Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Nema više zagađenja u Boru - Remont opreme oštećene u požaru biće završen do 22. septembra

Ekapija 12.09.2016
foto: rtb.rs RTB Bor se intenzivno priprema za predstojeći remont metalurške linije, a posledica toga su i epizodna zagađenja vazduha. Kako najavljuje direktor Topionice i rafinacije Boban Todorović, remont će biti obavljen od 18. do 22. septembra. U… »

Srpskim kompanijama bi mogli da pomognu profesionalni menadžeri

Gde investirati 12.09.2016
Profesionalni menadžment u srpskim, još neprivatizovanim, državnim kompanijama, mogao bi da ima dobar uticaj, a posebno u oblastima transporta, telekomunikacija i energetike. – Video sam već uticaj koji može da ima dobar profesionalni menadžment u… »

Značaj saradnje sa SB Tanjug

Studio B 12.09.2016
Na tematskoj sednici Vlade Srbije, kojoj je prisustvovala regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, danas je održana prezentacija „Od vizije do rezultata u Srbiji“, a premijer Aleksandar Vučić naglasio značaj… »

Lazović: Nema razloga za rebalans

SEEbiz 12.09.2016
PODGORICA - Isplata penzija i socijalnih davanja ni u kom slučaju neće biti dovedena u pitanje, poručio je vicepremijer, Vujica Lazović, navodeći da u ovom trenutku nema razloga za rebalans budžeta. On je naglasio da nema nikakve potrebe, a nema ni… »

Veliki borac protiv korupcije pritvoren zbog velike korupcije

BizLife 12.09.2016
Foto: Pixabay Više od 120 miliona evra u gotovini nađeno kod visokog zvaničnika za borbu protiv korupcije u Rusiji, kome je određen pritvor zbog „velike korupcije“, saopštile su vlasti. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas novinarima… »

Poboljšati javne nabavke

Dnevnik 12.09.2016
Regionalna saradnja i razmena iskustava neophodni su za jačanje sistema zaštite prava u postupcima javnih nabavki, njegov razvoj i unapređenje, zaključili su visoki predstavnici zemalja regiona iz sektora javnih nabavki, na Okruglom stolu održanom u… »

Rusi "češljaju" po BiH, ima li zelenog svetla?

B92 12.09.2016
Sarajevo -- Kako bi BiH mogla da izvozi svoje proizvode životinjskog porekla na tržište Rusije, ruska veterinarska inspekcija obavlja nadzor u BiH. U Kancelariji za veterinarstvo BiH održan je sastanak s predstavnicima veterinarske inspekcije… »

Četiri medalje za naše paraolimpijce!

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta Srpska stonoteniserka Borislava Perić-Ranković osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igarama u Rio de Žaneiru u klasi četiri. U istoj klasi Nada Matić osvojila je srebro. Perić-Ranković je u finalu pobedila Kineskinju Mijao Čang… »

Milanović već našao novi posao?

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta Zoran Milanović, lider SDP-a stranke koja je na jučerašnjim izborima osvojila 54 mandata, ali ipak izgubila od HDZ-a, već je pronašao novi posao, saznaje Index.hr. Kako ovaj portal navodi, iz dva nezavisna izvora bliska Milanoviću… »

Rekord: Mančester Junajted objavio prihode veće od pola milijarde

BizLife 12.09.2016
Foto: Beta/AP Mančester Junajted nastavio je u finansijskom smislu da dominira engleskim fudbalom, objavivši rekordan prihod veći od pola milijarde funti u prošloj godini. Junajtdje postao prvi engleski klub koji je prebacio magičnu granicu, a novi… »