Izvor: Akter arhiva vesti 07.03.2016

Povećan vodostaj reka na Kosovu

Akter 07.03.2016
Na severu Kosova kiša koja pada i povećan vodostaj reka za sada nisu izazvali veće poplave i oštećenja ali ako se nevreme i kiša nastave moglo bi da dođe do izlivanja reka. Na Kosovu danas je najkritičnije bilo u Peći gde zbog obilnih padavina… »

Joksimović sa Koronakisom o Srbiji u EU

Akter 07.03.2016
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa osnivačem i direktorom magazina „Nova Evropa“ Basilom Koronakisom o procesu pristupanja Srbije EU. Kako je saopšteno iz tog resora, Joksimović je istakla da… »

Kvalifikacioni turnir za Rio sigurno u Beogradu

Akter 07.03.2016
Olimpijski kvalifikacioni turnir održaće se u Beogradu, u KOMBANK Areni od 4. do 9. jula, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS). Kako se navodi na sajtu Saveza, to je danas u Ženevi potvrdio generalni sekretar FIBA Patrik Bauman u razgovoru sa… »

CIRSD predstavio knjigu Dejvida Lemptona

Akter 07.03.2016
CIRSD je predstavio je večeras u Beogradu knjigu američkog stručnjaka za Kinu Dejvida Lemptona "Slediti lidera - rukovođenje Kinom od Deng Sjaopinga do Si Đinpinga" Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) predstavio je večeras u… »

Poplavljene pojedine ulice u Gračanici i Ugljaru

Akter 07.03.2016
Kiša koja je padala tokom dana izazvala je poplave i izlivanje kanalizacije u pojedinim sredinama na teritoriji opštine Gračanica na centralnom Kosovu. Među ugroženima su su predškolska ustanova Đurđevak i domaćinstva u ulici Devet Jugovića u… »

BMW lansirao automobil budućnosti

Akter 07.03.2016
Nemačka automobilska kompanija BMW je posebnom manifestacijom u Minhenu danas obeležila 100. rođendan, čime je počela slavljenička godina za ovu kompaniju. Na konferenciji za novinare, koja je prethodila proslavi, BMW je predstavio futuristički… »

Poplave i na Kosovu

Akter 07.03.2016
Kiše koje padaju izazvale su poplave u Peći na Kosovu i Metohiji, pa škole u ovom gradu danas nisu radile. U Peći je potopljen glavni gradski trg a kritične tačke su na još nekoliko lokacija u gradu zbog velikih količina kiše koja pada, prenose… »

Loš ekonomski položaj žena

Akter 07.03.2016
Ekonomska neravnopravnost žena se, uprkos značajnom poboljšanju njihovog položaja, još uvek se nalazi u samom korenu svih drugih oblika kršenja prava žena, ističe se u saopštenju pokrajinskog Ombudsmana povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena… »

O pravima zaposlenih na narednoj sednici Odbora

Akter 07.03.2016
Sindikat obrazovanja Srbije, koji je u petak razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštio je da će na sledećoj sednici Republičkog odbora odlučiti o vrsti aktivnosti i borbe za prava zaposlenih. Kako je navedeno, na tom sastanku sa… »

Sanja Vučić ZAA predstavnik Srbije na Evroviziji

Akter 07.03.2016
Predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije biće Sanja Vučić "ZAA", rečeno je danas na koferenciji za medije u RTS-u. Sanja Vučić će se na 61. Pesmi Evrovizije, koja se ove godine održava u Švedskoj, predstaviti kompozicijom "Goodbye" Ivane Peters… »