Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Siromaštvo u Nemačkoj - to izgleda ovako

B92 12.09.2016
Najava ministra finansija Nemačke Volfganga Šojblea da će povećati dečji dodatak za dva evra, izazvao je velike polemike. Nemačka ne beleži samo privredni rast, već i rast broja siromašne dece. Šta je potrebno za srećno detinjstvo? Za razliku… »

Kako produžiti turističku sezonu

RTS 12.09.2016
Srbija je sve atraktivnija destinacija za strane turiste, ali se čini i da domaći sve više počinju da otkivaju lepote naše zemlje. U brojkama - u prvoj polovini godine broj turista je za 13 odsto veći nego u isto vreme prošle. I letnja sezona bila… »

Američke sankcije Rusiji: Na "crnom spisku" 81 kompanija!

Večernje novosti 12.09.2016
Proširena "crna lista" SAD protiv ruskih firmi. Meta: odbrambena i elektronska industrija. MOSKVA: OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ Rukovodstvo u Vašingtonu pooštrilo je sankcije Rusiji pomoću kojih želi ne samo da zakoči razvoj ruske industrije… »

Neće se spojiti, ostaju konkurencija

B92 12.09.2016
Berlin -- Nemački dobavljač gasa za industrijske potrošače Linde i američki konkurent Prekser odustali su od planiranog spajanja. Tako je propala namera stvaranja najveće svetske kompanije u tom sektoru. "Predstavnici akcionara u nadzornom odboru… »

"Štek" kod građana jači od državne kase

B92 12.09.2016
Beograd -- Građani Srbije u “šteku” imaju skoro 13 milijardi evra. Prema podacima Narodne banke Srbije, u bankama stanovništvo “čuva” 8,88 milijardi evra. Ekonomisti procenjuju da kod kuće, u “slamaricama”, imaju još od tri i po do… »

Oštećena bela tehnika i upola cene, da li kupiti?

B92 12.09.2016
Beograd -- Ulubljen frižider, veš-mašina bez ručice, usisivač s felerom u ponudi radnji za oštećenu belu tehniku često nađu kupca i pre nego što su uneti u magacin. Interesovanje građana za takve uređaje i kućne aparate postoji jer je samo… »

Rusi čekaju dozvolu, Turci odlučuju

B92 12.09.2016
Rusija očekuje da uskoro budu potpisane preostale dozvole za „Turski tok“. Potrebno je, pre svega, dobiti dozvolu za izgradnju. To je saopštio je izvor u Ministarstvu energetike Rusije. U sredu je ruska kompanija „Gasprom“ saopštila da je preko… »

Nedimović: Ima prostora za veće italijanske investicije u poljoprivredu

Novi magazin 12.09.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović danas je u razgovoru s italijanskim ambasadorom u Beogradu Đuzepom Manceom istakao da ima mogućnosti za povećanje investicija u poljoprivredno-prehrambenu industriju Srbije i da… »

Henk van den Dool, ambasador Holandije u Srbiji - Holandija je najveći strani investitor u Srbiji, od 2005. uloženo oko 6…

Ekapija 12.09.2016
Henk van den Dool Poslednji podaci Narodne banke Srbije jasno pokazuju da su holandska preduzeća od 2005. uložila oko 6 mlrd EUR u Srbiju. S ponosom kažem da to moju zemlju čini najvećim stranim investitorom u Srbiji do sada - kaže u razgovoru za… »

Nove investicije u Loznici - Natura trade i Vema-in kupile zemljište u industrijskoj zoni

Ekapija 12.09.2016
foto: create jobs 51/shutterstock.com Dva domaća preduzeća gradiće nove pogone u industrijskoj zoni Šepak u Loznici, saznaje eKapija. Kako za naš portal kaže Nikola Dragićević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje zemljištem Grad, u pitanju… »