Ekonomija arhiva vesti 12.09.2016

"Ako dođe Delfi, neće biti para ni za šta"

B92 12.09.2016
Paraćin -- Najznačajniji posao pred lokalnom vlašću u Paraćinu je privođenje kraju razgovora sa kompanijom Delfi koja razmatra mogućnost pokretanja proizvodnje u tom gradu. Ako razgovori urode plodom i opština bude morala da finansira izgradnju… »

Nova otkrića na lokalitetu Borđoš kod Novog Bečeja - Arheolozi pronašli keramiku, životinjske kosti, kamene alatke

Ekapija 12.09.2016
Nakon prošlogodišnjeg otkrića kašike od pečene gline koje je potvrdilo da su se naši preci njome služili još pre 7.000 godina, arheološka iskopavanja na lokalitetu Borđoš u blizini Novog Bečeja, zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i… »

Juncker traži objašnjenja od Barrosa u vezi sa zapošljavanjem u Goldman Sachsu

SEEbiz 12.09.2016
BRUXELLES - Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker objavio je u odgovoru na pismo europskoj pučkoj pravobraniteljici da je zatražio od svoga prethodnika Josea Manuela Barrosa da razjasni pojedinosti oko svoga angažmana u američkoj banci… »

Prvo proceniš biznis pa odeš u banku

Dnevnik 12.09.2016
Vlasnici malih i srednjih preduzeća teže se odlučuju da uzmu kredit nego velike kompanije. Nisu samo oni obazrivi već i banke kada im odobravaju novce. Zato se dešavalo da nakon prikupljene dokumentacije obe strabe ne dobiju ono što su očekivale. U… »

Tata Stil nema rešenje, pada sve dublje

B92 12.09.2016
Mumbaj -- Indiska kompanija Tata Stil ostvarila je gubitak treći kvartal uzastopno zbog prevelike ponude čelika u svetu, koja vrši pritisak na cene. Razlog je i prekid proizvodnje u jednom pogonu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Neto gubitak kompanije sa… »

"Ratari moraju da osiguraju svoj mukotrpni rad"

B92 12.09.2016
Sopot -- Poljoprivredni proizvođači u Srbiji sve više imaju problema sa prirodnim nepogodama koji im uništavaju prinose. Zbog toga je neophodno da kroz osiguranje zaštite svoj mukotrpan rad, ocenili su Tanjugovi sagovornici. Regionalni direktor… »

Kroacija erlajns ukida, pa uvodi nove letove

B92 12.09.2016
Zagreb -- Kroacija erlajns ponudiće u zimskom redu letenja dodatne letove prema Rimu, Minhenu, Kopenhagenu i Frankfurtu. Sa druge strane ukinuće letove iz Zagreba prema Prištini i iz Dubrovnika prema Rimu, saopšteno je iz te kompanije. U zimskom redu… »

Devizne rezerve NBS manje nego u julu

Alo 12.09.2016
Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) na kraju avgusta iznosile su 9,58 milijardi evra, što je za 21,7 miliona evra manje nego u julu, saopštila je NBS. Taj iznos deviznih rezervi obezbeđuje pokrivenost novčane mase (M1) od 217 odsto i šest… »

Devizne rezerve NBS neznatno smanjene u avgustu

N1 Info 12.09.2016
Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju avgusta iznosile su 9,58 milijardi evra, što je za 21,7 miliona evra manje nego u julu, saopštila je NBS. Taj iznos deviznih rezervi obezbeđuje pokrivenost novčane mase (M1) od 217 odsto i šest meseci… »

Angola zainteresovana za srpske proizvode

RTV 12.09.2016
GORNJI MILANOVAC - Angola je zainteresovana za srpske proizvode, u tu zemlju stiže organska hrana iz Zapadne Srbije, a prilikom posete načelnika generalštaba angolskih Oružanih snaga selu Koštunići, istaknuta je potreba za saradnjom u još nekom… »