Arhiva vesti 26.05.2016

Verski analitičari: Opasno uplitanje Kavazovića u politiku

Blic 26.05.2016
Reis Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović nalazi se pod direktnim političkim uticajem radikalnog krila SDA, tvrde verski analitičari. Komentarišući sve učestalije skandalozne istupe bošnjačkog verskog lidera, čija je kulminacija nastala… »

Samir: Platio bih, kome god, samo da igram za Hrvatsku

RTS 26.05.2016
Naturalizovani hrvatski fudbaler iz Brazila, Samir, izjavio je da bi platio 500.000 evra ukoliko bi ga selektor reprezentacije Hrvatske Ante Čačić uvrstio na spisak za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Samir je dobijao poziv u reprezentaciju dok je… »

"Nisam htela": Slovačka manekenka pucala u glavu dečku milioneru

Blic 26.05.2016
Nakon što je sa dva hica u glavu i jednim u rame ubila svog dečka, Endrua Buša, sada bivšeg milionera, slovačka manekenka, Majika Kukucova (26) je na sudu izjavila: "Nisam želela da ga povredim". Millionaire Andrew Bush's ex Mayka Kukucova tells… »

Češka i dalje ostaje raj za pušače

Nova ekonomija 26.05.2016
Neuspeh da po ko zna koji put Poslanički dom češkog parlamenta pooštri zakon protiv pušača, zbog kojeg Češka u Evropi ima etiketu raja za pušače i pivopije, izazvao je danas razdor i uzajamne optužbe u koalicionoj vladi premijera Bohuslava… »

Mančester junajted i Real Madrid najvredniji klubovi

Beta 26.05.2016
Engleski Mančester junajted i španski Real Madrid najvredniji su fudbalski klubovi na svetu, saopštila je danas kompanija KPMG. Prema podacima te svetske konsultantske kuće, Junajted i Real vrede po 2,9 milijarde evra. Studija je pokazala da vrednost… »

Pojačano prisustvo Kfora oko Visokih Dečana zbog protesta

RTS 26.05.2016
U Dečanima je za podne zakazan protest Albanaca zbog potvrde kosovskog ustavnog suda da 24 hektara zemljišta pripada manastiru Visoki Dečani. Oranizatori protesta su najavili da će on biti miran, ali iskustvo na Kosovu uči da svako okupljanje… »

Uskoro finansiranje i trećeg pokušaja vantelesne oplodnje

Blic 26.05.2016
- Država bi uskoro mogla da finansira i treći pokušaj vantelesne oplodnje, nakon što je Republički zavod za zdravstveno osiguranje doneo pravilnik kojim se reguliše treći pokušaj vantlesne oplodnje - izjavila je danas vršilac dužnosti tog fonda… »

Karadžić privremeno na slobodi?

RTV 26.05.2016
BEOGRAD - Haški osuđenik Radovan Karadžić mogao bi privremeno biti pušten na slobodu kako bi posetio grob svog mlađeg brata Ivana i održao mu četerdesetodnevni pomen, potvrdio je za N1 Karadžićev advokat Goran Petronijević. Prema rečima… »

SPC traži Ministarstvo vera, sahranu Tesle...

Mondo 26.05.2016
Sveti arhijerejski Sabor SPC završio je višednevno redovno prolećno zasedanje. Evo koji su zaključci vrhovnog crkvenog tela: Na Saboru je konstatovano da je položaj Crkve na KiM i dalje izuzetno težak iako, kako se navodi, ima znakova nade i povoda… »

EU: Mađarska mora da prestane sa diskriminacijom romske dece

Blic 26.05.2016
Evropska unija uputila je upozorenje Mađarskoj zbog diskriminacije romske dece u obrazovnom sistemu te zemlje. Evropska komisija pokrenula je danas prekršajni postupak protiv Mađarske zbog prevelike zastupljenosti romske dece u školama za mentalno… »