Hronika arhiva vesti 21.05.2016

50 Dana horora u borči: Samo još pas nije ubica!

Kurir 21.05.2016
Teorije o ubistvu pevačice su brojne, a ubica je još na slobodi. Od naše porodice napravili su sataniste i ubice. O Jeleni su se odmah pojavile informacije da je imala švalera i ja sam tome hteo da stanem na put. Ona je pre svega bila majka i žena, a… »

Novi Bečej: Dečak povređen na pruzi

Blic 21.05.2016
Na pruzi između Novog Bečeja i Kumana, vozilo koje služi za prevoz pružnih radnika, udarilo je desetogodišnjeg dečaka koji je prelazio prugu. On je odmah prevezen u Urgentni centar Opšte bolnice u Zrenjaninu. Konstatovane su mu teške telesne… »

Hrvatska: Poginuli austrijski motociklista i 86-godišnja žena u "renou"

Blic 20.05.2016
U dve saobraćajne nesreće na putevima Primorsko-goranske županije u Hrvatskoj danas su poginule dve osobe - austrijski motociklista i 86-godišnja žena koja je vozila "reno četiri". Policija ove županije je saopštila da je 62-godišnji austrijski… »

Sedam osoba na Kosovu osuđeno zbog veza sa džihadistima

Večernje novosti 20.05.2016
Kosovski sud osudio je danas sedam osoba, uključujući jednog imama, na zatvorske kazne od tri do deset godina zbog učešća u borbi na strani džihadista Islamske države u Siriji. Kosovski sud osudio je danas sedam osoba, uključujući jednog imama… »

Haški tužioci prvi put traže prekid!

Večernje novosti 20.05.2016
Bivši predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić mogao bi da ostane neosuđen. Ne žele da premine tokom procesa, kažu naši izvori. GORAN Hadžić, bivši predsednik Republike Srpske Krajine, prvi je optuženi pred Haškim tribunalom za kog je… »

Kosovski Albanac optužen zbog dilovanja droge u Švajcarskoj

Blic 20.05.2016
Specijalni tužilac samoproglašenog Kosova danas je podigao optužnicu protiv kosovskog Albanca G.R. za krivično delo organizovanog kriminala, saopštilo je prištinsko tužilaštvo. Prema navodima optužnice, G.R. je organizator i vođa organizovane… »

Napadač iz Užica u bekstvu: Ranjeni mladić neće da kaže ko je pucao u njega

Blic 20.05.2016
Nenad S. (19), koji je u utorak teško ranjen u užičkom naselju Krčagovo, rekao je policajcima da ne zna ko je pucao u njega, saznaje „Blic“. Napadač maskiran kapuljačom, koji je u ovog mladića ispalio dva hica, od kojih mu je jedan prošao kroz… »

Frenki se krije iza bebisiterke: Simatović odbija da svedoči o ubistvu Ćuruvije

Blic 20.05.2016
Franko Simatović Frenki (65) uporno izbegava da svedoči na suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije, a poslednji put je poziv odbila bebisiterka njegovih unuka. Simatović, nekadašnji zamenik šefa Državne bezbednosti i osnivač „crvenih beretki“, dao… »

Zatvor: Imam sa Kosova osuđen na 10 godina zbog regrutovanja za is

Blic 20.05.2016
Sud na Kosovu osudio je danas jednog imama i šestoricu njegovih saradnika na do deset godina zatvora zbog regrutovanja boraca za Islamsku državu ili zbog toga što su se priključili toj grupi u Siriji od 2012. do 2014. godine. Hard-line imam suspected… »

Pokradena bronza sa spomenika

Večernje novosti 20.05.2016
Nepoznate osobe su sa više od 30 nadgrobnih spomenika ukrale bronzane i mesingane delove na grobljima u selima Trnava i Atenica kod Čačka. NEPOZNATE osobe su sa više od 30 nadgrobnih spomenika ukrale bronzane i mesingane delove na grobljima u selima… »