Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Kakve to veze ima sa Srbijom, Tomom Nikolićem, Borisom Tadićem...?

Danas 12.09.2016
Mnogo buke, ni oko čega. Ovako bi u najkraćem mogla da se prokomentariše nedavna halabuka u pojedinim domaćim medijima oko ozvaničenja. Već dve i po godine stare, informacije da će Fijat administrativno sedište kompanije iz Italije da premesti u… »

Remont metalurške linije u RTB Bor onemogućiće zagađenje vazduha

Nova ekonomija 12.09.2016
Remont metalurške linije u Topionici i Rafieriji (TIR) u okviru RTB, koji će biti obavljen od 18. do 22. septembra, onemogućiće dalje zagađenje vazduha. Saniraće se, naime, sve što je u prošlogodišnjem požaru u fabrici sumporne kiseline… »

Dević: Grad Novi Sad oštetio ATP Vojvodina za 102 miliona evra, ali je sud umanjio štetu

Nova ekonomija 12.09.2016
Ekonomsko-finansijska šteta koju je grad Novi Sad napravio privatnom Autotransportnom preduzeću (ATP) Vojvodina do kraja 2014. godine iznosila je 102 miliona evra, izjavio je vlasnik ATP Ilija Dević posle poslednjeg ročišta u Višem sudu u Novom Sadu… »

Obezbeđeno stabilno snabdevanje lekom etoposide

Ekapija 12.09.2016
Ilustracija (foto: Photographee.eu/shutterstock.com) Od 1. septembra kontinuirano stižu određene količine leka etoposide, koji se koristi u lečenju karcinoma pluća, testisa i leukemije, a dodatne količine biće dostupne već sredinom sledeće… »

Doneta odluka o izgradnji TE Pljevlja 2 - Češka Škoda Praha i Elektroprivreda Crne Gore zajedno u projektu vrednom 324,5 mil…

Ekapija 12.09.2016
foto: epcg.com Krajem prošle nedelje skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore usvojila je odluku o izgradnji drugog bloka TE Pljevlja. Prihvaćena je ponuda češke kompanije Škoda Praha, a vrednost ugovora iznosi 324,5 mil EUR. Novi blok… »

Dogovorena izrada projekta uređenja kajak staze na Ibru u Ušću

Ekapija 12.09.2016
foto: TTphoto/shutterstock.com Na današnjem sastanku gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandra Nestorovića, predsednika kajakaških klubova Ibar i Studenica iz… »

John Gasparac novi je predsjednik uprave PwC Hrvatska

SEEbiz 12.09.2016
ZAGREB - Od 1. listopada 2016. godine, PwC Hrvatska će dobiti novog predsjednika uprave, gospodina Johna Mathiasa Gasparca. John je partner s 28 godina radnog iskustva u struci, a trenutno je na poziciji voditelja usluga revizije i računovodstvenog… »

Kako do novca? - Tematski bilten o svim dostupnim izvorima finansiranja 4. oktobra na eKapiji

Ekapija 12.09.2016
Kako doći do novca, i to po mogućstvu što jeftinijeg, oduvek je među domaćim privrednicima bilo pitanje od milion dolara. Zbog toga, tim eKapije svoju pažnju posvećuje upravo ovoj temi. Tako ćemo 4. oktobra objaviti naš novi Tematski bilten pod… »

HP kupuje Samsungovo odeljenje za štampače

BizLife 12.09.2016
Kompanija Hjulit-Pakard (Hewlett-Packard HP) kupiće odeljenje Samsunga za štampače za 1,05 milijardi dolara. HP je danas saopštio da će mu ta akvizicija pomoći da pređe s tradicionalnih mašina za kopiranje na multifunkcionalne štampače, kao i da… »

"Nećemo kazne Hrvatskoj, ali žalićemo se EU"

B92 12.09.2016
Slovenačkii ministar poljoprivrede Dejan Židan pozvao je Hrvatsku da proveri prodaje li se unutar njenih granica vino pod nazivom "teran" domaćih proizvođača. "Registracija i zaštita "terana" kao vina koje se može proizvoditi samo na slovenačkom… »