Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Indija tužila SAD, raste zabrinutost

B92 12.09.2016
Nju Delhi -- Indija je pokrenula tužbu protiv SAD pred Svetskom trgovinskom organizacijom zbog navodnog subvencionisanja projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije. Indija je izrazila zabrinutost povodom, kako kaže, nezakonitih praksi u osam… »

Šest "signala" koje je Kina poslala svetu

Danas 12.09.2016
Lideri članica Grupe 20 (G20) najrazvijenijih i zemalja u razvoju, učesnici Samita u Hangdžou, zaključili su da će sprovoditi inovativan, zajednički i sveobuhvatni rast svetske privrede. "Globalnom oporavku nedostaje zamajac'', poručio je… »

"Stočarstvo ozbiljan posao, može se lepo živeti"

B92 12.09.2016
Prokuplje -- Za pomoć poljoprivrednicima i razvoj stočarstva, i pored teške finansijske situacije, Opština Prokuplje izdvojila je pet miliona dinara. To je za tri miliona više u odnosu na prošlu godinu, izjavio je zamenik predsednika te Opštine… »

UPS: Veći minimalac tera privrednike ka sivoj ekonomiji

N1 Info 12.09.2016
Predstavnici poslodavaca nisu bili saglasni sa povećanjem minimalne cene rade na 130 dinara, jer je to za njih dodatno oprterećenje, zbog poreza od 63% koji plaćaju na zarade. To će privednike ponovo terati ka sivoj ekonomiji, a zaposlenima neće… »

Kineske investicije Tanjug

Studio B 12.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kine Lija Mančanga, sa kojim je razgovarao o strateškoj saradnji i tekućim projektima, a posebno o novim industrijskim zonama i kineskim investicijama. Kako je saopšteno iz Nemanjine 11… »

Evo kako da za jedan minut sami saznate koliko dugujete za porez! (video)

Telegraf 12.09.2016
Zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke može se podneti elektronski na internet strani Uprave javnih prihoda ili predajom popunjenog obrasca u bilo kom opštinskom odeljenju Uprave javnih prihoda. Svi oni kojima se smučilo da čekaju redove da… »

Akcija podele vaučera uspešno završena, nastavak 2017.

Kamatica 12.09.2016
Akcija podele vaučera građanima za odmor u Srbiji je u potpunosti uspela i zaključno sa petkom podeljeno je svih 46.000 vaučera, koliko je predviđeno budžetom za ovu godinu, rekao je Tanjugu potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i… »

Srbija i EU: Velike razlike u platama i cenama

Gde investirati 12.09.2016
Prosečna plata jednog radnika u Austriji je oko 1.500 evra, čime su mu neke osnovne životne namirnice jeftinije za oko 30 odsto, u odnosu na prosečnog građanina Srbije, koji mesečno zaradi oko 360 evra. Ovo je, između ostalog, pokazalo istražvanje… »

Na Sajmu organske hrane u Šapcu odmah rasprodati svi proizvodi

Nova ekonomija 12.09.2016
U pešačkoj zoni u Šapcu, održan je 2. Sajam organske hrane na kojem je svoje proizvode predstavilo 15 sertifikovanih proizvođača iz Srbije. Pored voća, povrća, meda, začinskog i lekovitog bilja koji su proizvedeni bez pesticida i mineralnih… »

Američka kompanija Delphi će najverovatnije zakupiti halu u Paraćinu

Nova ekonomija 12.09.2016
Direkcija za izgradnju i uređenje opštine Paraćin raspisala je tender za izradu idejnog rešenja proizvodne hale u industrijskoj zoni Zmič, koja će najverovatnije biti data u zakup američkoj kompaniji Delphi. U Direkciji su rekli da je glavni cilj… »