Izvor: Politika arhiva vesti 31.05.2016

Šesta prodaja Barjaktareve kasarne

Politika 31.05.2016
Ni dve godine posle prve ponude, vojnički stan „Tanasko Rajić” u Čačku nema kupca, iako je cena snižena sa 10,43 na 6,67 miliona evra. Čačak – Republička direkcija za imovinu objavila je prodaju 14 kasarni i vojnih poseda koji nisu neophodni… »

Bodovi sa male mature ne važe za upis u muzičke i baletske škole

Politika 31.05.2016
– Ukupno 1.074 mesta za buduće muzičke izvođače, saradnike i dizajnere zvuka. – Generaciju prvog razreda u baletskim školama činiće 86 učenika. Bodovi sa završnog ispita nevažni su jedino za upis u srednje muzičke i baletske škole, zato… »

Cena trešanja od 150 do 280 dinara za kilogram

Politika 31.05.2016
Kilogram trešanja na Kvantaškoj pijaci u Beogradu je koštao 220 dinara, a u malim radnjama ovo voće se prodavalo i za 280 dinara. Cena je nešto viša u odnosu na prošlu nedelju kada se na istoj pijaci, na kojoj se snabdeva većina preprodavaca… »

Arapi kupili vlasinske hotele za milion evra

Politika 31.05.2016
Leskovac – Hotelsko-ugostiteljsko preduzeće „Evropa” iz Surdulice, u čijem sastavu su hoteli „Srbija” u Surdulici, „Vlasina” i „Jezero” na obalama Vlasinskog jezera i „Vilin lug” u Crnoj Travi, prodato je 27. maja na aukciji Aliju… »

Oslobađajuća presuda za bivšeg gradonačelnika

Politika 31.05.2016
Ljubiša Simović, nekadašnji gradonačelnik Kraljeva, prvostepenom presudom Višeg suda u Kraljevu oslobođen je optužbe za zloupotrebu službenog položaja. Kraljevo – Prvostepena i nepravosnažna oslobađajuća presuda Višeg suda u Kraljevu, u… »

Adel održala bukvicu ženi na koncertu

Politika 31.05.2016
Popularna britanska pevačica Adel, koja je uveliko na turneji, održala je bukvicu jednoj ženi na koncertu koji je održala u Veroni. Između dve pesme Adel je odlučila da skrene pažnju ženi koja je došla da je sluša, što izgleda nije činila jer… »

Na terapiji kod nordijskih arhitekata

Politika 31.05.2016
Većina stvaralaca koji ove godine učestvuju na Bijenalu arhitekture u Veneciji socijalno je usmerena, krizno orijentisana, ekološki osvešćena. Od našeg specijalnog izveštača Venecija – Uvodna instalacija u unutrašnjosti glavnih holova… »

Baševski najbolji prevodilac

Politika 31.05.2016
Dimitar Baševski, poznati makedonski pisac i prevodilac srpske književnosti na makedonski jezik, ovogodišnji je dobitnik Nagrade Srpskog Pen centra za najboljeg prevodioca srpske književnosti. Dimitar Baševski je u proteklih nekoliko godina objavio… »

Posle prvog kompromisa nema povratka

Politika 31.05.2016
U životu morate biti fleksibilni, imati dobru navigaciju kroz mutne situacije. Nije bilo lako rumunskom scenaristi, reditelju i producentu Kristijanu Munđiju da se posle već osvojene „Zlatne palme“ za film „4 meseca, 3 nedelje i 2 dana“ (2007)… »

Kamčatski Hačiko našao novog gazdu

Politika 31.05.2016
Zahvaljujući volonterima i ljudima dobrog srca, cela Rusija je tokom protekle nedelje saznala za vučjaka kojeg je gazda ostavio na aerodromu na Kamčatki. Jedan prelepi vučjak postao je poznat širom Rusije tokom protekle nedelje. Njegova priča… »