Izvor: Politika arhiva vesti 31.05.2016

Osnovan centar za pravosudna istraživanja CEPRIS

Politika 31.05.2016
Eminentni pravni stručnjaci - sudije, profesori pravnih fakulteta i advokati osnovali su, kako je saopšteno danas, Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS) koji je kao svoju misiju opredelio izučavanje i unapređenje pravosuđa u demokratskom… »

Besplatne članske karte najmlađim čitaocima

Politika 31.05.2016
Predstavnici Biblioteke grada Beograda i 17 predškolskih ustanova potpisali su u Starom dvoru sporazum o saradnji „Čitajte – od knjiga se lepše raste”, kojim je omogućeno da svako dete predškolskog uzrasta besplatno bude član Biblioteke grada… »

Prezaduženi, a na „Forbsovoj” listi

Politika 31.05.2016
Pozicija zna i da zavara, jer se kompanije mere po poslovnim prihodima, dok se dugovi ne uzimaju u obzir. Vlasnici deset najvećih srpskih preduzeća koji su se našli na ovogodišnjoj „Forbsovoj” listi proizveli su desetinu ukupnog srpskog bruto… »

Poljska ponovo pokreće proceduru za izručenje Polanskog

Politika 31.05.2016
Varšava – Poljska je ponovo pokrenula proceduru za izručenje nagrađivanog reditelja Romana Polanskog Sjedinjenim Američkim Državama, kako bi mu se sudilo po optužbama za silovanje maloletnice iz 1977. godine. Poljski ministar pravde Zbignjev… »

Tusk: Evropa bez granica je utopija

Politika 31.05.2016
Opsednuti idejom brze i potpune integracije, propustili smo da primetimo da obični ljudi, građani Evrope, ne dele naš evroentuzijazam, rekao je predsednik Evropskog saveta. LUKSEMBURG - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da oni… »

Srbija pobedila Izrael sa 3 : 1

Politika 31.05.2016
NOVI SAD – Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u Novom Sadu u prijateljskoj utakmici selekciju Izraela sa 3:1 (1:0) i tako posle tri godine uspela da veže tri pobede. Veoma ofanzivna taktika, koju je i večeras forsirao novi selektor… »

Benedikt: Raška među najuspešnijima u korišćenju novca

Politika 31.05.2016
RAŠKA - Zamenik šefa delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt posetio je Rašku i poručio da je to jedna od najuspešnijih opština u Srbiji u korišćenju evopskih sredstava, kao i da se tu uz pomoć EU realizuju kvalitetni projekti. Benedikt je posetio… »

General kome ni seks-skandal ni FBI nisu mogli ništa

Politika 31.05.2016
Dejvid Petreus može da razvija biznis, između ostalog i u Srbiji, jer je iz afere sa doturanjem poverljivih podataka ljubavnici izašao poprilično neoštećen. Četiri godine nakon što se saznalo da je državne tajne odao ženi sa kojom je imao… »

Kamen spoticanja u temelju Đinđićevog spomenika

Politika 31.05.2016
Kao i nedavno u slučaju Borislava Pekića, Demokratska stranka negoduje što je inicijativu za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću pokrenuo Aleksandar Vučić. Sasvim očekivano, posle prekjučerašnje najave mandatara za sastav nove vlade Aleksandra… »

Apelacioni sud potvrdio presudu kapetanu Sketinu

Politika 31.05.2016
FIRENCA - Apelacioni sud u Firenci potvrdio je presudu bivšem kapetanu potonulog broda Kosta Konkordija Frančesku Sketinu koji je prvobitno osuđen na 16 godina zatvora zbog njegove uloge u brodolomu 2012. u kome su život izgubile 32 osobe… »