku… »