Izvor: Politika arhiva vesti 31.05.2016

Sutra razgovori mandatara, do 16. juna zaokružen sistem vlasti

Politika 31.05.2016
Mandatar Aleksandar Vučić trebalo bi sutra da počne razgovore o budućoj vladi, sa svima, kako je rekao, koji to žele. To je prvi korak u procesu kojim će se, za oko dve sedmice, politički sistem Srbije vratiti u normalne tokove, novi poslanici u… »

Rusija i Japan: Pjongjang krši rezoluciju UN i provocira

Politika 31.05.2016
Iako je na kongresu u maju svetu poslala pomirljive poruke, Severna Koreja je pokušala da lansira još jednu raketu. Tek što je znatno ublaženom diplomatskom retorikom na kongresu vladajuće Radničke partije početkom maja nagovestila da će svet… »

Nagrađen policajac koji je spasao dvojicu mladića

Politika 31.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio Žarka Stojkovića, policajca Policijske uprave u Nišu, za herojski čin kada je u noći između 25. i 26. maja spasao sigurne smrti dvojicu mladića iz zapaljenog automobila… »

Hag odbio puštanje Karadžića na privremenu slobodu

Politika 31.05.2016
HAG, SARAJEVO – Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu, preneli su mediji u regionu. Teodor Meron… »

Svetski dan bez duvanskog dima

Politika 31.05.2016
Danas je Svetski dan bez duvanskog dima, koji sadrži oko sedam hiljada hemikalija, od kojih 250 štetnih po zdravlje i 70 kancerogenih, a svake godine više od pet miliona ljudi u svetu umire od posledica upotrebe duvana. Dr Ika Pešić iz Savetovališta… »

Večeras u Novom Sadu: Srbija – Izrael

Politika 31.05.2016
Pred našim najboljim fudbalerima novi prijateljski meč (20.15 č, RTS), trener Muslin veruje u novu pobedu.– Kolarov: „Uspešno se prilagođavamo novom sistemu igre”. Fudbalska reprezentacija Srbije trenuto zauzima 56. mesto na Fifinoj rang listi… »

Sad je red da Zagreb pozove Nikolića

Politika 31.05.2016
Još nije zakazan zvanični sastanak predstavnika dve države koji bi trebalo da dovede do rešenja spora o poglavlju 23, iako su proteklog vikenda Nikolić i Grabar Kitarović najavili njegovo skoro održavanje. Iako bi na su­tra­šnjoj sed­ni­ci… »

Štajnmajer: Neizvesno produženje sankcija EU protiv Rusije

Politika 31.05.2016
BERLIN – Nije tajna da su neke države članice Evropske unije skeptične u pogledu produženja sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize i neizvesno je da li će 28-člani blok odlučiti da te sankcije obnovi, izjavio je danas nemački ministar spoljnih… »

Danas kraj škole za osmake i maturante stručnih škola

Politika 31.05.2016
Za male maturante osnovnih škola i maturante srednjih stručnih škola, prema kalendaru obrazovno- vaspitnog rada, danas se završava školska godina. Maturanti gimnazija raspustili su se 24. maja, dok se školska godina za učenike od prvog do sedmog… »

Junker: Erdogan „dvaput da razmisli” o sporazumu sa EU

Politika 31.05.2016
PARIZ - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da „dvaput razmisli” pre nego što okrene leđa sporazumu sa Evropskom unijom o smanjenju priliva izbeglica. „Erdogan treba dvaput da… »