Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

Dogodine neće biti lako, ima da preliva

B92 12.09.2016
Beč -- Tržišta će u 2017. godini biti uveliko prezasićena naftom, upozorila je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK), prenosi britanski list Fajnenšel tajms. Naftni kartel je istovremeno povećao prognozu proizvodnje u nečlanicama OPEK-a zbog… »

"Trojka" u Atini: Pritisak radi ubrzavanja

B92 12.09.2016
Atina -- Inspektori "trojke" međunarodnih kreditora vratili su se u Atinu kako bi apelovali na grčku vladu da ubrza implementaciju ekonomskih reformi. Ubrzavanje je neophodno radi dobijanja preostale pomoći iz spasilačkog paketa. Predstavnici… »

Srbi vole i banke i slamarice: Građani Srbije u šteku imaju više para od državne kase

Srbija danas 12.09.2016
Gledano kroz brojke, građani Srbije su za više od 3 milijarde bogatije od svoje države. Građani Srbije u šteku imaju skoro 13 milijardi evra. Prema podacima Narodne banke Srbije, u bankama stanovništvo čuva 8,88 milijardi evra, a prema procenama… »

Revolucija u industriji: Da li će pametni satovi uništiti tradicionalniju konkurenciju

Newsweek 12.09.2016
Proizvođači hvataju korak sa vremenom i na tržište plasiraju pametne satove. Novi satovi, svih veličina, boja i oblika, izloženi su na najvećem sajmu satova u Hongkongu. Međutim, nove tehnologije donele su nemir na tržište, jer se sve više… »

Razgovori o novim kineskim investicijama: Vučić se sastao sa Mančangom (foto)

Srbija danas 12.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kine Lija Mančanga, sa kojim je razgovarao o strateškoj saradnji i tekućim projektima, a posebno o novim industrijskim zonama i kineskim investicijama. Kako je saopšteno iz… »

Sinoć je trebalo da radite jednu od ovih osam stvari, isplatilo bi vam se

Blic 12.09.2016
Većina nas još od osnovne škole mrzi nedelju uveče. Ili ste se već prebacili na "biznis mod" pa razmišljate o svemu što vas čeka na poslu, ili, ukoliko ste nezaposleni, pred vama je još jedna nedelja surove igre traženja posla u Srbiji… »

Samsung zabeležio pad vrednosti od 14,3 milijardi dolara

Gde investirati 12.09.2016
Akcije kompanije su pre samo dve nedelje, na krilima objave Samsung Galaxy Note7 telefona dostigle najviši nivo u njenoj istoriji. Na kraju krajeva, i Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 edge telefoni su pobedili konkurenciju i postali najpopularniji… »

Pojačano pumpanje nafte na bušotinama - "buši" cene

Kamatica 12.09.2016
Cene nafte su danas nastavile pad započet u petak, usled intenziviranja pumpanja na bušotinama i jakog dolara, kao i zbog novog talasa spekulacija da bi Federalne rezerve mogle već ovog meseca da povećaju kamatne stope. Američka "laka" nafta WTI je… »

Srbija uskoro izvozi lanč pakete i organsku hranu vojsci u Angoli

Nova ekonomija 12.09.2016
Proizvodi fabrike Grab iz Koštunića uskoro će u Angolu izvoziti lanč pakete za vojsku i organsku hranu iz Zapadne Srbije, dogovoreno je tokom boravka načelnika Generalštaba oružanih snaga Angole i predsednika Jomil grupe Jovana Čekovića u Gornjem… »

Uzlet cijene ugljena

SEEbiz 12.09.2016
LONDON - Usprkos svim predviđanjima o izumiranju ugljena, on je sada jedna od "vrućih roba" na svjetskom tržištu i njegov rast bi se mogao nastaviti, izvještava Bloomberg. Porast u kineskom uvozu u cilju kompenziranja smanjene domaće proizvodnje je… »