Izvor: N1 Info arhiva vesti 13.04.2016

Smenjena direktora Visoke poslovne škole u Novom Sadu

N1 Info 13.04.2016
Vojvođanska vlada smenila je direktorku Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Dragicu Tomić zbog, kako se navodi u obrazloženju, "dela koje je čine nedostojnom dužnosti". Kako se navodi u saopštenju, Pokrajinska vlada kao osnivač… »

Hoking i Zakerberg u projektu traganja za životom u svemiru

N1 Info 13.04.2016
Čuveni fizičar Stiven Hoking i osnivač Facebooka mark Zakerberg dali su podršku jednom internet investitoru koji želi da razvija futuristički plan traganja za životom u svemiru. Juri Milner najavio je projekat vredan 100 miliona dolara čiji je… »

Amazon napravio dosad najmanji i najlakši Kindle

N1 Info 13.04.2016
Kompanija Amazon pušta u prodaju najnoviji model čitača elektronskih knjiga Kindle, dosad najmanji i najlakši, ali, sa cenom od 290 dolara, i najskuplji. Amazon računa da će elegantni oblik i zaštitni pokrivač koji je istovremeno i baterija na… »

Putin: Rusija na prvom mestu po broju lansiranja u svemir

N1 Info 13.04.2016
Rusija je zadržala vodeću poziciju u svemirskoj industriji, na prvom je mestu po broju lansiranja u svemir i radi na novim proizvodima visoke tehnologije u toj oblasti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom obeležavanja Dana kosmonautike… »

I Orban se uključio u predizbornu kampanju u Srbiji

N1 Info 13.04.2016
Premijer Mađarske Viktor Orban uključio se danas u izbornu kampanju u Srbiji. On je u Subotici prisustvovao otvaranju pogona za proizvodnju staklene vune kompanije Masterplast i istakao da zna da se u Srbiji vodi kampanja i da ne želi da se meša u… »

Kazna za novinarku RTV-a pritisak ili autocenzura?

N1 Info 13.04.2016
Novinarka i urednica RTV Vojvodina Svetlana Božić Krainčanić kažnjena je na ličnu odluku generalnog direktora, jer je premijeru postavila pitanje u ime nevladine organizacije koja za to nije imala priliku. Time je, navodi se u rešenju o suspenziji… »

Proglašene još dve izborne liste, ukupno 21

N1 Info 13.04.2016
Republička izborna komisija proglasila je u utorak uveče izbornu listu "U inat-Složno za Srbiju-Narodni savez" i listu Zelene stranke. Lista Zelena stranka dobila je položaj stranke nacionalne manjine, što joj omogućava da uđe u parlament i ako… »

EU finansirala izgradnju stanova za izbeglice u Šapcu

N1 Info 13.04.2016
Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uručili su izbegličkim, interno raseljenim i povratničkim porodicama ključeve od stanova u zgradi za socijalno stanovanje u Šapcu, čiju je izgradnju… »

Dveri: Zašto se Aleksandar Vučić plaši duela sa nama?

N1 Info 13.04.2016
Ni posle mesec dana od prvog poziva Dveri, Aleksandar Vučić i SNS još uvek nisu odgovorili na predlog da se organizuje zajednički okrugli sto svih učesnika na izborima o ravnopravnom medijskom tretmanu svih izbornih listi, saopštilo je Srpski pokret… »

Joksimović: Hrvatska će konstantno biti kamen spoticanja

N1 Info 13.04.2016
Hrvatska koristi ucenjivački potencijal, ali nema tu vrstu snage i moći da zaustavlja Srbiju na evropskom putu, mada mislim da će konstantno biti kamen spoticanja, izjavila je Aleksandra Joksimović iz Centra za spoljnu politiku. U odnosima sa… »