Izvor: Politika arhiva vesti 31.05.2016

Slamčica na evropskom putu

Politika 31.05.2016
Možda nismo pravedni kada govorimo o Hrvatskoj, njenoj eliti i njenom odnosu prema Srbiji. Ima u toj priči o okamenjenoj srpsko-hrvatskoj netrpeljivosti suviše stereotipa, opštih mesta na koje se, kao na štake, oslanjaju lideri, umetnici i… »

Koliko se Nemci plaše Erdogana

Politika 31.05.2016
Još je neizvesno da li će Bundestag izglasati deklaraciju kojom pogibiju milion i po Jermena u vreme Osmanskog carstva proglašava genocidom. Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Svojevrsni test toga koliko se nemački političari plaše burne… »

Pravda za Harambea

Politika 31.05.2016
Posle incidenta u američkom zoo-vrtu, 180.000 ljudi potpisalo peticiju sa zahtevom da se ispita mogući slučaj zanemarivanja deteta. Kada mužjak gorile, koji je sposoban da smrvi kokosov orah, po zemlji vuče četvorogodišnjaka koji je slučajno upao… »

Kantona navija za Englesku a ne za Francusku

Politika 31.05.2016
Nekadašnji francuski fudbaler, koji je na 50. rođendan dao intervju „Gardijanu”, smatra da Žoze Morinjo „nije tip trenera koji može da preporodi Mančester junajted”. Nekadašnji francuski reprezentativac u fudbalu Erik Kantona dao je prošle… »

Zašto banke beže od devizne štednje

Politika 31.05.2016
Po niskim prinosima na depozite nismo izuzetak, jer su i sve svetske centralne banke oborile prinose na sigurne plasmane poput obveznica, zapisa, depozita. Da je neki devizni štediša kojim slučajem zaspao 2008. godine i probudio se ovih dana, ne bi… »

Država opet zakinula penzionerku

Politika 31.05.2016
Iako ne vidi dobro, starom računovođi iz SDK-a Desanki Petrović nije promaklo da je njena povišica, umesto propisanih 1, 25, bila samo 0, 9 odsto. Kragujevac – Još se nije oporavila ni od prvog smanjenja penzije s početka 2015, a već je doživela… »

Lakše je razumeti kosmos, nego Amerikance i Engleze

Politika 31.05.2016
Stiven Hoking, jedan od najčuvenijih fizičara, poziva Britance da ne glasaju za izlazak zemlje iz EU i ne razume kako demagog Tramp može da bude popularan. Uspeo je da razreši neke od najvećih misterija univerzuma, svojim genijalnim umom približio… »

Kukolj 83. olimpijac, džudo 13. sport

Politika 31.05.2016
Trinaesto mesto na svetskoj rang-listi (do 90 kg) vodi našeg džudistu u Rio de Žaneiro. Najnovija rang-liste Međunarodne džudo federacije (IJF) potvrdile su očekivano – Aleksandar Kukolj je postao učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru… »

Može li anketni odbor da otkrije šta se desilo u RIK-u

Politika 31.05.2016
Vučić bi hteo da odbor ispita uvođenje jedne liste na silu u skupštinu, a DS i DSS–Dveri da se razotkrije izborna krađa. Novi saziv Narodne skupštine Srbije suočiće se sa nadgornjavanjem vlasti i opozicije oko formiranja anketnog odbora. Budući… »

Akcija oduzimanja tigrova budističkom hramu

Politika 31.05.2016
Vlasti na Tajlandu oduzele su jednom hramu životinje nakon optužbi za njihovo krijumčarenje i zloupotrebu. Bangkok – Vlasti na Tajlandu oduzele su jednom budističkom hramu tigrove nakon optužbi za krijumčarenje i zloupotrebu divljih životinja… »